|
نکاتي براي طبخ کيک
-(3 Body)
|
نکاتي براي طبخ کيک
Visitor
401
Category:
دنياي فن آوري
در مورد شيرينيها و طبخ آنها به نکات ذيل توجه کامل داشته باشيد: شيرينيپزي کاري است که هم علم است و هم هنر در آن بهکار رفته است و اگر بخواهيم نتيجه مطلوبي بهدست بياوريم بايد سه نکته ذيل را کاملاً رعايت نمائيم: 1- موادي که انتخاب ميکنيم و بهکار ميبريم بايد بهترين و مرغوبترين اجناس باشند. 2- مواد و وسايل بايد بهطور صحيح انتخاب شود. 3- نوع و مقدار موادي که بهکار ميرود بايد طبق دستوري که داده شده انتخاب و بهکار برده شود مهمترين موادي که در شيريني نيز بهکار برده ميشود عبارت است از کره يا روغن، آرد مواد شيريني مايع، مواد تخمير کننده. 4- روغن يا کره به شيريني يک مزه خوب ميدهد و آن را مغذي مينمايد هر نوع روغن يا کره که در دستور شيريني داده ميشود بايد همان را با دقت زيادي انتخاب کنيم زيرا نتيجه کاملاً بستگي به انتخاب آن دارد روغن يا کره بايد از بهترين نوع يعني نبايد عطر يا بوئي داشته باشد تا بوي مواد ديگر که لازم است در شيريني بماند از بين نبرد. البته اگر شيريني با کره درست شده باشد واضح است که زودتر از شيريني با روغن درست ميشود حالت ماندگي پيدا ميکند زيرا کره که در شيريني است داراي دوغ است و آن دوغ که مانده ميشود مزه بدي به شيريني خواهد داد پس اگر شيريني با کره درست شود بايد زودتر آن را مصرف نمود و يا در يخچال نگاهداري شود. شيرينيهائي که با روغن بسيار خوب تهيه ميشود براي مدت زيادي ميتوان آن را نگاهداري کرد. آرد: اگر در دستور شيريني گفته شود که از آرد نان استفاده کنيد بهراحتي ميتوان از آرد معمولي مصرف کنيم ولي اگر در دستور شيريني مخصوصاً قيد شود آرد سفيد بايد با همان آرد سفيد شيريني را درست کنيم ميدانيم که آرد معمولي از گندم سفت تر درست ميشود ، اين است که شايد براي بعضي شيرينيها خوب نيست. مواد شيريني: اساساً مغذي و مقوي بودن شيرينيجات همان مواد شيريني است که در آن مصرف ميشود. مواد شيريني از ني شکر يا چغندر بهدست ميآورند و ميتوان از آن استفاده کرد. ولي رويهمرفته مواد شيريني که در شيريني پزي بهکار برده ميشوند عبارتند از شکر سفيد، شکر سرخ، پودر قند ، شيريني عسل و يا شهد غليظ ميباشد. معمولاً شکر سرخ و شکر سفيد را ميتوان بهجاي هم مصرف نمود ولي در مورد پودر قند و شهد غليظ اينطور نيست و هر کدام که در دستور ذکر شود بايد همان را بهکار برد. مايع: مايعي که غالباً در شيريني بهکار برده ميشود عبارتند از شير، آب و يا آب ميوه ميباشد. البته در مورد شيريني ميتوان از شير خشک نيز استفاده نمود در صورتيکه طبق دستوري که براي شير خشک نوشته شده است بايد آن را بهصورت شير کامل در بياوريم شيرهاي غليظ را که داراي شيريني است نميتوان بهجاي شير معمولي بهکار برد. مواد تخمير کننده: اين مواد براي داخل کردن هوا در خمير است و بنابراين براي پف کردن شيريني يا نان بهکار برده ميشوند عبارتند از بکينگ پودر، خمير ترش، کرم دو تارتر، ماست و جوش شيرين. در مورد کيکها و طبخ آنها به نکات ذيل توجه کامل داشته باشيد: 1- در فر را نبايد باز کنيم تا موقعي که کيک درست شود. 2- سفيده تخم مرغ را اگر با کمي قند سائيده مخلوط کنيم اگر هم بماند پف آن نميخوابد. 3- اگر تخم مرغ زني برقي داشتيم بهراحتي ميتوانيم تخم مرغها را خوب بزنيم. 4- کره و تخم مرغ را بايد يکساعت قبل از يخچال بيرون بياوريم براي اينکه کره که در يخچال است سفت و نرم کردن آن مشکل است و تخم مرغ هم بايد حرارت طبيعي را داشته باشد. 5- کيک را نبايد داغ از قالب بيرون آورد بلکه بايد در محل معمولي يعني در اطاقي دور از جريان گذارد تا خنک بشود آنگاه کيک را در ظرف مناسبي بر گردانيد تا خنک بشود آنگاه کيک را در ظرف مناسبي بر گردانيد مگر بعضي از کيکها که در دستور گفته ميشود که بايد فوري پس از بيرون آوردن از فر آن را بر گردانيم. 6- اگر خواستيم ميوههاي خشک و يا کشمش در مايه بريزيم بايد ميوه خشک را در سيني ريخته قدري در فر بگذاريم تا گرم شود سپس در آرد بغلطانيم آنگاه در مايه کيک بريزيم. منبع:www.vista.ir /ج
|
|
|