فعال بودن از نظر جسمي، فوايد و مزاياي بسيار زيادي براي ما دارد. اگر به دنبال انگيزهاي بـراي شروع يک بـرنامه ورزشي هستـيـد يا ميخواهيد تمرينات خود را به صـورت منظم از سر بگيريد، در ايـن مـقاله 10 نکته درمورد فوايد ورزش برايتان عنوان ميکنيم که اميدواريم بتواند انگيزه لازم را در شما ايجاد کند.
1) ورزش قواي مغزي را تقويت ميکند
«ديويد اَتکينسون»، مربي حرفهاي بدنسازي اعتقاد دارد که ورزش نه تنها باعث تقويت بنيه و جسم شما مي شود، بلکه به عملکرد مغزتان هم کمک مي کند.
«ورزش سطح انرژي بدن را بالا برده و همچنين ميزان سروتونين موجود در مغز که باعث افزايش کارکرد آن ميشود را نيز افزايش مي دهد. آشکار است که کساني که فعاليت بدني بالايي دارند يا ورزش ميکنند، کارايي بسيار بالاتري در محل کار دارند. شرکتها و کمپانيهايي که ساعات اتلاف وقت و مرخصيهاي استعلاجي کارکنانشان کمتر باشد، نه تنها هزينههاي بهداشتي و درماني کمتري متقبل مي شوند، بلکه درکل پيشرفت بيشتري نيز در کار خواهند داشت».
2) جنبش و تکاپو، استرس را از بين ميبرد
به همان اندازه که فکر و خيال ورزش کردن ممکن است باعث ايجاد استرس در شما شود، وقتي کار تمريناتتان را شروع کرديد، در کليه جنبههاي زندگي با استرس بسيار کمتري مواجه خواهيد شد.
«سدريک بريانت» روانشنـــاس ورزشي، عقيده دارد، «ورزش به نوعي حواس افراد را از آشفتگيها و فشارهاي روحي رواني به طرز مثبتي پرت ميکند.» او همچنين ميگويد: «ورزش، خلق و خو را بهتر کرده و از بروز افسردگي جلوگيري ميکند.»
شما تنها کسي نيستيد که ميتواند از خوشبختي و فقدان استرس در زندگي لذت ببرد.
هرچه استرستان کمتر باشد، تندمزاجي و زود رنجيتان نيز کمتر ميشود و اين مسأله باعث تقويت رابطه تان با همسر، فرزندان و دوستانتان خواهد شد.
3) ورزش به شما انرژي ميدهد
ممکن است تعجب کنيد که چطور 30 دقيقه در روز ورزش کردن ميتواند کل روزتان را تغيير دهد.
وقتي طي ورزش، آندورفين به جريان خونتان وارد ميشود، بقيه روز احساس انرژي بيشتر خواهيد داشت و وقتي قدرت و استقامت بدنيتان را تقويت کرديد، انجام کارهاي روزانه مثل حمل خريدهاي خانها بالا رفتن از پله ها برايتان سادهتر خواهد شد. و اين مسأله باعث ميشود درطول روز بسيار پرانرژيتر باشيد.
يکي از مهمترين بهانههاي افراد براي ورزش نکردن، کمبود وقت و خستگي است.
متخصصان عقيده دارند با آنکه ورزش در ابتداي کار ممکن است خستگي شما را بيشتر کند، اما اين وضع خيلي دوام نميآورد. احساس خستگي جسمي که بعد از ورزش کردن داريد، مثل خستگيهاي عادي روزمره نيست. بهعلاوه وقتي بدنتان به ورزش عادت کرد، ميزان انرژيتان روز به روز بيشتر خواهد شد.
4) پيدا کردن کمي وقت براي ورزش چندان هم دشوار نيست
اَتکينسون اعتقاد دارد که کليد کار اين است که از زمانتان بهتر و عاقلانهتر بهره گيريد. بايد باک تير دو نشان بزنيد.
فرزندانتان را به پارک ببريد يا با آنها به دوچرخه سواري برويد. با اينکار نه تنها کمي فعاليت بدني انجام دادهايد، بلکه از بودن کنار خانواده هم لذت بردهايد. با بچهها به شنا برويد.
حتي قايمموشک بازي با آنها هم نوعي فعاليت فيزيکي به شمار ميرود و بهتر از هيچي است.
با همکارانتان قرار پياده روي بگذاريد. اين فکر را از ذهنتان دور کنيد که براي ورزش کردن حتماً بايد به باشگاه برويد و روزي يک ساعت در آنجا مشغول به تمرين شويد.
با اضافه کردن کمي فعاليت بدني به کارهاي روزانهتان به همان ميزان به سلامت جسمتان کمک خواهيد کرد.
اتکينسون ميگويد، «همه بايد حداقل 20 دقيقه در روز فعاليت جسماني در حد ورزش داشته باشند. گاهي اوقات 10 دقيقه طناب زدن از 20 دقيقه پياده روي يا دو بهتر است.
جاروبرقي کشيدن خانه در صبح، بردن بچه ها به پارک در بعد از ظهر و کمي پياده روي با همسرتان هنگام شب ميتواند روزي بسيار فعال را برايتان بسازد.
دستورالعمل هاي جديد دولت عنوان ميکند که براي کاهش وزن و حفظ آن، بايد حداقل روزي 60 دقيقه ورزش کنيد، اما براي حفظ سلامتي و استفاده از فوايد ورزش در مقابله با بيماري ها، روزي نيم ساعت هم کفايت ميکند.
5) ورزش به ايجاد رابطهها کمک ميکند
مطمئناً ورزش کردن به همراه کسي ديگر، همسر، خواهر يا برادر، يا يک دوست، در تقويت رابطهتان با او بسيار مثمرثمر خواهد بود. علاوه بر اين، متخصصان عقيده دارند که ورزش اگر به صورت جمعي يا دونفره انجام شود، لذت بخشتر ميشود.
به همين خاطر برنامهاي بريزيد که هر شب بعد از شام با همسرتان به پياده روي برويد.
يا با برادرتان يا دوستتان هم برنامة تنيس بگذاريد يا با هم به باشگاه ايروبيک برويد.کساني که براي ورزش کردن خود يک همراه دارند، نسبت به کساني که تنهايي ورزش ميکنند، در ادامه تمرينات خود پايدارتر هستند و بيشتر به اهدافشان دست پيدا ميکنند.
6) ورزش از بروز بيماريها جلوگيري ميکند
تحقيقات نشان داده است که ورزش ميتواند بروز بيماريهاي قلبي، سکته، فشارخون بالا، کلسترول بالا، ديابت نوع دو، پوکي استخوان، ورم مفاصل، و از دست رفتن حجم عضلاني را کندتر کرده يا از آن جلوگيري کند.
ورزش همچنين باعث تقويت سيستم دفاعي بدن نيز ميشود و به همين دليل کمتر به سرماخوردگي يا آنفولانزا مبتلا خواهيد شد. هيچ نوع بيماري خاصي وجود ندارد که ورزش کردن روي آن تاثير مثبت نداشته باشد.
7) ورزش قلبتان را تقويت ميکند
ورزش نه تنها با بيماريها مقابله ميکند، بلکه قلبتان را هم تقويت ميکند و اين مسأله باعث ميشود ورزش کردن يا ساير فعاليتهاي فيزيکي روزانه تان، برايتان سادهتر شود.
«قلب شما و سيستم قلبي- عروقيتان، با ورزش بسيار کارآمدتر عمل خواهند کرد و قلبتان پلاکهاي کمتري خواهد ساخت و وقتي قلب قدرت بيشتري پيدا کرد، براي ايجاد همان مقدار نيرو، لازم نيست آنقدر تند بتپد.
فقط پس از چند روز از شروع تمريناتتان، بدن خود را با اين محرکات جديد هماهنگ ميکند و ورزش برايتان سادهتر خواهد شد و خستگي کمتري احساس خواهيد کرد. تنفستان نيز حين ورزش بهتر ميشود.
8) ورزش اجازه ميدهد بيشتر بخوريد
حجم عضلاني، کالري بيشتري نسبت به چربيهاي بدن ميسوزانند. از اينرو، هر چه عضلات بدنتان بيشتر باشد، ميزان سوخت و ساز بدنتان حين استراحت بيشتر خواهد شد. و وقتي هم که ورزش ميکنيد، کالري بيشتري ميسوزانيد.
اينها به اين معناست که وقتي به طور منظم ورزش ميکنيد ميتوانيد هرازگاهي از شيرينيجات يا شکلاتهايي که دوست داريد، بخوريد.
9) ورزش کاراييتان را بالا ميبرد
بعد از چند هفته ورزش منظم، ممکن است لباستان طور ديگري در تنتان بايستد و احساس کنيد که شکل ماهيچههايتان متفاوت شدهاند.
ورزش مداوم عضلات و ماهيچههايتان را تقويت و انعطاف پذيريتان را بيشتر ميکند.
10) کاهش وزن مهمترين هدف نيست
يکي از مهمترين دلايل ورزش کردن براي خيلي از افراد، کم کردن وزن است. اما مطمئناً اين تنها فايده يک برنامه ورزشي نيست.
کاهش وزن براي آندسته از افرادي که به تازگي تمرينات ورزشي خود را شروع کردهاند، هدفي دراز مدت است و اين ميتواند تا قسمتي نااميد کننده باشد. مردم معمولاً اگر نتوانند سريع نتيجه بگيرند، قادر به ادامه کار نيستند.
از اينرو آنها علاوه بر کاهش وزن بايد به فوايد ديگري که ورزش دارد، نيز فکر کنند.
منبع:www.vista.ir