جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
محبوبيت علم نوپاي «اقتصاد ورزش»
-(7 Body) 
محبوبيت علم نوپاي «اقتصاد ورزش»
Visitor 287
Category: دنياي فن آوري
بسياري از ورزش‌هاي پرطرفدار امروز جهان با کسب درآمدهاي کلان از حق پخش تلويزيوني مسابقات خود و جذب اسپانسرهاي مختلف که مايل به تبليغ در حيطهء ورزش هستند به تجارت‌هاي پرسود بدل شده‌اند و جالب اين که در اکثر موارد اين رشته‌ها فاقد تجربه و دانش در نظرات مديريتي خود و شاخه‌هاي مديريت اقتصادي خود هستند و البته اين وضعيت باعث شده که دانشجويان رشته‌هاي اقتصادي و مديريت به دنبال به دست آ‌وردن موقعيت‌هاي مناسب در اين حيطه باشند. مديران بسياري از رشته‌هاي ورزشي هم متوجه شده‌اند که نيازمند رهبران متفکرتر، کارآمدتر و مجهز به علم روز با تفکرات حرفه‌اي هستند.
نايجل بانيستر مدير اجرايي موسسهء ام‌بي‌اس ورلد شاخهء اجرايي مدرسهء علوم اقتصادي منچستر مي‌گويد: «حيطهء صنعت ورزش و اقتصاد ورزش شاخه‌هاي بسيار جواني هستند و اين باعث مي‌شود که در آن‌ها نياز به علم و تجربه بسيار محسوس باشد... براي آن که متوجه اهميت اين مساله شويد به مسابقات المپيک فکر کنيد، مديران بخش‌هاي مختلف اين مسابقات بايد با بودجهء‌هاي کلان، پروژه‌هاي بزرگ و کارمندان پرشمار و مراجعان پرشمارتر کنار بيايند، اگر آن‌ها علم و شناخت و کارآمدي نداشته باشند نتيجهء عملکرد آن‌ها احتمالا چيزي در حد فاجعه خواهد بود.» MBS يکي از اولين موسسات انگلستان است که در حيطه‌هاي اقتصادي و صنعتي مرتبط با ورزش فعاليت مي‌کند. ماه گذشته بود که اين موسسه با همکاري مدرسهء اقتصادي منچستر دورهء تحصيلي در رشته‌هاي «اقتصاد ورزش» و «مديريت ورزش» را پايه‌گذاري کرد. هدف از پايه‌گذاري اين رشته تربيت متخصصان حرفه‌اي است که بتوانند در حيطه‌هاي اقتصادي، مديريتي و تبليغاتي با فدراسيون‌ها، باشگاه‌ها و کميته‌هاي اجرايي و ميزباني مسابقات کشورهاي مختلف همکاري کنند.
موسسهء آموزشي ايف اجوکيشن استراليا هم يکي از موسسات پيشقدم در تربيت متخصصان علوم مديريت و برنامه‌ريزي در رشته‌هاي ورزشي است که البته دوره‌هاي آموزشي آن به صورت دوره‌هاي کوتاه‌مدت برگزار مي‌شود. جالب اين که بسياري از دوره‌هاي آموزشي اين موسسه خاص مديران يا افراد شاغل در فدراسيون‌هاي جهاني يا منطقه‌اي است. اين موسسه اخيرا کلاس‌هاي برنامه‌ريزي، مديريت، ارتباطات و تبليغات را براي مديران فدراسيون‌هاي جهاني دوچرخه‌سواري، اسکي و واليبال برگزار کرده است و سالانه بيش از بيست نفر از افراد شاغل در حيطه‌هاي مختلف ورزش در استراليا هم در دوره‌هاي آن شرکت مي‌کنند. جان کورمک مدير بخش آموزش مديريت ورزش اين موسسه مي‌گويد: «تجربهء ما نشان داده افرادي که در اين دوره‌ها شرکت مي‌کنند در کار خود در آينده موفق‌تر خواهند شد. ما در آيندهء نزديک دوره‌هاي طولاني‌تر با مدارک معتبر در اين رشته‌ها راه‌اندازي خواهيم کرد.»
کريس سالي مدير بخش تحقيقات اقتصادي مدرسهء‌اقتصاد منچستر مي‌گويد: «نگاهي به ورزش راگبي مي‌تواند ما را متوجه نياز ورزش به داشتن مرداني با علم اقتصاد و مديريت بکند. ورزش راگبي در چند سال اخير با رشد فزايندهء محبوبيت و توجه همگاني روبه‌رو شده است و حالا مسابقات جام‌جهاني و مسابقات تيم‌هاي برگزيده موسوم به هفت کشور و حتي بازي‌هاي دوستانهء اين ورزش مورد استقبال تماشاگران قرار مي‌گيرد و شبکه‌هاي تلويزيوني هم براي به دست آوردن حق پخش اين مسابقات رقابت مي‌کنند، حالا اين ورزش با درآمد کلاني روبه‌رو شده است اما فاقد مديران با تجربهء کافي براي استفاده از اين فرصت و گسترش اين ورزش در جهان و رسيدن به سطح بالاتري از موفقيت و سودآوري است».
کورمک با اشاره به تجربه‌هاي ناموفق ميزباني در مسابقات مختلف مي‌گويد: «يکي از مواردي که ما در دوره‌هاي آموزشي خود روي آن متمرکز مي‌شويم و به تجزيه و تحليل دقيق جوانب آن مي‌پردازيم تا مشخص شود که چرا و چگونه يک شکست مطلق در حيطهء اقتصاد ورزشي رخ مي‌دهد، ميزباني مسابقات زمستاني سالت ليگ سيتي کاناداست، مسابقاتي که با وجود پتانسيل‌هاي فراوان اسير سوءمديريت فراوان و به يک فاجعهء مطلق بدل شد. ما تمام ابعاد و جوانب اين مسابقات از لحاظ اقتصادي و مديريتي را مورد بررسي قرار مي‌دهيم تا دانشجويان ما از اين تجربهء ناتمام براي برنامه‌هاي آينده درس بگيرند.»
حضور در دوره‌هاي آموزشي کوتاه‌مدت و بلندمدت اين موسسه‌هاي آموزشي کار سختي نيست. پل ديويس معاون اجرايي سابق کميتهء پارالمپيک انگلستان که براي تحصيل در رشتهء «مديريت اقتصادي ورزش» در ام بي اس ورلد ثبت‌نام کرده مي‌گويد که اکثر دروس مدرسه به صورت مکاتبه‌اي و آنلاين انجام مي‌شود و دوره‌هاي حضوري تنها يک هفته در هر سه ماه است. او مي‌گويد که تحصيل دو ونيم ساله در اين رشته قطعا به او کمک خواهد کرد که در کارش موفق‌تر باشد.
بانيستر هم به نکتهء جالبي اشاره مي‌کند: «در حال حاضر بسياري از مديران ورزش براي سروسامان دادن به امور اقتصادي و ارتباطي خود متخصصان اين حيطه‌ها را استخدام مي‌کنند اما بين اقتصاد عمومي و اقتصاد ورزش تفاوت‌هاي زيادي وجود دارد، شايد فردي که کاملا از علوم اقتصادي آگاه است نتواند در حيطهء اقتصاد و مديريت ورزش موفق باشد. اين شاخه در حال حاضر يک شاخهء مجزا و گسترده است که افراد درگير با آن بايد با اصول آن کاملا آشنا شوند. فعاليت در اين رشته‌ها علم خاص آن و تخصص مطلق آن را مي‌خواهد.»
منبع:www.vista.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image