توصيههاي ورزشي پزشکان براي مقابله با تورم اندامها
بعضيها وقتي براي مدتي روي مبل يا پشت ميز کار مينشينند، احساس ميکنند پاهايشان سنگين شده و ورم کرده است. اوايل شايد مشکل را جدي نگيريد اما بالاخره مجبور ميشوند بروند دکتر و با تشخيصهاي پزشکي مربوطه آشنا شوند.
در اين خصوص، آنچه خانمها را بيشتر آزار ميدهد، در واقع، حبس آب است که در نهايت به تورم پا ميانجامد. بدن ما از 60 درصد آب تشکيل شده و اين آب قسمتي از فواصل داخلسلولي و خارج سلولي را فراگرفته است؛ مثلا خانمي که 55 کيلو وزن دارد، در بدناش 30 ليتر آب جمع ميشود که 8 تا 10 ليتر آن خارج سلولي و متحرک است. وقتي عروق بدن بيش از اندازه آب را به سمت خود بکشانند، اين امر در ابتدا سبب محبوس شدن آب در عروق و بعد از آن تورم اندامها ميشود. يکي از نشانههاي ابتلا به تورم نيز باقيماندن جاي فرورفتگي بعد از فشار دادن انگشت روي موضع تورم، مخصوصا در ساعات پاياني روز است.
تورم معمولا مشکل حادي نيست اما هرازگاهي مشکلساز ميشود و به هر حال، براي درمان آن، يا بايد از جورابهاي مخصوص کمک گرفت، يا بايد رفت سراغ درمانهاي دارويي. البته نوع تغذيه و فعاليت بدني و سبک زندگي هم اهميت ويژهاي دارد؛ مثلا راه رفتن با پاي برهنه روي شنهاي خشک ساحل، ماساژ دادن و کشيدن آرام ماهيچههاي پا، ريختن آب خنک و پوشيدن جورابهاي کشي فشرده در صورتي که کارتان ايستاده باشد، ميتواند سبب کاهش ميزان تورم پا شود؛ در حالي که زندگي در نواحي خيلي گرم، پوشيدن کفشهاي تنگ يا پاشنهبلند، داشتن اضافه وزن و مصرف برخي داروها ميتواند مشکل را تشديد کند. اگر شما مبتلا به ورم پا باشيد و به پزشک مراجعه کنيد، ابتدا آزمايشات لازم برايتان تجويز و سپس درمانهاي دارويي لازم، آغاز ميشود. در کنار آن گاهي لازم است تحت نظر يک متخصص تغذيه و متخصص طب ورزشي هم باشيد تا رژيم غذايي مناسب و حرکات ورزشي لازم به شما توصيه شود.ايستاندن طولاني، ممنوع!
اگر دچار تورم پا هستيد، احتمالا اولين توصيه پزشک به شما پوشيدن جورابهاي مخصوص واريس است. البته اين جورابها چندان زيبا و راحت نيستند اما پوشيدن شان ضروري است. ميتوانيد آنها را از داروخانه تهيه کنيد. حتما ميدانيد که زياد ايستادن ورم پا را شديدتر ميکند. پس احتمالا توصيه بعدي پزشک به شما اين خواهد بود که سعي کنيد از ايستادنهاي طولانيمدت و بي مورد در طول روز نيز بپرهيزيد.
منبع:www.salamat.com