تابستان فصل ميوه هاي رنگارنگ و خوشمزه است. چنين تنوعي را در هيچ فصل ديگري از سال نمي بينيم و درست به همين علت است كه اغلب ما با مراجعه به ميوه فروشي ها و ميادين ميوه و تره بار به محض مواجه شدن با اين نعمت هاي متنوع و رنگين بهشتي، كنترل از كف داده و بدون در نظر گرفتن ميزان مصرف مورد نياز، اقدام به خريد مقدار زيادي از اين ميوه هاي خوش طعم مي كنيم ولي مشكل اينجا است كه پس از گذشت چند روز با انبوهي از ميوه هاي لكه دار مواجه مي شويم كه از طرفي دور ريختن آنها اسراف نعمات الهي و همچنين ضرر مادي بوده و از طرف ديگر امكان پذيرايي از مهمانان با چنين ميوه هايي وجود ندارد. لذا بهترين كار براي جلوگيري از ايجاد چنين مشكلي، تطبيق دادن مقدار خريد با ميزان مصرف است. به اين ترتيب ميوه هاي خريداري شده كمتر به مرحله لكه دار شدن مي رسند ولي با اين حال در صورتي كه مقدار زيادي از ميوه هاي لكه دار فضاي يخچال شما را پر كرده و قصد داريد براي پذيرايي از مهمانان در راه ميوه هاي تازه خريداري كنيد، اندكي صبر كنيد.
براي اين منظور راه هاي ديگري نيز وجود دارد كه به اين ترتيب هم از ميوه هاي موجود استفاده شده و هم بدون خريد ميوه هاي جديد، از مهمانان پذيرايي خوبي به عمل مي آيد. درست كردن انواع سالادهاي ميوه يكي از مهمترين اين راه ها و پيشنهادها است. در همين راستا در زير به ادامه سه دستور پيشنهادي براي درست كردن سه نوع سالاد ميوه لذيذ مي پردازيم:
? دستور پيشنهادي اول
مواد مورد نياز براي 6 نفر:
1 عدد انبه
يك چهارم هندوانه كوچك
2 عدد كيوي (در صورتي كه هنوز از كيوي هاي زمستانه چيزي باقي مانده است)
يك چهارم آناناس
1 قاشق غذاخوري عسل
خلال پوست و آب يك عدد ليموترش
بستني وانيلي به مقدار لازم.
طرز تهيه
ابتدا همه ميوه ها را پوست كنده و به قطعات مساوي تقسيم كنيد سپس آنها را به داخل كاسه اي بزرگ منتقل كنيد. بقيه مواد شامل آب ليموترش، خلال پوست ليموترش و عسل را بر روي ميوه ها ريخته و آنها را خوب با هم مخلوط كنيد. به مدت يك ساعت اين مخلوط را در يخچال قرار دهيد. پس از طي اين مدت ظروف مورد نظر براي پذيرايي از مهمانان را از اين مخلوط پر كرده و در كنار هر كدام مقداري بستني وانيلي نيز با قاشق هاي مخصوص بريزيد تا ظاهري زيباتر داشته باشد.
? دستور پيشنهادي دوم
مواد لازم:
1 عدد موز
يك چهارم آناناس
300 گرم توت فرنگي
6 عدد برگ نعناع تازه
2 عدد پرتقال
3 عدد كيوي
1 خوشه انگور بي دانه
1 خوشه انگور ياقوتي
طرز تهيه
كيوي، پرتقال، موز و آناناس را پوست كنده و به همراه ديگر ميوه ها خرد كنيد. كاسه بزرگي را آماده كرده و آب پرتقال و ليموترش را به مخلوط ميوه هاي خرد شده اضافه كنيد.
? دستور پيشنهادي سوم
مواد لازم:
2 عدد هلو
200 گرم گيلاس
1 عدد طالبي
آب 1 عدد ليموترش
آب 1 عدد پرتقال
3 قاشق غذاخوري شكر
طرز تهيه
معمولاً براي سرو انواع سالادهاي ميوه، ظرفي گود و احتمالاً زيبا را انتخاب مي كنند ولي در اين پيشنهاد متفاوت، از خود يكي از ميوه هاي همين سالاد به عنوان ظرف استفاده مي شود. لازمه اين كار ابعاد مناسب ميوه موردنظر است. ميوه هايي همچون طالبي، هندوانه و خربزه براي اين منظور بسيار مناسبند. حال علاوه بر اينها براي داشتن ظرف ميوه اي زيباتر از هنر ميوه آرايي ياري مي طلبيم. به اين ترتيب كه ابتدا خطي عرضي را در محيط ميوه با مداد و يا به صورت فرضي مشخص كرده و براي برش از نوك چاقوي تيز استفاده كنيد. برش ها مي بايست به صورت هفت و هشت و در سطحي عميق صورت گيرد. دقت كنيد كه كليه برش ها هم اندازه بوده و از محدوده خطي خارج نشود. پس از پايان برش به راحتي دو قسمت برش خورده يا دو سطح كنگره دار از هم جدا مي شوند. حال با كمك چاقو و قاشق تخمه ها و گوشت ميوه را جدا كرده و از آنها در همين سالاد استفاده كنيد. سپس فضاي خالي داخل طالبي و يا هندوانه را با مخلوط سالاد ميوه اي پر كنيد. براي آنكه اين ظرف ميوه اي معمولاً گرد به راحتي در داخل سيني و يا بشقاب قرار گيرد سطح انتهايي آن را كمي برش زده و صاف كنيد.
? دستور پيشنهادي چهارم
طرز تهيه
ميوه آناناس نيز مي تواند ظرف متفاوتي براي اين قبيل سالادهاي ميوه باشد. براي اين منظور لازم است آناناسي بزرگ را انتخاب كرده و با چاقوي تيزي به صورت طولي ميوه و برگ هاي آن را به دو نيم مساوي تقسيم كنيد. پس از خارج كردن گوشت ميوه، از آن به عنوان ظرف ميوه اي زيبا و متفاوت استفاده كنيد.
منبع: www.vista.ir /ج