ويژه ي گرگان
مواد لازم براي 30-35 عدد:
پودر مايه خمير: 1 قاشق چايخوري
آب ولرم: 125 ميلي ليتر
روغن جامد / 250 گرم
آرد / 375 گرم
مواد لازم مياني خمير:
خرماي بدون پوست و چرخکرده / 200 گرم
هل / 1 قاشق چايخوري
گلاب / 3 قاشق سوپخوري
روش تهيه:
مايه خمير و قدري آرد در کاسه اي بريزيد و قدري ازآب ولرم به آن بيفزائيد،روي ظرف را بپوشانيد و در جاي گرمي بگذاريد تا مايه خمير، فعال شود. آن گاه باقي مانده ي آب و روغن جامد را با آرد مخلوط کنيد و مايه خمير را به آن اضافه کنيد و ورز دهيد تا خمير يکدستي حاصل شود. روي خمير را بپوشانيد و به مدت تقريبي يک ساعت استراحت دهيد تا حجمش دو برابر شود.حالا هر بار به اندازه ي يک گردو از خمير برداريد و آن را کمي تخت کنيد و قدري از مايه ي مياني لاي آن بگذاريد، خمير را جمع کنيد و با فشار دست، کمي آن را تخت کنيد و در داخل سيني فر ( تاون) بچينيد. اکنون روي خميرها را مهر بزنيد و در فر ( تاون) گرم شده با دماي 180 درجه ي سانتيگراد، به مدت تقريبي 20-25 دقيقه بپزيد.
يادآوري: اين شيريني مخصوص، از سوغاتي هاي گرگان به شمار مي آيد.
روش تهيه ي مواد مياني:
خرما، هل و گلاب را، کمي در روغن تفت دهيد . بعد آن را ورز دهيد تا خمير شود.
منبع:نشريه آشپزباشي، شماره 40.