مواد لازم براي 6-8 نفر:
سير رنده کرده / 2 حبه
آب پياز / 5 قاشق سوپخوري
روغن زيتون / 5 قاشق سوپخوري
ماست / 2 قاشق سوپخوري
نمک و فلفل سفيد / به ميزان لازم
پودر جوز هندي/ يک چهارم قاشق چايخوري
زعفران حل کرده /2 قاشق چايخوري
گشنيز کاملاً ريز خرد کرده / 2 قاشق سوپخوري
ماهي شير خرد کرده / 1 کيلوگرم
مواد لازم براي گشنيز پلو:
برنج / 4 پيمانه ( 600 گرم)
گشنيز خرد کرده / 500 گرم
مخلوط کره و روغن / 100 تا 150 گرم
نمک در صورت نياز / به ميزان لازم
زعفران / 2 قاشق چايخوري
روش تهيه:
ابتدا ظرف مناسبي را انتخاب کنيد. بعد سير، آب پياز، روغن زيتون، ماست، نمک، فلفل، پودر جوز، زعفران و گشنيز را مخلوط کنيد. اکنون ماهي را بيفزائيد و کاملاً مخلوط نمائيد. سپس به مدت دوازده ساعت در يخچال نگهداري کنيد تا ماهي کاملاً مزه دار شود. حالا ماهي ها را به سيخ چوبي بکشيد و در تابه ي مناسبي روغن بريزيد و روي اجاق قرار دهيد تا روغن، داغ شود. آن گاه سيخ هاي ماهي را در آن تفت دهيد تا برشته شوند. سپس همراه با پلو ميل نمائيد.
روش تهيه:
ابتدا برنج را مطابق دستورالعمل هاي گذشته، آماده کنيد. در قابلمه ي نچسب يا پلوپز، روغن بريزيد. مقداري از برنج را داخل ظرف بريزيد رويش گشنيز بپاشيد. اين کار را تکرار کنيد تا برنج و گشنيز کاملاً مخلوط شود. حالا مخلوط روغن و کره را روي آن قرار دهيد و به مدت 45 دقيقه، با حرارت متوسط دم کنيد تا ته ديگ ببندد. دراين هنگام پلو را در ظرف مناسبي برگردانيد.
منبع:نشريه آشپزباشي، شماره 40.