با پايان فصل گرما همواره ميل و اشتياق به خوردن برخي از مواد غذايي بيشتر ميشود. انواع سوپها، آشها و بهطور كلي غذاهاي آبدار و گرم از اين جمله هستند. در اين ميان گاهي عجله و يا بي دقتي آشپز ممكن است مشكلاتي را در طعم و مزه هر يك از غذاها به وجود آورد. از قديم گفتهاند آشپز كه دو تا شد آش يا شور ميشود يا بي نمك، غافل از آنكه با يك آشپز هم سوپ و آشهاي شور يا بينمك بسيار اتفاق ميافتند ولي از آنجا كه براي حل هر مشكلي راهكاري وجود دارد براي رفع اين طعمهاي اضافي نيز پيشنهادات زير كارساز خواهند بود:
- در صورتي كه سوپ دست پخت شما شور شد، چندين راه وجود دارد:
1- سيبزميني خامي را پوست كنده و يا پوست آن را به خوبي شسته و آن را با پوست و با چاقو به قطعات متوسط تبديل كنيد سپس تكهها را در غذاي شور بريزيد. اين كار را با سيب خوراكي نيز ميتوانيد انجام دهيد.
لازم به ذكر است اضافه كردن هر يك از مواد فوق ميبايست به هنگام جوشيدن و پخت غذا صورت گيرد. حال پس از گذشت 10 و يا 15 دقيقه ميتوانيد تكههاي سيبزميني و يا سيب درختي را از داخل سوپ و يا آش و يا حتي خوراك آبدار بيرون آورده و غذا را به همراه آنها سرو كنيم.
2- شما ميتوانيد يك قاشق مرباخوري شكر به سوپ اضافه كنيد. شيريني شوري اضافي سوپ و يا آش را خنثي ميكند.
3- بعضيها براي همين منظور ريختن سركه را توصيه ميكنند ميزان سركه بستگي به حجم غذا دارد كه اين مقدار معمولاً يك قاشق غذاخوري در يك ظرف سوپخوري متوسط پيشنهاد ميشود. اگر خواستيد به اين ميزان بيفزاييد مراقب باشيد زيرا ممكن است طعم برخي از اين گونه غذاها با ترشي هماهنگي نداشته باشد.
با سوپ يا آش شيرين چه بايد كرد؟
حال اگر در دستور پخت سوپ يا آش شما مقداري شكر وجود داشت ولي شما بيشتر از اين ميزان مورد نياز به آن اضافه كرديد براي جبران شيريني از نمك و يا سركه استفاده كنيد.
• راههاي كاهش چربي اضافي غذاي آبدار:
اين تجربه براي همه پيش آمده كه به محض خوردن دو و يا سه قاشق از آش يا سوپ آنقدر احساس سيري كردهاند كه گويي يك بشقاب از آن را خوردهاند. يكي از علتهاي مهم اين موضوع چربي بيش از حد و نامتناسب غذا است كه نه تنها براي افراد با چربي خون بالا بسيار مضر است بلكه براي افراد سالم نيز زيانآور است. حال اگر شما نيز پس از پخت اين قبيل غذاها با چنين مشكلي مواجه شديد، نگران نباشيد براي چربي زدايي دو راهكار مهم وجود دارد:
1- چند برگ درسته و يا به صورت نيمه كاهو را درون سوپ انداخته و پس از گذشت يك دقيقه بيرون آوريد. خواهيد ديد كه مقداري از چربيهاي داخل سوپ به برگ كاهو چسبيده است شما ميتوانيد اين كار را با برگهاي جديد چندين بار تكرار كنيد.
2- انداختن چند قطعه يخ به داخل سوپ راهكار دوم است به اين ترتيب چربيها به ديوارههاي يخ چسبيده و شما ميتوانيد با خارج كردن يخ از داخل سوپ چربيها را نيز بيرون آوريد. گاهي انداختن يخ به داخل غذا سبب بسته شدن لايهاي بر روي سطح چرب ميشود كه به اين طريق خارج كردن آن نيز راحتتر صورت ميگيرد.
توضيح: توجه داشته باشيد اين كار را ميبايست پيش از آب شدن يخ و به محض چسبيدن روغن اضافي به جدارههاي آن انجام دهيد. در ضمن كليه مواردي كه در مورد كاهش چربي اضافي ارائه شد ميبايست پس از انتقال سوپ از قابلمه به بشقاب سوپخوري انجام گيرد زيرا در حين جوشيدن اضافه كردن هريك از آنها بينتيجه خواهد بود.
منبع: www.vista.ir