مواد لازم:
موسير خشک: 250گرم
بادمجان قلمي: 500گرم
سرکه: به ميزان لازم
نمک و فلفل: به ميزان لازم
پياز ريز سفيد: 500گرم
هويج: 500گرم
خيارمتوسط: 500گرم
گل کلم: 500گرم
مغز کرفس: 500گرم
سيب زميني ترشي: 300گرم
فلفل سبز قلمي: 50گرم
سير: 1 بوته
ادويه ترشي: 2 قاشق سوپخوري
سبزي ترشي (مرزه، ترخون، ريحان، شويد، نعناع و جعفري): 500گرم
زردچوبه: 2 قاشق چايخوري
انرژي کل 950 کيلوکالري
روش تهيه:
ابتدا موسير را با آب سرد بشوييد. سپس به مدت 24 ساعت در آب سرد خيس کنيد. هر چند ساعت يک بار آب آن را عوض کنيد. سپس در آبکش ريخته تا آب آن برود. آنگاه روي پارچه تميزي پهن کنيد تا کمي خشک شود. بادمجان ها را بشوييد و با پوست به اندازه دلخواه خرد کنيد و با کمي سرکه و نمک بگذاريد چند جوش بزند ولي له نشود. سپس در آبکش ريخته و صبر کنيد تا سرکه اضافي و تلخي آن برود. بقيه مواد را بشوييد. پياز و هويج را پوست بگيريد و مواد را به دلخواه خرد کنيد. سپس تمام مواد را با هم مخلوط نموده و در ظرف مناسب ريخته و لابه لاي مواد، ادويه، سبزيجات، نمک و زردچوبه را بريزيد تا ظرف پر شود. مقداري سرکه روي مواد ريخته تا جايي که روي مواد را کاملا بگيرد. سپس در آن را محکم ببنديد و در جاي خنک قرار دهيد تا ترشي جا بيفتد (حداقل يک ماه).
منبع:نشريه دنياي تغذيه - ش100