اگرچه ورزشهاي ايروبيک نقش اساسي در کاهش وزن دارند اما در کنار آن، ورزشهاي قدرتي و تقويتي هم به دليل مصرف انرژي بيشتر به کاهش وزن و همچنين تناسب اندام و تقويت عضلات کمک ميکنند.
بنابراين کسي که ميخواهد لاغر کند، اشکالي ندارد نيمي از وقت خود را صرف ورزشهاي هوازي و بعد از آن کار با دستگاههاي قدرتي را آغاز کند. وقتي فردي شروع به کاهش وزن ميکند، بحث ضعف عضلات مطرح است. طي کاهش وزن عضلات فرد ضعيف ميشود. در واقع، بخشي از جلوزدگي شکم نيز به خاطر ضعف عضلات است؛ در حالي که بسياري از ما به محض برجستگي شکم، يک وعده غذاييمان را حذف ميکنيم. در صورتي که در اين موارد انجام ورزشهاي قدرتي در کنار ورزشهاي هوازي به تقويت عضلات شکم، کمر و ديگر عضلات کمک کرده و تناسب اندام نتيجه اين حرکات خواهد بود.
افرادي که مايلاند هر سه نوع ورزش را با هم انجام دهند، بايد توجه داشته باشند که در برنامه ورزشي خود، 2 يا 3 روز در هفته با دستگاههاي قدرتي کار کنند. به اين معني که ورزشهاي قدرتي را بايد يک روز در ميان انجام دهند. اين کار باعث استراحت عضلات ميشود اما بايد توجه داشت هر بار 8 تا 10 عضله را در روز درگير کنند و به تقويت آن بپردازند و براي هر عضله بيشتر از 10 بار نبايد تمرين را تکرار کنند.
در ضمن، اگر کار کردن با دستگاهها در برنامه هر روز فرد است، ميتواند با يک برنامهريزي دقيق هر روز به تقويت يک عضله بپردازد. به عنوان مثال در يک روز عضلات اندام فوقاني و بالاتنه را تقويت کند و در روز بعد اندام تحتاني و لگن را. در واقع فرد با اين کار يک روز در ميان به عضلات کار گرفته شده استراحت ميدهد و آنها را درگير نميکند. لازم به ذکر است که بيماران فشارخوني و بيماران قلبي بايد خيلي احتياط کنند زيرا ورزشهاي قدرتي باعث بالارفتن فشار خون آنها ميشود و بايد توجه داشته باشند که در حين ورزش نبايد نفسشان را حبس کنند بلکه هنگام منقبض کردن عضلات عمل بازدم و هنگام باز کردن عضلات عمل دم را انجام دهند. به اين ترتيب در کنار يک رژيم غذايي کم کالري، به بهترين نتيجه يعني وزن مطلوب دست پيدا خواهيد کرد.
پينوشتها:
* متخصص طب ورزش
منبع:www.salamat.com