جيمي اوليور يکي از شناختهشدهترين سرآشپزهاي دنياست که بينندگان تلويزيوني و خوانندگان مطبوعات به خوبي آن را ميشناسند او به چند پرسش آشپزي پاسخهاي جالبي داده است.
1)چند راه براي درست کردن استيک وجود دارد؟
ـ معمولاً استيک يا بيف را سه مدل تهيه ميکنند يا به مدت بسيار کم سرخ ميکنند که به آن به زبان فرانسوي ”سنيان“ يعني خوني ميگويند، يا مدت سرخ کردن متوسط است يا طولاني. اينکه ميگويم طولاني منظور چند دقيقه است نه بيشتر. دقت کنيد استيک هيچوقت نبايد زياد سرخ شود در غير اينصورت خشک ميشود و زياد مطبوع نخواهد بود. من استيک را متوسط دوست دارم يعني تقريباً دو دقيقه براي هر طرف آن، حتي طرف دوم آن را ميتوانيد کمتر سرخ کنيد. فراموش نکنيد که حرارت ماهيتابه بسيار بالاست در نتيجه مدت زيادي براي سرخ کردن نياز نيست. مخصوصاً دقت کنيد استيک آب نيندازد در غير اينصورت پخته ميشود و خوب نيست.
2)هر سالادي بهتر است چه موقعي مصرف شود؟
ـ سالادهائي که بهعوض غذاي اصلي ميتوان از آنها استفاده کرد مثل سالاد تخممرغ، گوشت و مايونز، سالاد سيبزميني و مرغ و مايونز، سالاد ماکاروني و سالاد لوبيا چيتي و سالاد بعضي حيوانات دريائي، سالاد مخلوط هم است که گاهي ميتوان از سبزيجات باقيمانده درست کنيم. سالادهائي که بهعنوان دسر ميتوان از آن استفاده کرد سالاد ميوه و گاهي بهعوض مايونز از خامه و شکر و يک نوع سس مخصوص دسر استفاده ميکنيم و همچنين ميوه و ژله که از ژلاتين شيرين درست شده است. سالادهائي که مخصوص مهماني است مثل سالاد آناناس، سالاد طالبي يا سالادهاي ديگر که بهطور مجلل ميتوان تزئين کرد.
3(هر موقع خوراک زبان گوساله درست ميکنم اينقدر زشت ميشود که هيچکس تمايلي به خوردنش ندارد!
ـ بهتر است پس از پخت کامل، زبان را از ديگ خارج کرده و در ديس بگذاريد همانطور که داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برشهائي به قطر دو سانتيمتر بدهيم ولي گوشت زبان را تا انتها نبريد تا قطعههاي زبان از هم جدا نشود و فرم زبان از بين نرود.
4( بهترين قسمت گوشت براي درست کردن بيفتک کجاست؟
ـ براي طبخ بيفتک بايد تردترين گوشت انتخاب شود. تردي گوشت از لحاظ خود حيوان مربوط به قسمتهائي از بدن مثل عضلاتي که پائين ران و دست و گردن را تشکيل ميدهند است که مسلماً سفتتر از عضلات بالاي ران يا پشت حيوان است بنابراين تردترين قسمت گوشت بدن حيوان در درجه اول فيله آن است که در داخل استخوان راسته واقع شده است. اين قسمت از حيوان اصلاً حرکت نميکند. بعد از آن خود گوشت راسته است که از آن هم ميتوان بيفتک درست کرد و قسمتي از ران (سياه ران و گرده ران) گوشت مناسبي براي طبخ بيفتک است.
5( براي باز شدن يخ مرغ چه راهکاري را توصيه ميکنيد؟
ـ اگر از مرغ يخزده استفاده ميکنيد حتماً براي باز شدن يخ، آن را مدتي قبل از مصرف از فريزر خارج کرده، در يخچال قرار دهيد تا يخ به مرور آب شود. (طي اين زمان روي مرغ را بپوشانيد تا پوست آن خشک و سفت نشود.) هرگز به اين منظور مرغ را در دماي اتاق قرار ندهيد زيرا گوشت مرغ در اين دما محيط مساعدي براي رشد باکتريهاست. براي باز شدن يخ يک مرغ 5/1 کيلوگرمي بايد 24 ساعت قبل از مصرف آن را در يخچال قرار دهيد.
منبع: www.vista.ir