? مواد لازم:
? گوشت گوسال? چرخ کرده: 300 گرم
? پياز رنده شده: 1 عدد متوسط
? برنج پخته شده: 1 و نيم پيمانه
? تخم مرغ: 3 عدد
? سبزيجات (نعنا، جعفري، ريحان و گشنيز): 2 پيمانه (ريز خرد شده)
? نمک و فلفل و ادوي? دلخواه: به ميزان لازم
? آرد سوخاري يا آرد سفيد: به ميزان لازم
? روغن براي سرخ کردن: نصف پيمانه
? پياز داغ (رنده شده): 2 قاشق غذاخوري
? آب گوجه فرنگي: 2 پيمانه
? فلفل دلمه اي: 1 عدد بزرگ.
? طرز تهيه:
پياز رنده شده، سبزيجات ريز خرد شده، برنج پخته و تخم مرغ ها را به گوشت چرخ کرده اضافه کنيد و پس از مزه دار کردن آن با نمک، فلفل و ادويه هاي دلخواه آن را خوب مخلوط کنيد. سپس از مخلوط به انداز? يک نارنگي کوچک برداريد و در دست به صورت ماهي درآوريد و بعد در آرد سفيد يا آرد سوخاري بغلطانيد.
سپس روغن را در ظرف مناسبي داغ کنيد و کوفته هاي ماهي شکل را در آن سرخ کنيد.
پس از اين که کوفته ها را سرخ کرديد، آب گوجه فرنگي را در روغن بريزيد و پياز داغ را اضافه کنيد. سپس نمک، فلفل و ادويه بزنيد و اجازه دهيد جوش بيايد و سپس کوفته ها را يکي يکي به ظرف اضافه کنيد و روي آن ها را با فلفل دلمه اي ورقه شده بپوشانيد. پس از 20 دقيقه غذاي شما حاضر است.
? نکته:
چاشني اين غذا آب گوجه فرنگي است اما، اگر دوست داريد ترش تر باشد مي توانيد از آب ليمو يا جوهر ليمو استفاده کنيد.
با اين مقدار مواد مي توان 16 تا 18 کوفته تهيه کرد.
بهتر است که کوفته ها را قبل از سرو به آب گوجه فرنگي افزود و بلافاصله سرو کرد چرا که آب گوجه فرنگي به خورد کوفته ها مي رود و نرم مي شود.
اين غذا با نان سرو مي شود و نان هاي سنتي در کنار آن بسيار مطبوع خواهد بود.
ميزان 3 عدد تخم مرغ براي اين ميزان مواد ممکن است زياد باشد بهتر است تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه مي کنيم. در صورتي که مواد شکل گرفت نياز به افزودن تخم مرغ بعدي نيست.
منبع: www.vista.ir