? مواد لازم براي 4 نفر:
ـ 120 گرم شکر
ـ 2 قاشق غذاخوري آب
ـ نصف يک عدد آب ليمو ترش
ـ 280 ميلي ليتر شير( پاستوريزه)
ـ 60 گرم شکلات
ـ يک تکه دارچين نکوبيده
ـ يک عدد تخم مرغ
ـ 2 عدد زرده تخم مر
ـ 4 قاشق غذاخوري يا60گرم شکر
? طرز تهيه:
120 گرم شکر را با آب و آب ليمو ترش در قابلمه کوچک ريخته و روي حرارت مي گذاريم تا شکر حل شود. گاهي تابه را حرکت مي دهيم ، ولي به هيچ وجه هم نمي زنيم و مي گذاريم بجوشد و به رنگ کاراملي دربيايد. فر را از قبل با حرارت 180 درجه سانتيگراد يا350 درجه فارنهايت گرم مي کنيم. قالب را با کارامل مي پوشانيم، به اين ترتيب که کارامل را داخل قالب ريخته و تکان مي دهيم تا يک لايه از آن داخل قالب را بپوشاند و مي گذاريم تا خنک شود.
شکلات را خرد کرده و داخل شيرمي ريزيم. سپس روي حرارت مي گذاريم تا شکلات حل شود. بعد دارچين را هم اضافه مي کنيم. يک عدد تخم مرغ و زرده ها را با باقي مانده ي شکر به هم مي زنيم، سپس دارچين نکوبيده را از داخل شير بيرون مي آوريم و شير گرم را در حال به هم زدن، به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه مي کنيم. پس از آن مخلوط را داخل قالب ريخته و به صورت بن ماري* داخل فرمي گذاريم که 20 تا 30 دقيقه بماند يا تا وقتي که وسط دسرما خيلي کم بلغزد.
سپس از داخل فرخارج کرده، مي گذاريم خنک شود و بعد به مدت 5 تا 6 ساعت مي گذاريم در يخچال بماند؛ آن گاه داخل ظرف بر مي گردانيم. کافي است اطراف قالب را با نوک چاقو جدا کنيم و کمي قالب را تکان دهيم تا دسر به راحتي بيرون بيايد.
? بن ماري: گرم کردن و حل کردن مواد غذايي روي بخار آب را طريقه بن ماري مي گويند. به عنوان مثال : محتوي ظرف غذا را در ظرف آبي قرار داده و آن را روي حرارت اجاق قرارمي دهيم تا آب آرام آرام بجوشد و غذاي سرد به اين وسيله گرم شود و اين بهترين و بهداشتي ترين روش براي گرم کردن غذا و حل کردن شکلات مي باشد.
در طرز تهيه اين دسر هم آمده است که قالب محتوي مواد دسر را در يک ظرف آب گرم قرار داده و در فرمي گذاريم تا به روش بن ماري تهيه شود.
منبع: www.vista.ir