حالا که فصل وفور گوجهسبز است، اگر با طعم ترشي ميانه خوبي داريد و گوجهسبز هم از جمله ميوههاي مورد علاقه شماست، علاوه بر خوردن آن به صورت خام، فرصت را غنيمت شمرده براي مزهدار کردن غذاهاي مختلف، از طعم ترش آن استفاده کنيد.
آش گوجهسبز، يکي از خوشمزهترين غذاهاي فصلي است و حتما با ذائقه شما هماهنگ است.
? مواد لازم:
گوجهسبز؛ 750 گرم
گوشت چرخکرده؛ 300 گرم
سبزي آش؛ يک کيلوگرم
بلغور گندم؛ 2 پيمانه
لوبيا قرم؛ يک پيمانه
عدس؛ يک پيمانه
نعنا خشک؛ 3 قاشق سوپخوري سرخالي
پياز؛ نيم کيلوگرم
نمک؛ به اندازه کافي
فلفل؛ يک قاشق چايخوري سرخالي
روغن مايع؛ به ميزان لازم
? طرز تهيه
1. ابتدا لوبيا قرمز را در يک کاسه آب بريزيد و بگذاريد حدود 24ساعت خيس بخورد. بلغور و عدس را نيز به صورت جداگانه در آب به مدت يکساعت خيس کنيد.
2. در اين فاصله، يکي از پيازها را پوست بکنيد و پس از خرد کردن، در تابهاي حاوي مقداري روغن داغ شده، بريزيد تا نيمهسرخ شود. سپس گوشت چرخکرده را به پياز اضافه کنيد و همراه با آن تفت دهيد.اضافه کردن کمي نمک و فلفل به گوشت را نيز فراموش نکنيد. در تابه را بگذاريد تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد. در اين فاصله زماني، بقيه پيازها را پوست کنده به صورت خلالي خرد کنيد.
? نکته: شما ميتوانيد به جاي استفاده از گوشت چرخکرده سرخ شده، در گوشت چرخکرده خام، يک عدد پياز بزرگ رنده کنيد و پس از اضافه کردن نمک و فلفل، مخلوط گوشتي را به صورت کوفتههاي ريز درآوريد و در روغن سرخ کنيد. در پايان مقداري از کوفتهريزهها را داخل آش ريخته، بقيه را براي تزيين روي آن استفاده کنيد.
3 . يک قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده کنيد و در آن کمي روغن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد. پيازهاي خلاليشده را داخل روغن سرخ کنيد و بعد يک قاشق از نعناي خشک را نيز در روغن تفت دهيد؛ البته پيش از آن، کمي از پياز داغ را براي تزيين روي آش برداريد. حالا لوبيا را همراه دو ليوان آب اضافه کنيد و بگذاريد نيمپز شود. پس از آن، عدس و بلغور را اضافه کرده، صبر کنيد تا اين حبوبات هم نيمپز شوند.
4. در فاصله زماني لازم براي پخت حبوبات، سبزي را پاک کنيد و پس از شستن، به صورت درشت خرد کنيد. بعد از اينکه همه حبوبات نيمپز شدند، سبزي را همراه دو ليوان آب جوشيده به غذا اضافه کنيد.
5 . گوجهسبزها را شسته و چوب آنها را جدا کنيد. بعد از اينکه سبزي پخته شد، گوجهها را همراه گوشت چرخکرده سرخ شده به آش اضافه کنيد. در اين مرحله، حرارت را کم کنيد و اجازه دهيد تا آش کاملا جا بيفتد.
? نکته: شما ميتوانيد به جاي ريختن همه گوجهها در آش، مقداري از آنها را جدا پخته، بعد از اينکه گوجهها را با قاشق له و هستهشان را جدا کرديد، از صافي عبور دهيد و به آش اضافه کنيد. بقيه را هم به صورت درسته ميتوانيد به آش اضافه کنيد.
6. در پايان در تابه کوچکي مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود. سپس 2قاشق باقيمانده نعنا خشک را در آن تفت دهيد. حالا روي آش را با نعنا داغ و پياز داغ تزيين کنيد.
? نکته: در صورتي که ديگر افراد خانواده آش را به اندازه شما ترش دوست ندارند، مقداري براي خودتان برداريد و به بقيه آش، يک يا 2قاشق سوپخوري شکر اضافه کنيد و بگذاريد چند جوش بزند.
منبع: www.vista.ir