يک راه مطمئن براي کنترل و به تاخير انداختن عوارض پيري، فعاليتهاي بدني مناسب و منظم است. همه ما از کودکي تا سالمندي در هر سطحي از سلامت به تمرينات بدني نياز داريم. حتي اگر سالهاست که فعاليت بدني نداشتهايد و بيتحرک بودهايد بايد تمرينات را آهسته و با تعداد کم به تدريج آغاز کنيد.
اگر ميخواهيد کمتر به اطرافيان وابسته باشيد، کارهاي مورد علاقهتان را انجام دهيد و زندگي فعال و شادي داشته باشيد و استقلال خود را حفظ کنيد، چاره کار در ورزش کردن است. تحرک و فعاليت بدني منظم ميتواند به شما کمک کند تا:
از پوکي استخوان جلوگيري کنيد.
کارايي مفاصل را افزايش دهيد.
از بيماريهاي قلبي عروقي پيشگيري کنيد.
فشارخونتان را کاهش دهيد.
ظرفيت ريهتان را براي جذب اکسيژن زياد کنيد و در نتيجه با خونرساني بهتر به اندامها سلامت آنها را موجب شويد.
از افسردگي و استرستان بکاهيد.
وضعيت خوابتان را بهبود ببخشيد.
اعتماد به نفس و عزت نفستان را بيشتر کنيد.
از چاقي و اضافه وزن جلوگيري کنيد و مانع ابتلا به ديابت و سرطان و سکتههاي مختلف شويد.
قدرت و توده عضلاني خود را حفظ کنيد چون حتي افراد بسيار ضعيف و ناتوان هم ميتوانند با فعاليتهاي فيزيکي مناسب سلامتيشان را به دست بياورند و به ديگران وابسته نباشند.
توصيه ميشود در مورد اينکه چگونه بخوانيم؟ چگونه بنشينيم؟ چگونه بايستيم؟ چگونه لباس بپوشيم؟چگونه راه برويم؟ چگونه خم شويم؟ چگونه اجسام را از روي زمين بلند کنيم؟ و بسياري موارد ديگر نيز اطلاعات کافي کسب کنيد.
در مورد روش صحيح انجام اين کارها هرگز کسي آموزشهاي لازم را به شما نميدهد و بايد خودتان توسط کتابهاي مفيد يا عکسهايي که به وضوح، شيوه صحيح را آموزش داده است، ياد بگيريد که چه روشي غلط و چه روشي درست است؛ مثلا با انجام صحيح کارهاي روزانه، ميتوانيد از کمردرد پيشگيري کنيد. کافي است نکات سادهاي را رعايت کنيد؛ مثلا همين نکته ساده که «هنگام خم شدن، از مفصل ران و زانو خم شويد اما کمرتان را خم نکنيد» در پيشگيري از کمردردهاي شايع، نقش چشمگيري دارد. نشستن و ايستادن صحيح، خستگي و درد را هم کاهش ميدهد.
راستي، چرا وقتي ميتوانيم يک سالمند سالم باشيم و از دوران سالمندي خود لذت ببريم، فقط به دليل ندانمکاري، آن هم ندانستن برخي نکات ساده يا رعايت نکردن آنها، بايد در سختي باشيم؟
منبع:www.salamat.com