مواد لازم براي 4 نفر:
روغن : يک دوم پيمانه
ماهي حلواي سفيد : يک عدد
نمک و فلفل سياه : به مقدار لازم
زرد چوبه : يک قاشق چايخوري
پياز ساطوري : يک عدد
سير کوبيده : يک عدد
پودر زنجبيل : يک قاشق چايخوري
آرد : يک قاشق سوپخوري
رب گوجه فرنگي : يک قاشق سوپخوري
گوجه فرنگي : 2 عدد ، پوست کنده
گرد ليمو : يک قاشق چايخوري يا 2 عد ليمو عماني
طرز تهيه :
روغن را در تابه درداري بريزيد . ماهي را به نمک و زرد چوبه آغشته کرده و کاملاً در روغن سرخ کنيد تا دو طرف آن طلايي رنگ شود . سپس در صافي قرار د هيد تا روغن اضافه ي آن گرفته شود . پياز را در روغن سرخ کنيد تا طلايي شود ، سپس سير ، بقيه زرد چوبه ، پودر زنجبيل ، پودر فلفل قرمز ، نمک و فلفل سياه را اضافه کرده . کمي تفت د هيد . آرد و رب گوجه فرنگي را نيز افزوده و به تفت داد ن ادامه د هيد . گوجه فرنگي پوره شده را با 2 عدد ليمو عماني يا گرد ليمو به مايه افزوده و ماهي را داخل اين مايه قرار د هيد . در تابه را گذاشته و اجازه د هيد ماهي با اين مايه به مدت 10 الي 12 د قيقه بپزد . براي تزيين مي توانيد از گوجه فرنگي هاي مينياتوري و حلقه ي ليموترش استفاده کنيد .
نکته :
1 ـ اين دستور 25 گرم کربوهيدرات ، 110 گرم پروتئين ، 115 گرم چربي و 1575 کيلو کالري انرژي دارد .
2 ـ اين غذا مخصوص شهرهاي بوشهر ، خرمشهر و آبادان مي باشد و آن را با چلوي ساده مي خورند و کلمه ي سالونه به معناي خورش است .
منبع:هنر آشپزي شماره 66