جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چگونه از سيگاري شدن فرزندمان جلوگيري کنيم؟
-(1 Body) 
چگونه از سيگاري شدن فرزندمان جلوگيري کنيم؟
Visitor 356
Category: دنياي فن آوري
شايد هيچ اتفاقي براي يک پدر و مادر وحشت‌آورتر از پيدا کردن پاکت سيگار در کيف نوجوان‌اش نباشد. در آن وقت اولين سوالي که در ذهن هر پدر و مادري شکل مي‌گيرد، اين است که: «حالا بايد چه کار کرد؟» اميدواريم شما از آن دسته افرادي نباشيد که به اين سوال ناخوشايند رسيده باشيد. 10 توصيه زير را به کار ببنديد تا هيچ‌وقت با چنين موقعيتي مواجه نشويد..
سرنخ جذاب بودن سيگار را شناسايي کنيد
بعضي اوقات نوجوانان سيگار مي‌کشند تا استقلال و خودرأي بودن خود را به رخ شما بکشند. گاهي هم براي پيدا کردن دوستان جديد يا جا افتادن در جمع خاصي سيگار مي‌کشند. حتي بعضي از آنها از سيگار به عنوان وسيله‌اي براي لاغر شدن و وزن کم کردن استفاده مي‌کنند! براي پيشگيري از انجام چنين کارهاي احمقانه‌اي بهتر است با فرزند خود صحبت کنيد. نظر او را در مورد سيگار کشيدن و افراد سيگاري بخواهيد. حتي از او بپرسيد چند دوست سيگاري دور و بر خود دارد. علاوه بر آن مي‌توانيد حقه‌هاي صنايع دخانيات براي جذب مشتري را براي فرزند نوجوان خود توضيح دهيد. مثلا به او بگوييد چنين شرکت‌هايي پول‌هاي هنگفتي به هنرپيشه‌ها مي‌پردازند تا در انظار عمومي سيگار به دست بگيرند. اين کار هنرپيشه‌ها چنين فکري را در ذهن نوجوانان تداعي مي‌کند که پول، معروفيت، خوش‌تيپي و سيگار همه در کنار هم قرار دارند.
با سيگار کشيدن فرزندتان قاطعانه مخالفت کنيد
شايد پيش خود فکر کنيد که فرزندتان اصلا به شما گوش نمي‌دهد يا حرف‌هاي شما هيچ اثري روي او ندارد. اما شما بايد به هر حال مخالفت خود را با سيگار به زبان بياوريد. اين قاطعيت شما اثري بسيار بزرگ‌تر از چيزي دارد که تصورش را مي‌کنيد. تحقيقات نشان داده نوجواناني که والدين آنها اجازه سيگار کشيدن به فرزندشان نمي‌داده‌اند، کمتر از سايرين سيگاري شده‌اند.
مثال‌هاي عيني براي فرزندتان بياوريد
هميشه نوجواناني که والدين سيگاري دارند بيشتر از بقيه به سيگار کشيدن روي مي‌آورند. بنابراين اگر پدر يا مادري سيگاري هستند و فرزند نوجواني در خانه دارند بايد سيگار کشيدن را ترک کنند. اگر چنين کاري براي شما واقعا سخت و غيرقابل انجام است حداقل سعي کنيد داخل خانه و ماشين سيگار نکشيد. بهترين کار در چنين موقعيتي اين است که صادقانه براي فرزند خود توضيح دهيد مدت‌هاست مي‌خواهيد سيگار را ترک کنيد اما نمي‌توانيد. حتي تمام عذاب‌هاي روحي و جسمي را که سيگار به شما وارد مي‌کند براي نوجوان خود بازگو کنيد.
به تصورات پوچ در مورد سيگار حمله کنيد
براي فرزند‌تان توضيح بدهيد که سيگار کشيدن آن‌چنان هم که تبليغ مي‌کنند کار شيک و باکلاسي نيست! افراد سيگاري هميشه نفس بدبويي دارند. حتي مو و لباس آنها هم بوي دود مانده مي‌گيرد و بسيار بدبو و غيرقابل تحمل مي‌شود. حتي اگر از زردي دندان‌ها بگذريم، سرفه‌هاي مزمن و کاهش انرژي براي فعاليت‌هاي روزمره عوارض بسيار آزاردهنده‌اي هستند که افراد سيگاري را تهديد مي‌کنند.
محاسبات مالي را از ياد نبريد
سيگار کشيدن عادت بسيار پرهزينه‌اي است. مي‌توانيد پولي را که روزانه، ماهانه و سالانه صرف خريد سيگار مي‌شود همراه با فرزند خود محاسبه کنيد. سپس اين پول را با هزينه لازم براي خريد وسايل مورد علاقه نوجوانان مثل لباس‌هاي مد روز، وسايل الکترونيکي و... مقايسه نماييد. اين کار باعث مي‌شود فرزند شما با ضررهاي اقتصادي سيگار هم آشنا شود.
مهارت «نه گفتن» را به فرزندتان بياموزيد
فرزند نوجوان شما ممکن است با شرکت در جمع‌هاي خاصي متقاعد به سيگار کشيدن شود. اگر مهارت ابرازنظر و «نه گفتن» را به فرزند خود بياموزيد، کمک بسيار بزرگي به او کرده‌ايد. حتي بهتر است چنين مهارتي را با فرزندتان تمرين کنيد. تحقيقات نشان داده نوجواناني که از قبل جمله‌هايي براي ابراز نظر خود تمرين کرده‌اند، در موقع لزوم موفق‌تر از بقيه بوده‌اند.
اعتياد به سيگار را شوخي نگيريد
اکثر نوجوانان معتقدند هر وقت دل‌شان بخواهد مي‌توانند سيگار را ترک کنند. اما واقعيت چيز ديگري است. نوجوانان خيلي سريع‌تر و حتي با مقادير کمتر به نيکوتين وابسته مي‌شوند. به فرزندتان گوشزد کنيد که يک بار امتحان کردن مساوي با يک عمر اعتياد به سيگار است.
آينده فرزندتان را براي او ترسيم کنيد
افراد کم‌سن و سال فکر مي‌کنند اتفاقات بد هميشه براي ديگران رخ مي‌دهد. خيلي جدي و با استفاده از منابع علمي براي فرزند خود توضيح دهيد که سرطان، سکته قلبي يا مغزي پس از مدتي براي هر فرد سيگاري اتفاق خواهد افتاد. حتي بهتر است اگر از بين دوستان، آشنايان يا فاميل کسي دچار چنين مشکلاتي شده، او را به فرزند خود معرفي کنيد.
فقط سيگار نيست!
سيگارهاي طعم‌دار، قليان، آب‌نبات‌هاي نيکوتيني و اصولا هر ماده نيکوتين‌دار ديگري هم اگر مضرتر از سيگار معمولي نباشند، سالم هم نيستند. به فرزند خود هشدار بدهيد که گول چنين محصولاتي را نخورد. تمام اين مواد خاصيت اعتيادآور و سرطان‌زا دارند.
به جنگ سيگار برويد
حمايت شما از جمعيت‌هاي ضددخانيات اثر مهمي در پيشگيري از سيگاري شدن فرزندان‌تان دارد. رفتارشناسان معتقدند اگر والديني با سيگار به عنوان دشمن برخورد کنند، اکثر مواقع فرزندان آنها هم اين طرز تفکر را در زندگي خود ادامه خواهند داد.
منبع:www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image