? گز اصفهان
? مواد لازم:
ـ شکر : 32/ 1 پيمانه (250 گرم)
ـ آب : 1 پيمانه (160 ميلي ليتر)
ـ بادکا : 300 گرم (1 پيمانه سرخالي)
ـ سفيده تخم مرغ : 5 عدد (150 گرم)
ـ گلاب: 1 قاشق سوپخوري (14 ميلي ليتر)
ـ مغز پسته :21/ 1 پيمانه (150 گرم)
? روش تهيه
شکر و آب را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا حدي که فقط شکر آب شود. سپس بادکا را اضافه کنيد. در اين زمان مواد کف مي کند و بالا مي آيد. مايه را مرتب با قاشق چوبي هم بزنيد تا شهد مانند آب نبات کشي شود.
سفيده تخم مرغ را با همزن برقي بزنيد تا کاملاً فرم بگيرد. براي اينکه بدانيد شهد آماده است، کمي از شهد را داخل آب يخ بريزيد، پس از سردشدن بايد حالت شکننده پيدا کند.
مايه را از روي حرارت برداريد و مرتب هم بزنيد. گلاب را به سفيده اضافه کنيد و با همزن برقي بزنيد. دو قاشق از شهد را داخل سفيده بريزيد و با همزن خوب بزنيد.
سپس محتواي کاسه سفيده را داخل شهد بريزيد و هم زدن را تا زماني که مواد گرم است (حدود 10 دقيقه) ادامه دهيد. بايد مراقب باشيد که مواد سرد نشود، زيرا خراب مي شود. مواد را روي شعله پخش کن با حرارت ملايم قرار دهيد تا جايي که همزن قدرت دارد با همزن بزنيد. وقتي که مواد سفت شد، با قاشق به صورت پارويي هم بزنيد. سپس مغز پسته را اضافه کنيد.
از مايه تکه هاي کوچکي برداشته و آن را گردکنيد و روي مقداري آرد با کمک کاردک فرم دهيد.
ـ نکته
براي امتحان مقداري از گز را بگذاريد تا خنک شود، وقتي در دست غلطانديد، اگر به دست نچسبيد آماده است.
ـ پيشنهاد
در صورت دلخواه پس از فرم دادن براي اينکه مرتب تر شود، مي توان قالب زده سپس در آرد غلتاند.
جايگزين :مي توانيد به جاي مغز پسته از مغز بادام استفاده کنيد.
? پولکي زعفراني
? مواد لازم:
ـ شکر :يک پيمانه (150 گرم)
ـ آب :21/ پيمانه (80 ميلي ليتر)
ـ سرکه ي انگور: 41/ پيمانه (40 ميلي ليتر)
ـ زعفران (حل شده در آب جوش) : 1 قاشق سوپخوري (14 ميلي ليتر)
? روش تهيه
شکر، آب و سرکه را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا شکر آب شود. سعي کنيد مواد را روي حرارت، زياد هم نزنيد.
زعفران را اضافه کنيد. براي امتحان آن مي توانيد کمي از آن را با قاشق روي يخ بريزيد، اگر مايه سريع گرفت و حالت شکننده پيدا کرد، پولکي آماده است.
آن را از روي حرارت برداريد. با يک قاشق سوپخوري روي کاغذ آلومينيومي که از قبل چرب کرده ايد، بريزيد تا سرد شود.
ـ نکته
اگر پولکي زياد روي حرارت بماند، مزه تلخي به خود مي گيرد و اگر زمان کمي روي حرارت بماند، ترد و شکننده نمي شود.
منبع: www.vista.ir /ج