با ترکيب گوشت با انواع و اقسام مرکبات و همچنين شيره و آبنبات پستهاي، ميتوان دسري خوشمزه درست کرد که هم طعم و مزه ترشي مرکبات را داشته باشد، هم بهعنوان دسري شيرين، به هضم غذا کمک کند.
? مواد لازم براي 4 نفر:
? 2 عدد پرتقال معمولي
? 2 عدد پرتقال توسرخ
? 2 عدد گريپفروت
? يک عدد ليموترش
? يک عدد نارنگي
? 50 گرم يا يکچهارم پيمانه کره مارگارين معمولي
? يکسوم پيمانه شکر
? مواد لازم براي آبنبات پستهاي:
? روغن (مقداري)
? 115 گرم يا نصف پيمانه پودر قند
? 50 گرم يا نصف پيمانه مغز پسته خردشده
? طرز تهيه:
1) ابتدا آبنبات پستهاي را آماده کنيد؛ به اين صورت که روي يک کاغذ شيرينيپزي را با کمي روغن چرب کنيد و داخل يک سيني و کناري بگذاريد؛ سپس مخلوط پودر قند و پسته را داخل تابه کوچک و نچسبي ريخته و روي شعله ملايم اجاقگاز قرار دهيد و آنقدر هم بزنيد تا پودر قند ذوب شود.
اين کار را آنقدر تکرار کنيد که مغز پسته در پودر قند ذوب شده، سرخ شود و مواد تغييررنگ (رنگ طلايي تيره) پيدا کنند.
2) حالا اين مواد را روي سطح کاغذ شيرينيپزي که قبلا چرب کرده بوديد، بريزيد. پس از گذشت مدتي، مواد در مجاورت با هوا سرد شده و بهصورت لايهاي سفت ميشوند.
اين درواقع همان آبنبات پستهاي است. اين لايه آبنباتي را با چاقو به قطعات ريز خرد کنيد.
2) حالا ابتدا پوست ضخيم ميوهها را با چاقو بکنيد و سپس پوست داخلي نازک ميان پرههاي آنها را نيز از گوشت جدا کنيد. اين کار را داخل کاسهاي انجام دهيد تا آب مرکبات نيز در آن ريخته شود. مرکبات پرپرشده را در ظرفي جداگانه بريزيد.
3) از طرفي ديگر، تابه متوسط نچسبي آماده کنيد و شکر و کره مارگارين را در آن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا شکر آب شده و مايهاي طلاييرنگ حاصل شود؛ سپس آب حاصل از پرپرکردن مرکبات را نيز به آن اضافه کنيد.
پس از اينکه مواد غليظ شده و حالت شيره پيدا کرد، گوشت مرکبات را به شيره اضافه کنيد و با قاشق روي همان حرارت ملايم، مواد را کمي با هم مخلوط کنيد.
در پايان، اين دسر را داخل ظرف موردنظر ريخته و با آبنبات پستهاي و درصورت دلخواه با برگ نعنا تزئين کنيد.
منبع:www.vista.ir