در فصول سرد سال، بيشتر افراد به مواد غذايي پرانرژي و مقوي که معمولا شيرين و گرم هستند، تمايل بيشتري نشان ميدهند.
2 دسر زير نيز از اين جملهاند و خصوصيت بارز هردو آنها اين است که بسيار سريع درست ميشوند.
? مواد لازم براي دسر خرما:
? خرما، 250 گرم
? کره، 25 گرم
? گردوي کوبيدهشده، 2 قاشق سوپخوري
? مواد لازم براي دسر قيسي:
? قيسي، 250 گرم
? کره، 25 گرم
? خامه، 2 قاشق سوپخوري
? شکر، نصف پيمانه
? گردوي کوبيدهشده، 2 قاشق سوپخوري
? طرز تهيه دسر خرما:
ابتدا خرماها را داخل کاسهاي ريخته و روي آن آب بريزيد و 15 الي 20 دقيقه صبر کنيد تا خرماها خوب خيس بخورند؛ سپس آنها را داخل سبدي ريخته و هستههايشان را بيرون آوريد. تابه کوچکي آماده کنيد و کره را در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا کره به طور کامل آب شود. سپس خرماهاي هسته گرفته را به کره اضافه کنيد و 5 تا 7 دقيقه تفت دهيد. حالا زير شعله اجاقگاز را خاموش کرده و خرماي تفتداده شده را در ظرف موردنظر بچينيد و روي آن را با گردوي کوبيدهشده بپوشانيد؛ به اين ترتيب دسر شما براي سرو آماده است.
? طرز تهيه دسر قيسي:
ابتدا قيسيها را خوب بشوييد، سپس در قابلمهاي حاوي آب بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا به طور کامل بپزد. پس از پختن قيسيها، شکر را به آن اضافه کنيد و بگذاريد به جوش آيد. بعد کره را به قيسي شيرينشده بيفزاييد و حرارتدادن را تا زماني ادامه دهيد که مايع متشکل از شکر و کره و آب، غليظشده و جذب قيسيها شود. حالا زير شعله اجاق گاز را خاموش کرده و مخلوط را در ظرف موردنظر براي سرو بريزيد.
در پايان، خامه را اضافه کنيد و کمي هم بزنيد تا با قيسي و شربت آن مخلوط شود. سپس نوبت به گردوي کوبيدهشده ميرسد. فقط کافي است گردوي کوبيدهشده را روي اين دسر مقوي بپاشيد و نوشجان کنيد.
? نکته: از آنجا که اين دسرها بسيار شيرين هستند، خوردن آنها به همراه چاي نيز بسيار لذتبخش است.
منبع:www.vista.ir