نکات مهم و ضروري در آشپزي و شيرينيپزي (آموزش آشپزي و پختن غذا و شيرينيپزي): درجه حرارت فر در فرهاي مختلف بر اساس سانتيگراد و فارنهايت است که با در دست داشتن جدول زير ميتوان هر کيک يا شيريني را در هر فري به راحتي پخت.
ـ توجه:
با وجود داشتن اين جدول، حتما به دستورالعمل فر نيز توجه کنيد.
فرهايي که حداکثر حرارت آنها 500 يا 550 باشد بر اساس فارنهايت تنظيم شدهاند.
فرهايي که حداکثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتيگراد تنظيم شدهاند.
تبديل درجههاي سانتيگراد به فارنهايت يا برعکس داراي فرمول است ولي ميتوان به صورت تقريبي درجه فارنهايت را نصف کرد و درجه سانتيگراد را به دست آورد مثلا اگر حرارت روي 400 درجه فارنهايت باشد بايد فرهاي سانتيگرادي را روي درجه 200 تنظيم کرد.
براي طبخ انواع شيريني يا غذا بايد فر را حداقل 30-15 دقيقه قبل از پخت گرم کرد.
نکات مهم در مورد پيمانههاي شيرينيپزي که از آنها در اين بخش استفاده ميشود:
در تهيه شيريني و کيکهايي که ارائه ميشود از نوع پيمانهها استفاده شده است: پيمانه يک، يکدوم، يکسوم و يکچهارم است که مقدار پيمانه يک يا کامل از مواد مختلف به قرار زير ميباشد:
پيمانهها را هميشه با قاشق پرکنيد و هيچگاه خود پيمانه را در آرد و روغن فرو نکنيد.
هواي اضافي داخل مواد جامد را با حرکت عمودي قاشق در پيمانه بگيريد و روي پيمانه را با کارد صاف کنيد.
اندازه تخممرغ مصرفي در دستورات به مقدار تقريبي 60-50 گرم است که معادل وزن يک تخممرغ متوسط با پوست ميباشد.
اگر در دستور العملها مقدار وزني تخممرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامي هم زده سپس مقدار مورد نياز را وزن و جدا ميکنيم، توجه کنيد که تخممرغ باعث تغيير طعم شيريني ميشود بنابراين حتما مقدار ذکرشده بايد مصرف شود. هر جا کلمه تخممرغ به تنهايي ذکر شد منظور يک تخممرغ کامل است.
در ادامه نکات جالبي که در مورد مقدمات آشپزي گفته شد، روش تهيه يک شيريني ساده براي مهمانيهاي کوچک را برايتان بيان ميکنيم. سعي کردهايم شيرينياي را انتخاب کنيم که اکثر مواد آن در خانهتان وجود داشته باشد.
? شيرينيهاي لذيذ
دوستان، تهيه شيريني در منزل نياز دارد شما مواد اوليه را در منزل داشته باشيد يا تهيه کنيد.
از مقدمات تهيه شيريني وزنه دقيق است که تا دقت 5 گرم را به خوبي نشان دهد، يک يا چند قالب که بيشتر استفاده ميشود را انتخاب نماييد، مثل قالب مناسب براي تهيه کيک که بهتر است تفلون باشد و چند قالب کوچک و شکلدار براي تهيه شيريني، يک قالب کمعمق براي پختن تارتها داشته باشيد. همزن نيز از وسايل اصلي کيک است.
لازم نيست همه اين وسايل را به يکباره بخريد بلکه ميتوانيد آنها را کمکم تهيه کنيد، در ابتدا بهتر است موادي را که بيشتر استفاده ميشود تهيه کنيد و در منزل داشته باشيد.
ادويهها مثل زنجبيل، دارچين، پودر پوست ليمو ترش، پودر نارگيل، بادام، شکلات، وانيل، آرد گندم، پودر سيب زميني، آرد ذرت و...
اين وسايل را تهيه کنيد و مطالب آشپزي ما را دنبال نماييد.
? قلب بادامي
? طرز تهيه:
پودر قند يکدست را داخل ظرف ميريزيم، يک زرده تخممرغ و کره را به آن ميافزاييم و با همزن ميزنيم، بادام چرخ کرده را به اين صورت تهيه ميکنيم که بادامها را در آب خيسانده و پس از چند ساعت از آب ميگيريم، پوست آنها را ميکنيم و در آسياب له ميکنيم. بادام چرخ کرده را به آن اضافه ميکنيم. آرد را الک، به مخلوطمان اضافه کرده و به سرعت چنگ ميزنيم تا يک خمير تقريبا سفت به دست آيد. آن را گلوله کرده در يک کاغذ آلومينيومي يا روحي ميپيچيم و 2 ساعت در يخچال قرار ميدهيم. فر را از نيم ساعت قبل روي درجه200 درجه سانتيگراد ميگذاريم. در يک سيني آرد ميپاشيم، خمير را روي آن کاملا پهن ميکنيم تا نازک شود قلبها را با قالب در ميآوريم(اگر قالب نداشتيد، الگوي يک قلب را روي کاغذ بکشيد و با چاقو قلبها را در آوريد)، زرده تخممرغ ديگر را زده و روي قلبها ميماليم سپس بادامها را روي آنها ميگذاريم و در طبقه وسط10تا12دقيقه ميگذاريم تا بپزد. پس از پختن کمي صبر ميکنيم تا ولرم شود، سپس با کارد پهني آن را از سيني جدا کرده و ميگذاريم خنک شود.
منبع:www.vista.ir