با توجه به اينکه سبزيجات تابستاني طعم و مزه خاصي دارند و براي سرخ کردن آنها روغن کمتري استفاده ميشود، اين روزها کدبانوهاي خانه، مشغول انبار کردن اين سبزيجات در فريزر براي مصرف آنها در فصول سرد سال هستند.
اگر شما هم جزء اين دسته افراد هستيد، مقداري بادمجان قلمي هم براي درست کردن غذاي خوشمزهاي که به دستور آن خواهيم پرداخت، تهيه و آماده کنيد.
? مواد لازم براي 6 نفر:
? بادمجان قلمي بزرگ 7 عدد
? گوشت چرخکرده 250 گرم
? پياز يک عدد متوسط
? جعفري خردشده 2 قاشق سوپخوري
? رب گوجهفرنگي يک قاشق سوپخوري
? تخممرغ يک عدد
? شير يک ليوان
? مغز نان باگت يا آرد سوخاري يک ليوان
? نمک و فلفل و دارچين به ميزان لازم
? روغن مايع مخصوص سرخ کردن به مقدار کافي
? روش تهيه:
ابتدا بادمجانها را بشوييد و پوست بگيريد. سپس آنها را از وسط نصف کنيد. حالا کاسه بزرگي حاوي مقداري آب سرد و کمي نمک آماده کنيد و بادمجانها را در محلول آبنمک به مدت 15 تا 20 دقيقه خيس کنيد. با اين کار تلخي بادمجان گرفته ميشود. پس از اين مدت، بادمجانها را داخل سبدي بريزيد و کمي صبر کنيد تا آب اضافي آنها خارج شود.
در تابهاي مقداري روغن سرخ کردني بريزيد و روي حرارت اجاقگاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس بادمجانهاي نصف شده را در روغن سرخ کنيد. حالا بادمجانهاي سرخ شده را به ظرف ديگري منتقل کنيد و کنار بگذاريد.
ـ نکته: براي آنکه روغن اضافي بادمجانهاي سرخ شده گرفته شود، چند برگ دستمال کاغذي حولهاي را روي سينياي پهن کنيد و بادمجانها را روي آن بچينيد تا روغن جذب دستمالکاغذي شود.
پياز را پوست بکنيد و پس از شستن، رنده کنيد و همراه نمک و فلفل، زردچوبه و دارچين به گوشت چرخکرده بيفزاييد.
حالا در تابه ديگري مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد و بعد مخلوط گوشت و پياز را در آن سرخ کنيد.
ـ نکته: به جاي آنکه پياز را به صورت رندهشده به گوشت اضافه کنيد، ميتوانيد آن را خرد کنيد و پس از آنکه به صورت جداگانه به همراه کمي زردچوبه سرخ کرديد، به گوشت چرخکرده افزوده و همزمان با آن تفت دهيد.
مخلوط گوشت و پياز را با اضافه کردن مقدار کمي آب بپزيد. بعد از آنکه مخلوط گوشت و پياز کمي پخته شد، رب را اضافه کنيد و در مرحله آخر پخت، جعفري را نيز بريزيد و کمي حرارت دهيد.
ـ نکته: بهتر است جعفري را در مراحل آخر پخت اضافه کنيد، زيرا عطر آن در اثر حرارت زياد از بين ميرود.
در کاسه ديگري تخممرغ را بشکنيد و هم بزنيد. سپس شير و آرد سوخاري را بيفزاييد و خوب با هم مخلوط کنيد. حالا مخلوط حاصل را به مايه گوشت اضافه کنيد و کاملا هم بزنيد.
ـ نکته: بعد از اضافه کردن مخلوط آرد، شير و تخممرغ به گوشت، شکل آن تغيير پيدا ميکند و مايهاي سفت حاصل ميشود.
ظرف پيرکس گودي را آماده کنيد و بادمجانها را کنار يکديگر طوري در ظرف بچينيد که يک سر بادمجانها روي کف و ديواره ظرف قرار گرفته و سر ديگر آنها از دهانه ظرف بيرون بماند.
بعد از اينکه همه بادمجانها به اين صورت چيده شدند، مخلوط مايه گوشتي را روي بادمجانها بريزيد، به طوري که تقريبا فضاي داخل ظرف پر شود. حالا با پشت قاشق، سطح مخلوط را صاف کنيد.
مرحله آخر، برگرداندن سر ديگر بادمجانها روي مايه گوشتي و انتقال ظرف به داخل فر اجاقگاز است. البته فر را يکربع پيش از اين کار، روي دماي 160 درجه سانتيگراد گرم کنيد.
در ضمن مدت زمان لازم براي پخت اين خوراک 20 تا 30 دقيقه است.
منبع: www.vista.ir