? مواد لازم:
? کلم بروکلي خرد شده: 70 گرم
? هويج نگيني خرد شده: 70 گرم
? کرفس خرد شده: 70 گرم
? ريحان تازه خرد شده: 3 قاشق سوپخوري
? کدوي سبز حلقه شده: 50 گرم
? شويد تازه خرد شده: 2 قاشق سوپخوري
? پياز خرد شده: يک عدد
?روغن زيتون: 2 قاشق سوپخوري
?لوبياچيني پخته شده: نصف پيمانه
?ماکاروني فرمي: 200 گرم
?آب: 1/5 پيمانه
? آب ليموترش تازه: يک سوم پيمانه
? نمک و فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
? گوجه فرنگي رنده شده: 2 عدد متوسط
? طرز تهيه:
در يک قابلمه مناسب روغن زيتون را مي ريزيم، پياز را به آن اضافه مي کنيم تا کمي تفت بخورد. پس از سه چهار دقيقه هويج و کرفس را اضافه و حدود 5 دقيقه سرخ مي کنيم. پس از اين مدت در ظرف را مي بنديم تا اين سبزيجات کمي بخارپز شود. (در اين مدت شعله بايد خيلي کم باشد تا سبزيجات نسوزند.)سپس کلم بروکلي و کدو سبز را به سبزيجات مي افزاييم. در مرحله بعد ريحان و شويد تازه و خرد شده را همراه با گوجه فرنگي رنده شده به مواد اضافه مي کنيم و پس از آن که کمي نيم پز شدند، لوبياي پخته شده و آب را مخلوط مي کنيم (بهتر است آب جوشيده شده باشد) پس از به جوش آمدن آب، ماکاروني هاي فرمي را همراه نمک و فلفل و آب ليموترش به آنها مي افزاييم و صبر مي کنيم تا ماکاروني ها کاملا بپزند.
? نکات تغذيه اي:
سبزيجات و غلات سرشار از فيبرهاي غذايي اند و فيبرهاي غذايي در دستگاه گوارش با جذب مقدار زيادي آب، خيلي سريع در روده حرکت مي کنند و براي رفع يبوست مفيد هستند. کارشناسان تغذيه معتقدند; روزانه دست کم 25 گرم فيبر همراه با غذا بايد خورده شود تا تاثير مثبت در رفع يبوست داشته باشد. نصف پيمانه لوبياچيتي حدود 7 گرم فيبر دارد و نصف پيمانه کلم نيز بيش از 3 گرم و در مورد سبزيجاتي مانند; کلم بروکلي که ساقه سخت دارند در واقع فيبر موجود در ساقه اين سبزيجات بيشتر از ديگر قسمت هاي آنهاست، بنابراين ساقه کلم بروکلي را نيز به قطعات کوچک ببريد و در سوپ بريزيد.براي آن که رژيم غذايي شما سرشار از فيبر باشد از ماکاروني هايي استفاده کنيد که از آرد کامل گندم تهيه شده باشند.نکته قابل توجه براي مبتلايان به يبوست که عادت به خوردن مواد غذايي پرفيبر ندارند آن است که در شروع مصرف براي جلوگيري از احساس نفخ و گاز روده، مواد غذايي پرفيبر را کم کم به رژيم غذايي خود اضافه کنند تا ظرف چند ماه بتدريج فيبر غذايي روزانه خود را به 25 گرم در روز برسانند.
براي کاهش احساس نفخ شکم، پيش از پختن حبوبات حتما آن را چند ساعت خيس کرده و يکي دو بار آب آنها را عوض کنيد.تحقيقات پژوهشگران نشان داده است که رژيم غذايي پرفيبر و کم چرب و کم کلسترول خطر سرطان ها، ديابت، بيماري هاي قلبي و بيماري هاي التهابي روده را کم مي کند.
منبع:www.vista.ir