?شايد خيلي از خانمهاي خانهدار با توجه به ذائقه اعضاي خانواده خود، مواد ديگري غير از مواد گفته شده به پيتزاي خود اضافه كنند، چرا كه تجربه تهيه پيتزاي خانگي براي آنان بسيار لذتبخش است. براي مثال دوست ندارند زيتون خرد شده روي پيتزاي خود بريزند و دوست دارند جاي آن از ذرت استفاده كنند و يا دوست دارند به جاي گوشت قطعه قطعه شده، از گوشت چرخ كرده و يا مرغ پخته شده استفاده كنند.
?براي آنكه پوست گوجه فرنگي را ببريد و از گوجه فرنگي له شده به جاي رب گوجه به عنوان چاشني غذا استفاده كنيد، به روش زير عمل كنيد. ابتدا آب را در قابلمهاي جوش بياوريد، روي پوست گوجه شكاف ايجاد كنيد، گوجهها را در آب جوش بريزيد و قابلمه را از روي حرارت برداريد و بگذاريد كه گوجهها به مدت دو دقيقه در آب بمانند، سپس گوجهها را از آب جوش بيرون بياوريد و زير آب سرد بگيريد. با استفاده از يك چاقو گوجهها را پوست بگيريد و آن گاه له كنيد و در انواع خورشتها و خوراكها به جاي رب گوجه از آن استفاده كنيد.
پوست برخي از پيازها، از جمله پياز سفيد به سختي كنده ميشود، اگر پياز تازه و سفيد را به مدت دو دقيقه در آب جوش فرو بريد، به آساني پوست آن كنده خواهد شد.
?بعضي از خانمهاي خانهدار از پوست كندن باقالا گله دارند، براي آسان شدن كار و براي جدا كردن باقالا از پوست دوم آن، قدري نمك روي آنها بپاشيد و پس از پنج دقيقه پوستشان را جدا كنيد. روش ديگر هم آن است كه دانه باقالا را قبل از پوست كندن، از وسط با كارد به دو نيم كنيد، با فشار مختصري، مغز باقالا بيرون خواهد پريد!
?براي آنكه از تندي پياز بكاهيد و به اصطلاح آن را شيرين كنيد، پياز را به صورت حلقه حلقه از هم جدا كنيد. سپس به مدت يك ساعت در آب سرد بگذاريد. پياز شيرين براي سالاد بسيار مناسب است.
?براي آنكه قارچ، هنگام سرخ شدن در روغن، سفت و سفيد بماند، در ازاي هر 250 گرم كره يا روغن، يك قاشق مرباخوري، آب ليمو به آن اضافه كنيد.
?اگر ديديد مرغهاي داخل آب جوش، هميشه دير پخته ميشوند، از دفعه بعد، چند ساعت پيش از پخت، مرغ را در آب سرد و سركه بگذاريد؛ چرا كه گوشت آن ترد و در نهايت خوشمزه خواهد شد.
?بوي نامطبوع مرغ را ميتوانيد به روش گفته شده از بين ببريد. ليموترش را به دو نيم تقسيم كنيد، ابتدا با آب، مرغ را بشوييد و سپس با نمك و ليموترش، آن را مالش دهيد، ديگر مرغ بو نميدهد، آنگاه ميتوانيد آن را در يخچال يا فريزر قرار دهيد.
?اگر ميخواهيد گوشت سفت را نرم كنيد، روي همه قسمتهاي آن مخلوطي از سركه و روغن زيتون بماليد و بگذاريد، مدت دو ساعت به همان شكل بماند، سپس ميتوانيد گوشت را بپزيد يا سرخ كنيد.
? سالاد پرآب!
براي گرفتن آب و يا مايع اضافي درون سالاد،يك نعلبكي يا بشقاب كوچك ته ظرف سالاد قراردهيد. مايع يا آب اضافي، زير نعلبكي رفته و سالادشما تازه وترد خواهد ماند.
? جلوگيري از پلاسيدگي سبزي
براي آنكه سبزيجات شما از جمله كاهو، زرد وپلاسيده نشود، كف جايگاه نگهداري سبزي را دريخچال، با حوله كاغذي يا دستمال سفرهبپوشانيد. كاغذ رطوبت اضافي را گرفته و سبزيبراي مدت بيشتري تازه خواهد ماند.
? كاهوي پلاسيده را دور نريزيد!
در مورد كاهوهاي پلاسيده، اين گونه عمل كنيد;درون ظرفي آب سرد ريخته و مقداري آب ليموبه آن اضافه كنيد، كاهوها را در آن خيس كردهوبه مدت يك ساعت دريخچال بگذاريد. خواهيدديد كه كاهوها، طراوت خود را باز خواهند يافت.
? پوست كندن سيبزميني
اگر ميخواهيد پوست سيبزميني به آساني كندهشود، آن را چند دقيقه در داخل آبجوش كهمقداري هم جوششيرين به آن اضافه كردهايدبيندازيد. به آساني پوست آن كنده خواهد
? سبزيجات را سريع بپزيد
براي آن كه سبزيها و حبوبات زودتر از حدمعمول بپزد، مقدار بسيار كمي جوش شيرين درآب آن بريزيد.
? تخممرغ تازه را بشناسيد!
اگر در مورد تازه بودن تخممرغ شك داريد، قبلاز آن كه آن را بشكنيد، درون ظرفي از آب نمكفرو ببريد. اگر تخممرغ به ته ظرف رفت، تازه وسالم است. اگر به سطح آب آمد، آن را دوربياندازيد.
? استخوانهاي مرغ
براي آن كه استخوانهاي مرغ را جدا سازيد،بهترين وسيله براي اين كار، استفاده از قيچيآشپزخانه است. ملاحظه خواهيد كرد بسيارآسانتر از آن است كه با يك كارد به جان مرغبيفتيد و آن را پخش و پلا كنيد.
? رفع بوي ماهي
براي آنكه بوي ماهي از دستتان زدوده شود،دستهاي خود را با محلول سركه و آب و يا آبنمك بشوييد.
منبع:www.vista.ir