اين پلوي مخلوط در کشور هندوستان به برياني بادام هندي و سبزيجات معروف است و از جمله غذاهاي رسمياي است که بهعنوان شام مهمانيها مورد استفاده قرار ميگيرد.
? مواد لازم براي 4 نفر:
- بادمجان کوچک (پوستکنده و خرد شود)؛يک عدد
- پياز؛ 3 عدد
- سير؛ 2 حبه
- زنجبيل تازه (پوست کنده شود)؛ يک تکه کوچک 5/2سانتيمتري
- روغن مايع؛ 4 قاشق سوپخوري
- هويج (ريز خرد شود)؛ 3 عدد
- پودر زيره؛ يک قاشق چايخوري
- پودر تخم گشنيز؛ يک قاشق چايخوري
- پودر فلفل قرمز؛ نصف قاشق چايخوري
- عصاره سبزيجات؛ يک عدد قرص
- فلفل دلمهاي قرمز (خرد شود)؛ يک عدد
- برنج؛ يکونيم پيمانه
- بادام هندي خام؛ 175 گرم يا يکونيم پيمانه
- کشمش پلويي؛ 40 گرم يا يکچهارم پيمانه
- نمک و فلفل سياه؛ بهمقدار لازم
- تخممرغ آبپز شده؛ 2 عدد
- گشنيز؛ مقداري براي تزيين
? روش تهيه:
1(يکي از پيازها را پوست کنده، همراه سير و زنجبيل داخل دستگاه خردکن بريزيد و 3 قاشق آب سرد به آن اضافه کنيد تا خميري نرم حاصل شود.
2 ( بقيه پيازها را نيز پوست کنده، خلالي خرد کنيد، سپس 2 قاشق سوپخوري روغن در تابهاي بريزيد و روي حرارت بگذاريد. حالا پياز خرد شده را در آن بريزيد و کمي حرارت دهيد تا نرم شود. پس از آن، بادمجان، فلفل و هويج خردشده را نيز به روغن اضافه کرده، همراه با پياز سرخ کنيد. اين مخلوط سرخ شده را به قابلمهاي متوسط منتقل کنيد و بعد يک قاشق سوپخوري روغن در همان تابه قبلي بريزيد و صبر کنيد تا روي حرارت داغ شود. حالا خمير پيازي را به روغن داغ اضافه کنيد و چند دقيقه حرارت دهيد، سپس آن را با پودر زيره، تخم گشنيز و فلفل قرمز مزهدار کنيد.
3( از طرف ديگر، قرص عصاره سبزيجات را در 3پيمانه آبجوش حل کنيد و آن را کمکم در تابه بريزيد و هم بزنيد. حالا مواد داخل تابه را به مخلوط سبزيجات سرخشده داخل قابلمه اضافه کنيد و قابلمه را روي شعله زياد اجاقگاز قرار دهيد تا آب بهجوش آيد. حالا زير شعله را کم کنيد و بگذاريد سبزيجات کمي بپزند.
4( در اين فاصله زماني، يک قاشق سوپخوري روغن را در تابهاي بريزيد و بادامزميني را در آن به مدت سه دقيقه تفت دهيد، سپس کشمش را نيز اضافه کنيد و فقط چندثانيه حرارت دهيد. پس از آن، برنج را نيز داخل قابلمه بريزيد تا برنج در آب عصاره سبزيجات، بجوشد و نرم شود.
5( پس از اينکه آب برنج تمام شد، دوسوم مخلوط بادام و کشمش را روي آن بريزيد. حالا دمکني را روي قابلمه بگذاريد و مدت 40 دقيقه روي حرارت کم قرار دهيد تا دم بکشد. در پايان پلوي مخلوط را در ظرف موردنظر بکشيد و باقيمانده بادام و کشمش را روي آن بريزيد و پس از تزيين با چند برگ گشنيز، همراه تخممرغ پخته سرو کنيد.
منبع: www.vista.ir