مواد لازم:
روغن مايع مخصوص سرخ کردن: 100گرم
پياز خردشده : 1عدد
گوشت ماهيچه يا مغز ران گوسفند (بدون استخوان): نيم کيلو گرم
به : 1کيلوگرم
رب گوجه فرنگي: 2 قاشق سوپخوري
شکر: 2-1 قاشق سوپخوري
آبليموي تازه: 4-3 قاشق سوپخوري
زعفران دم کرده: 3-2 قاشق سوپخوري
نمک و فلفل: به مقدار لازم
انرژي کل 2700 کيلو کالري
روش تهيه:
مقداري روغن در ظرف مناسبي بريزيد و پياز را در آن تفت دهيد تا طلايي شود. سپس گوشت را اضافه کنيد و کمي ديگر تفت دهيد. 2-3 ليوان آب اضافه نماييد و اجازه دهيد با حرارت ملايم پخته شود. در اين فاصله به را پوست گرفته، چهار قاچ کنيد. حالا دانه هاي آن را جدا کرده و به قطعات نسبتا ضخيم برش دهيد. در تابه کمي روغن بريزيد و به را در آن تفت دهيد. در اواخر پخت به را به گوشت اضافه کنيد (توجه داشته باشيد به نبايد زياد له شود). رب گوجه فرنگي را نيز در کمي روغن تفت دهيد و به همراه شکر، آبليمو، زعفران، نمک و فلفل به خورش بيفزاييد. اجازه دهيد خورش با حرارت ملايم بجوشد و جا بيفتد.
پيشنهاد: در صورت تمايل مي توانيد خورش به را با لپه نيز تهيه نماييد. در اين صورت 100گرم لپه را کمي با روغن تفت دهيد و به گوشت اضافه کنيد.
منبع:نشريه دنياي تغذيه - ش100