? مواد لازم براي 5 تا 6 نفر:
? جگر سفيد گوسفند= 1عدد
? جگر سياه گوسفند=1 عدد
? دل گوسفند=1 عدد
? قلوه گوسفند=2 عدد
? پياز متوسط=4 تا 5 عدد(در حدود پانصد گرم)
? روغن(يک ليوان معمولي سرخالي)=150 گرم
? رب گوجه فرنگي=1 قاشق غذاخوري
? نمک و فلفل=بقدر کافي
? طرز تهيه:
پياز اين غذا به نسبت بيشتر از غذاهاي ديگر است. پياز را بشکل خلال خرد مي کنيم با روغن سرخ مي نماييم تا طلايي شود. جگر سفيد را شسته ريز خرد کرده داخل پياز مي ريزيم. حرارت را مايم کرده در ظرف را مي گذاريم تا آب جگر کاملا تبخير شود. يک ليوان آب داخل ظرف جگر مي ريزيم مي گذاريم جگر در ظرف دربسته با حرارت ملايم بپزد(جگر سفيد ديرپز است) در صورتيکه آب آن تبخير شد و نپخت مقداري آب اضافه مي نماييم. بايد بعد از پخته شدن دو تا سه قاشق آب داشته باشد بعد پوست نازک جگر سياه را مي گيريم و آنرا مي شوييم و ريز خرد مي نماييم و در ضمن خرد کردن رگ و ريشه آنرا جدا نموده و داخل جگر سفيد ريخته. دل را نيز شسته و خرد مي کنيم و قلوه را از وسط دو نيم کرده پوست آنرا گرفته قسمت وسط آنرا که بشکل ريشه است کاملا جدا مي نماييم(اين قسمت بسيار بدبوست و بايد برداشته شود)قلوه را نيز خرد کرده با دل داخل ظرف جگر مي ريزيم هم مي زنيم. بعد از چند جوش نمک و فلفل و رب گوجه فرنگي را اضافه کرده چند دقيقه مي گذاريم تمام مواد با هم بجوشند و سس آن غليظ شود. اين خوراک را مي توان بتنهايي با جگر سفيد تهيه کرد که باصرفه تر است؛در اينصورت 3 عدد جگر سفيد بطريق فوق طبخ مي شود.
منبع:www.vista.ir /ع