به اعتماد به نفس کودک به خاطر شباداري آسيب وارد نکنيد
شب ادراري ميتواند اعتماد به نفس و تصوير ذهني کودک را از خود مورد آسيب قرار دهد. بهترين راه براي پيشگيري از شبادراري حمايت کودک است.
والدين بايد به کودک خود بگويند که شبادراري يک مشکل شايع در بچهها است و در طول زمان رفع ميشود. براي کمک به رفع يا پيشگيري از شبادراري در کودکان به اين توصيهها توجه کنيد:روي مشکل تمرکز کنيد: از تنبيه و مقصر داشتن کودک پرهيز کنيد. به خاطر داشته باشيد که کودک شما قادر به کنترل ادرارش نيست، تنبيه کردن کودک مشکل را بيشتر ميکند.
صبور باشيد و حامي کودک
کودک را تشويق و مطمئن کنيد که اين شبادراري گاه اتفاق ميافتد. اما بايد سعي کنيم که با هم اين مشکل را رفع کنيم.
از مسخره کردن کودک بپرهيزيد
به هيچکس از اعضاي خانواده اجازه ندهيد که کودک را در مورد شبادراري مسخره کند. حتي اين مساله را به دوستان کودک نگوييد. در مقابل ساير افراد خانواده و دوستان در مورد اين مشکل صحبت نکنيد.
حس مسووليتپذيري را در کودک برانگيزيد
به کودک خود کمک کنيد که براي خشک ماندن درطول شب خودش هم تلاش کند. به او اطمينان دهيد که هر موقع شب نياز به دستشويي داشت ميتواند شما را صدا کند.
جايش را بدون هيچ ناراحتي تعويض کنيد
براي ايجاد حس راحتي و کاهش صدمات و تميزي جاي کودک را بعد از خيس کردن تعويض کنيد. از يک پارچه ضد نفوذ يا يک شمع براي جلوگيري از خيس شدن رختخواب اصلي کودک استفاده کنيد. علاوه بر حمايت عاطفي کودک، چند نکته ميتواند تعداد دفعات شب ادراري را در کودک کاهش دهد.ميزان دريافت مايعات را به کودک کاهش دهيد. هرگز 2 ساعت پيش از خواب کودک مايعات زياد به او ندهيد.به کودک بگوييد قبل از رفتن به رختخواب بايد به دستشويي برود.به کودک بگوييد اگر نيمه شب احساس دفع ادرار داشت حتما از جايش بلند شود و به دستشويي برود. دسترسي به دستشويي بايد براي کودک راحت باشد. مطمئن باشيد که دستشويي به اتاق کودک نزديک است و چراغ اتاق و دستشويي روشن ميشود در صورت نياز به دستشويي قابل حمل در اتاق کودک قرار دهيد.در صورتي که کودک در طول شب خشک ماند به او جايزه بدهيد.در صورت نياز از پوشک در طول شب استفاده کنيد. عدهاي تصور ميکنند که از پوشک نبايد براي کودکي که دچار شب ادراري است، استفاده کرد، چرا که انگيزه را براي بيدار شدن و به دستشويي رفتن در کودک از بين ميبرد اما محققان معتقدند که اين به افزايش اعتماد به نفس کودک کمک ميکند ميتوانيد به منظور راهنمايي بيشتر با پزشک کودک خود صحبت کنيد
منبع:www.salamat.com