(ويژه ي كرمانشاه)
مواد لازم براي 6-8 نفر :
روغن /به ميزان لازم
پيازخرد كرده /2 عدد
گوشت گوسفندي/750 گرم
لپه ي خيس كرده /يك دوم پيمانه
زرشك /250 گرم
نمك، فلفل و ادويه /به ميزان لازم
روش تهيه :
قابلمه ي مناسبي روي اجاق قرار دهيد. قدري روغن در آن بريزيد، پياز را بيفزائيد و سرخ كنيد. آن گاه گوشت را به صورت قيمه اي خرد كرده ايد، به آن بيفزائيد و تفت دهيد و همراه با مقداري آب، بپزيد. سپس لپه را نيز اضافه كنيد. همين كه لپه پخت، زرشك، نمك، فلفل و ادويه را بيفزائيد و صبركنيد تا خورش جا بيفتد. اكنون خورش را در ظرف مناسبي بكشيد و همراه با چلو، ميل نمائيد.
نكته ي خواندني
پياز، حاوي ويتامين هاي C و B6، فولات و مقدار كمي املاح مي باشد و درطب سنتي، پياز مصارف گوناگوني داشته و براي رفع گلودرد، سرفه، برونشيت، سردرد، بهبود حركات روده مورد استفاده قرار مي گرفته است.
منبع:نشريه آشپزباشي، شماره 43 /ع