(ويژه ي خوزستان)
مواد لازم 10-12 نفر :
گندم /400گرم
برنج/100 گرم
گوشت سردست يا گردن /500 گرم
سينه ي مرغ/250 گرم
شير/1 ليتر
خامه/200 گرم
نمك، دارچين، شكر/به ميزان لازم
روش تهيه :
ابتدا گندم و برنج را بخيسانيد. آن گاه آن را با 2 ليتر آب روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بپزد. در اواخر پخت مرغ را بيفزائيد تا گوشت مرغ هم پخته و آبش كشيده شود. اكنون گوشت مرغ را ريش ريش كنيد و به گندم بيفزائيد. كم كم شير را اضافه نمائيد و آن را هم بزنيد تا زماني كه هليم كشدار و نرم شود. نمك آن را بچشيد، خامه را اضافه و شعله را خاموش كنيد. اينكه هليم را در ظرف مناسبي بكشيد ورويش را با دارچين و شكر تزيين نمائيد در برخي شهرها مثل مشهد، روي هليم را با قيمه تزئين مي كنند كه در اين صورت شكر حذف مي شود.
نكته ي خواندني
شير و فرآورده هاي آن به همراه كلسيم داراي دو عنصر عمده ديگر يعني پتاسيم و منيزم مي باشند و مصرف آنها در افراد مبتلا به فشار خون بالا اثرات بسيار مطلوبي دارد.
منبع: نشريه آشپزباشي، شماره 43 /ع