جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بايدها و نبايدهاي ورزش در فصل زمستان
-(6 Body) 
بايدها و نبايدهاي ورزش در فصل زمستان
Visitor 312
Category: دنياي فن آوري
به همين دليل در فصل زمستان بيشتر احساس سرما مي کنيم زيرا جريان خون در قسمت هاي محيطي بدن کمتر است.بنابراين براي ورزش کردن در فصل سرما ابتدا بايد بدن را به آرامي گرم کرد تا به تدريج خون در عضلات جريان پيدا کند و دماي بدن افزايش يابد تا عضلات از حالت سفتي خارج شود. البته براي گرم کردن بدن، نبايد حرکت هاي شديدي انجام داد که باعث خستگي شود. حرکت ها بايد بسيار آرام و ملايم باشد. بهتر است از نرمش ها و حرکت هاي کششي شروع کرد تا بدن آمادگي لازم را پيدا کند.
آذر معزي، استاديارطب ورزش دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اين مطالب به خراسان مي گويد: به طور کلي ورزش کردن باعث افزايش جريان خون در کل بدن مي شود و در نتيجه قدرت دفاعي بالا مي رود. به همين دليل به همه افراد در سنين مختلف توصيه مي شود با پوشش مناسب در فصل سرما نيز ورزش کنند؛ اين کار باعث تقويت سلول هاي دفاعي بدن به ويژه در افراد ضعيف و سالخورده مي شود. اگر اين افراد تحت نظر پزشکان متخصص ورزش کنند، سيستم ايمني بدن آن ها تقويت مي شود و خطر ابتلاي آن ها به بيماري ها کاهش مي يابد. وي مي افزايد: در اين فصل افراد بايد مراقب باشند تا سرما نخورند. ورزش کردن بدون پوشش مناسب و ورود يک باره از محيط گرم به محيط بسيار سرد علت اصلي سرماخوردگي است. اين تغيير دماي 15 تا 20 درجه اي باعث افت خون رساني از قسمت هاي مرکزي بدن به قسمت هاي محيطي مي شود. همچنين بايد توجه داشت، زماني که فعاليت ورزشي متوقف مي شود بايد به اندازه کافي بدن را گرم نگه داشت، زيرا نداشتن پوشش کافي باعث سرماخوردگي مي شود.وي با اشاره به اين که در فصل زمستان نيز مي توان در تمام رشته هاي ورزشي به فعاليت پرداخت، مي گويد: نوع ورزش تفاوتي نمي کند، اگر فردي به ورزش خاصي مي پردازد، مي تواند ورزش خود مانند پياده روي، شنا، اسکي و کوهنوردي را در اين فصل نيز ادامه دهد، فقط بايد بدن خود را با شرايط محيطي زمستان تطبيق دهد. در فصل سرما بدن براي انجام حرکات ورزشي مقداري انرژي مصرف مي کند. از طرفي براي حفظ گرماي بدن نيز بايد انرژي بيشتري مصرف شود. از اين رو با سوخت کالري بيشتر، وزن کاهش پيدا مي کند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اين که تغذيه در اين فصل با فصول ديگر تفاوتي ندارد، مي افزايد: بهتر است مصرف غذاهاي حاوي کربوهيدرات مانند نان، لبنيات، آجيل و غلات افزايش يابد. به افرادي که اضافه وزن دارند، توصيه مي کنيم با تنظيم رژيم غذايي از اين فرصت استفاده کنند تا به وزن مناسب دست يابند. مسئله مهمي که بايد در فصل سرما به آن توجه کرد، اين است که به علت برودت هوا برخي گمان مي کنند که نبايد آب مصرف کنند. اما بايد گفت که در روزهاي سرد نيز بدن هنگام تحرک دچار تعريق مي شود و از طريق ادرار و تنفس مقداري آب دفع مي شود. بنابراين براي اين که بدن دچار کمبود آب نشود بايد به مقدار کافي آب نوشيد. توصيه ديگر اين است که براي حفظ حرارت بدن در هواي سرد از مصرف نوشيدني هاي حاوي کافئين خودداري شود.
نکته ديگري که بايد رعايت شود اين که در شهرهاي بزرگ که آلودگي هوا وجود دارد، بهتر است افراد در محيط هاي باز ورزش نکنند. از طرفي در محيط هاي بسته نيز از تهويه استفاده شود. وي در ادامه صحبت هايش مي افزايد: افرادي که براي اسکي به ارتفاعات مي روند حتي از کرم ضدآفتاب استفاده کنند، زيرا انعکاس نور طبيعي و ماوراي بنفش باعث سوختگي پوست مي شود. مناسب ترين زمان توصيه شده براي انجام فعاليت هاي ورزشي زماني است که هوا زياد سرد نباشد مثل بعد از ظهر، اما براي انجام برخي ورزش ها مانند اسکي لازم است فرد صبح زود به پيست برود. وي با اشاره به اين که برخي بيماران براي ورزش کردن در فصل سرما با محدوديت هايي مواجه هستند، مي افزايد: افرادي که سينوزيت و سردرد دارند براي ورزش کردن در فصل پاييز و زمستان مشکلي ندارند، اما افرادي که مشکل تنفسي مثل آسم دارند نبايد در هواي سرد ورزش کنند زيرا اين کار باعث انقباض مجاري تنفسي مي شود. هوا هر چه خشک تر و سردتر باشد، انسداد مجاري تنفسي بيشتر است و فرد بيشتر دچار آسم، تنگي نفس و سرفه مي شود. از اين رو اين افراد نبايد در هواي سرد ورزش کنند. به بيماران قلبي و ريوي نيز توصيه مي شود که بدون مشاوره با پزشک متخصص در هواي سرد فعاليت نکنند چون ممکن است دچار اختلالات قلبي و فشارخون و در نهايت حمله قلبي شوند.
وي ادامه مي دهد: از آن جا که بيشترين ميزان گرما از طريق سر خارج مي شود توصيه مي شود از کلاه مناسب استفاده شود. به خصوص گوش ها پوشانده شود، زيرا گوش سريع دچار سرماخوردگي مي شود. با پوشاندن دهان وبيني با شال، هواي گرم وارد مجاري تنفسي مي شود. براي محافظت چشم ها نيز بايد از عينک استفاده شود. استفاده از دستکش و جوراب هاي مناسب براي گرم نگه داشتن انگشتان ضروري است.
بهترين زمان ورزش در زمستان، پايان روز است
ورزش در پيشگيري از بيماري هاي قلبي، عروقي ، سرطان، افسردگي و ديابت تاثير مستقيم دارد. هادي گلزاري متخصص گياهان دارويي در گفت وگو با ايسنا اظهار کرد: ورزش در طب سنتي ايران اهميت فراواني دارد. وي درباره زمان ورزش نيز گفت: بهترين زمان ورزش از نگاه حکماي طب سنتي در فصل بهار نزديک ظهر و در تابستان اول روز و در زمستان آخر روز است.وي افزود: حيات بدون غذا محال است و غذايي که تمامي آن جذب عضو شود معمولا وجود ندارد، بلکه در هر مرحله از مراحل هضم بخشي از آن به صورت ماده زائد درمي آيد و از طريق مدفوع، ادرار و عرق از بدن دفع مي شود. وي گفت: هميشه مقدار کمي از اين فضولات دفع نمي شود و در بدن باقي مي ماند که به مرور زمان در بدن تجمع پيدا مي کند و سبب بيماري مي شود. بدين دليل چاره اي جز اين نيست که آن ها را از بدن بيرون برانيم که بهترين راه براي دفع اين مواد زائد، ورزش و حرکت بدني است.
منبع:روزنامه خراسان
ارسال توسط کاربر محترم سايت :mina_k_h
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image