بيماريهاي چشمي ناشي از آلودگي آب استخر در پسران شايعتر است .نتايج يک پاياننامه نشان داد که بين شيوع بيماريهاي پوست از طريق آلودگي آب استخرها با توجه به جنسيت تفاوت معناداري وجود دارد بدين نحو که بيماريهاي پوستي در دختران شايعتر از پسران ميباشد.
اعظم جابري درتحقيق خود باعنوان “بررسي آسيبهاي ورزشي شنا ناشي از آلودگي استخرهاي شناي شهر مشهد” آورده است: در آزمون فرضي مشخص شد که بين شيوع بيماري پوست از طريق آلودگي آب استخرها در آزمودنيها با توجه به جنسيت تفاوت معني داري وجود دارد. در اين آزمون معلوم شده که بيماريهاي پوستي در دختران شايعتر از پسران ميباشد و علت اين امر به درستي معلوم نيست شايد يکي از عوامل آن حساسيتهاي بيشتر پوستي در زنان نسبت به مردان باشد به عبارتي ديگر وضعيت شغلي و کاري مردان باعث شده پوست آنها مقاوم تر باشد به همين جهت توصيه ميشود که زنان قبل از ورود به استخر خصوصا استخرهاي روباز برخي نکات بهداشتي مانند استفاده از کرمهاي ضد آفتاب را رعايت نمايند.
در ادامه آمده است: همچنين در رابطه با شيوع بيماري چشم از طريق آلودگي آب استخرها در دختران و پسران تفاوت معناداري وجود داشت و تعداد پسران مبتلا به بيماري چشم از دختران بيشتر مشاهده شد و احتمال اينکه زنان به دليل حساسيتهاي بيشتر از عينک در طي دوره آموزشي شنا استفاده کرده باشند وجود دارد.
بر اساس يافتههاي اينتحقيق، در اثر آلودگي آب استخرها بيماريهاي پوستي به شناگران سرايت ميکند.
همچنين اضافه شده است: از بروز بيماريهاي پوستي که در طي اين تحقيق توسط آب آلوده استخر شناگران سرايت نموده ميتوان به سوزش، خارش و خشکي پوست اشاره کرد که علت آن را متخصصان پوست کلر و آلودگي آب عنوان نمودند.
لازم به ذکر است، به علت نقص در سيستمهاي کلرزني بيشتر مواقع کلر به صورت دستي پاشيده شده که در يک مقطع ميزان آن به 6 تا 8 ميليگرم در ليتر رسيده و رفته رفته ميزان آن کاهش پيدا ميکند.
نتايج نشان داد که استخرهاي دولتي از استخرهاي خصوصي آلودگي ميکروبي بيشتري دارند و اين خود شايد نشانگر رسيدگي بيشتر و رعايت بهتر موارد بهداشتي در استخرهاي خصوصي ميباشد و از طرفي شايد به علت استفاده کننده کمتر از اين استخرها بوده زيرا استخرهاي دولتي به علت هزينههاي کمتر طرفداران بيشتري داشته و اغلب ظرفيت پذيرش آنها بيش از حد مجاز ميباشد.
در ادامه اينتحقيق که در سال 82 با راهنمايي دکتر محمد حسين عليزاده در دانشکده علوم انساني دانشگاه تربيت مدرس تدوين شده آمده است: در آزمون فرض مشخص شد که بين ميزان کلر آب استخرها با ميزان شمارش باکتريها ارتباط معناداري وجود دارد که اين رابطه مستقيم و در جهت عکس ميباشد.
به عبارت ديگر با افزايش کلر ميزان باکتريها کاهش مييابد. زيرا کلر باقيمانده در آب باعث از بين رفتن ميکروارگانيسمهاي زنده در آب ميگردد. در نتيجه با توجه به اينکه در حال حاضر تنها روش گندزدايي که بيشتر از همه در استخرهاي شنا استفاده ميشود، کلريناسيون بوده ميزان آن بايد در حد استاندارد باشد چون استفاده کمتر يا بيشتر از حد استاندارد آن مضر است.
گفتني است، جامعه آماري تحقيق شامل دانش آموزان دختر و پسر هنرستانهاي تربيت بدني دخترانه و پسرانه شهر مشهد و دانشجويان تربيت بدني آموزشکدههاي فني دخترانه و پسرانه شهر مشهد در سال 81 و کليه استخرهاي شناي شهر مشهد اعم از دولتي و خصوصي (سرپوشيده و روباز) ميباشد. نمونه آماري افراد در اين تحقيق نيز 80 نفر ميباشد.
منبع:www.vista.ir