? مواد لازم:
? آرد لپه: 5 تا 6 قاشق غذاخوري؛
? گشنيز تازه: 1 استکان؛
? فلفل سبز تازه: 5 تا 6 عدد؛
? سير رنده شده: 4 تا 5 حبه؛
? زيره سبز کوبيده: 1 قاشق چايخوري؛
? پياز: 1 عدد؛
? زنجفيل رنده شده: 1 قاشق چايخوري؛
? زردچوبه، نمک و فلفل: به دلخواه.
?مواد سس بَجيه:
? تمرهندي: نصف بسته بزرگ؛
? فلفل سبز: 6 تا 7 عدد؛
? گشنيز: 1 استکان؛
? کنجد چرخ شده: 1 استکان؛
? پياز: 1 عدد؛
? زيره سبز: 1 قاشق چايخوري؛
? نمک و فلفل قرمز: به دلخواه.
? طرز تهيه:
آرد لپه (بِيسِن) را داخل ظرف گودي مي ريزيم و آب را کم کم به آن اضافه مي کنيم تا کمي رقيق شود و به غلظت ماست برسد، بعد پياز و گشنيز و فلفل سبز را خيلي ريز بريده داخل مايع مي ريزيم و بعد سير و زنجفيل رنده شده با زردچوبه، زيره سبز، نمک، فلفل سياه يا قرمز به مقدار لازم اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم و مي گذاريم يک يا دو ساعتي بماند.
داخل ديگ کوچک يا سرخ کن يا ماهي تابه گود تا نيمه روغن مي ريزيم و وقتي که کاملاً داغ شد مواد را با قاشق غذاخوري طوري بايد بريزيم که به هم نچسبد و کاملاً در روغن قرار بگيرد و سرخ شود و بعد بجيه ها را بر مي گردانيم که قسمت ديگرش هم سرخ شود.
بعد از سرخ شدن آن را در ظرفي که حوله کاغذي قرار داده ايم مي گذاريم که روغن آن را کاملاً بگيرد و بعد از سرخ شدن داخل ظرفي چيده پذيرايي مي کنيم در صورت امکان (بجيه ها) داغ سرو شود. اين خوراکي بيشتر عصرانه يا شام سرد با سس هاي مختلف تند سرو مي شود. سس اين غذا در ذيل توضيح داده شده.
? طرز تهيه سس بَجيه:
ابتدا تمرهندي را داخل کمي آب، خيس کرده آبش را صاف مي کنيم. (اگر غليظ باشد بهتر است) گشنيز، پياز و فلفل سبز را ريز ريز کرده و داخل آب تمرهندي مي ريزيم و بعد مواد ذکرشده را به آن اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم و در همزن چرخ مي کنيم و با بَجيه سرو مي کنيم.
? نکته:
آرد لپه باعث پف کردن غذا مي شود و نيازي به تخم مرغ و بيکينگ پودر نيست. آرد لپه را مي توان از فروشگاه هايي که ادويه هندي مي فروشند خريداري يا در منزل تهيه کرد.
منبع:www.vista.ir