1_ جوشانيدن :
اين روش منحصراً براي سوپ بكار مي رود. در اين روش تمام عطر وطعم ماهي به سوپ منتقل مي شود, به همين منظور ماهي را بعد از تميز كردن وكندن فلسها درسته با استخوانها وزوائد (بدون امعاء واحشاء) بكار مي برند.
2_ آب پزكردن :
صحيح ترين روش براي طبخ ماهي , آب پز كردن آن در آب , شير, يا هر نوع مايع ديگراست.براي اين منظور بايد ماهي در حرارت زير نقطه جوش پخته شود, يعني هرگز آب يا شير داخل ديگ نجوشد. معمولاً زمان لازم براي طبخ ماهي بااين روش كمي طولاني تر از روشهاي ديگر است. پس از آب پز كردن ماهيان استخواني , با كمك چنگال استخوانهاي موجود را جدا كرده و از گوشت خالص ماهي در تهيه خوراكهاي مختلف از جمله كتلت , كباب كوبيده , استانبولي , پلو , ماكاروني وغيره همانند گوشت گوساله وگوسفند استفاده نمائيد.
3_ طبخ ماهي با بخار:
ماهي را روي يك بشقاب يا كاغذ آلومينيومي كه روي آنرا كره ماليده ايد قرارداده وسپس آن را روي ظرفي كه در آن آب به آهستگي مي جوشد بگذاريد تا بتدريج با بخار آب پخته شود. دراين نوع طبخ ، ماهي بايد تازه بوده وبه اندازه كافي به آن ادويه وسس اضافه گردد. اگر از ادويه وسس مناسب استفاده نشود, ماهي طبخ شده از مزه وطعم چنداني برخوردار نخواهد بود.
4_ سرخ كردن ماهي :
اين روش طبخ براي ماهيهاي كوچك كه گوشت نرم ولطيفي دارند مناسب است .بهتر است از روغن مايع استفاده شود.
5_ طبخ آرام وسرخ كردن ماهي درفر:
دراينگونه طبخ , تمامي ماهيها را در فر قرار ميدهيم . گاهي ماهي برروي بستري از انواع سبزيجات معطر قرار مي گيرد وگاهي نيز در سوپ ماهي وهمچنين كره وروغن مايع پخته مي شود. درجه فر را در حد متوسط قرار داده تا ماهيها به آرامي پخته شوند.
6_ كباب كردن ماهي :
ماهيهاي كوچك وچاق مانند قزل آلا, بچه آمور يا كپور براي كباب كردن مناسبند. براي اين منظور دردو طرف ماهي بطور مورب چند برش ايجاد كرده وحدود 5 دقيقه آنرا در مايع نمك , فلفل وآبليمو قرار مي دهيم وسپس به ماهي روغن مايع ماليده , هر طرف ماهي را قريب 10 دقيقه روي آتش كباب مي كنيم وقتي كه رنگ ماهي كمي تيره شد,استخوان ستون فقرات براحتي از گوشت جدا مي شود وماهي كاملاً پخته وآماده سرو خواهد بود.
منبع:www.vista.ir