کودکان براي لذت بردن از بازيهاي ورزشي بايد با قوانين ايمني آشنا شده و آنها را رعايت نمايند. بيشتر صدمات از عدم رعايت اين قوانين ناشي ميشوند.
بعضي از ورزشها نيازمند استفاده از تجهيزات ايمني خاصي هستند. از جمله کلاه ايمني، مچ بند، زانو بند و مانند اينها. با کمک مربي او ميتوانيد اين لوازم را تهيه کرده و فراموش نکنيد که اين تجهيزات بايد نو و کاملا اندازه باشند.
محوطه بازي کودک بايد امن و دور از عوامل خطرآفرين باشد.
گرم کردن بدن قبل از شروع ورزش و خنک کردن آن پس از ورزش بسيار مهم بوده و در کاهش کوفتگي و درد عضلاني بسيار مفيد است.
کودکان کم سال نبايد به ورزشهايي بپردازند که موجب اخلال در کار رشد استخوانها، عضلات و مفاصل آنها شده يا به اين اندامها صدمه وارد کند. بهترين روش پرداختن به ورزشهاي متنوعي است که روي يک اندام متمرکز نشده و طولاني هم نباشند. بدنسازي با وزنه قبل از سن بلوغ به هيچوجه توصيه نميشود و پس از آن هم بايد همواره تحت نظر مربي انجام گيرد.
بهترين حالت در بازي و ورزش کودک زماني است که او با همسالان يا کودکان همقد و قواره خود باشد.
از آنجايي که بدن کودکان نسبت به بزرگسالان بسيار سريعتر گرم و سرد ميشود آنها نبايد به ورزشهايي بپردازند که بيش از 30 دقيقه طول بکشد؛ نبايد در هواي بسيار گرم (بالاي 30 درجه سانتيگراد) به ورزش و بازي بپردازند و نبايد هنگام شنا به مدتطولاني در آب سرد باقي بمانند.
معمولا کودکان نميدانند که چه زماني به نوشيدن آب نياز دارند و اغلب قبل از اينکه احساس تشنگي کنند به آب نياز دارند. آنها بايد قبل، بعد و در حين ورزش و بازي آب بنوشند.
کودکان در هواي گرم به کرمهاي ضدآفتاب و کلاه لبهدار نياز دارند.
مطمئن شويد که کودک به انجام کاري که نميتواند انجام دهد يا از انجام آن وحشت دارد، مجبور نشده باشد.
کودک نبايد براي اينکه کاري را درست انجام نداده يا خوب بازي نکرده است مقصر دانسته نشود و مورد انتقاد و تمسخر قرار نگيرد.
مراقب باشيد هيچکس از بين بازيکنان، مربي يا تماشاگران بر سرش فرياد نزند و او را متهم نکند.
آسيبهاي ورزشي در مورد کودکان بايد با دقت بسيار بيشتري درمان شود تا موجب اخلال در رشد آنها نشده و يا به نوعي معلوليت يا ناتواني تبديل نشود.
منبع: http://salamat.com