جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آشپزخانه خود را درياب!
-(5 Body) 
آشپزخانه خود را درياب!
Visitor 341
Category: دنياي فن آوري

10 توصيه براي پيشگيري از حوادث خانگي
 

گاهي وقت‏ها حوادثي در خانه اتفاق مي‌افتد که ممکن است آسيب‌هاي جدي در پي داشته باشد اما خوشبختانه بيشتر اين حوادث قابل‌پيشگيري هستتند و با کمي دقت و رعايت چند نکته ساده مي‌شود جلوي آنها را گرفت. 10 نکته زير را امتحان کنيد و تاثير فوق‌العاده‌اش را ببينيد.

1 ظروف آشپزي را بازرسي کنيد:
 

هر چند وقت يک بار دسته قابلمه‏ها، ماهي‏تابه و زودپز را بررسي کنيد و اگر پيچ آنها شل شده آن را محکم کنيد. در صورت شل بودن پيچ دسته‏ها، ممکن است هنگام حمل قابلمه دسته ظرف جدا شده و قابلمه و غذاي داغ داخل آن از دست شما رها شود و سوختگي و آسيب ديدگي به وجود بيايد.

2 مراقب زودپز باشيد:
 

زودپز يکي از لوازم آشپزخانه است که در صورت بي‏دقتي مي‏تواند حوادث شديد به بار آورد و حتي جان افراد را به خطر بيندازد. سوپاپ اطمينان در زودپز را هميشه به دقت شسته و از نظر مسدود نبودن به طور مرتب بررسي کنيد‌. غذاهايي با قطعات ريز مانند گندم و جوي پرک و مواد غذايي که هنگام پخت کف مي‏کنند و سر مي‏روند در زودپر نريزيد. در اين صورت ممکن است دريچه خروج مسدود شود و زودپز منفجر شود. هيچ وقت در زودپز را قبل از پايين آمدن سوپاپ باز نکنيد. اگر در زودپز نياز به تعمير دارد تا قبل از تعمير از آن استفاده نکنيد و در اولين وقت ممکن آن را تعمير کنيد.

3 از ليز خوردن پيشگيري کنيد:
 

کف آشپزخانه را هميشه تميز و خشک نگه داريد. خيس بودن کف آشپزخانه خطر ليز خوردن و افتادن را افزايش مي‌دهد. در صورت ريختن غذا و چربي روي زمين سريع آن را تميز کنيد. بعد از شستشوي ظرف و يا شستن ميوه‏ها و سبزي ممکن است کف آشپزخانه خيس و مرطوب شود که بايد هرچه سريع‌تر آن را خشک کرد. نکته ديگر اينکه رطوبت مورد علاقه حشرات و جوندگان است و براي کنترل حشرات و جوندگان هم لازم است هميشه کف آشپزخانه را خشک نگه داشت.‏

4 وسايل کابينت‏هاي بالايي را به دقت برداريد:
 

گاهي وقت‏ها به دليل نداشتن دسترسي و ديد کافي هنگام برداشتن اشيا، آنها از روي کابينت يا ارتفاع سقوط کرده و موجب ايجاد جراحت، شکستگي و آسيب‏ديدگي در ناحيه سر و صورت يا دست‌ها و پاها مي‌شوند. بهتر است وسايل و ظروف سنگين را در طبقات بالايي کابينت نگذاريد. هنگام برداشتن ابزار و وسايل از طبقه‏هاي بالاي کابينت از يک چهارپايه يا نردبان مخصوص استفاده کنيد. در انتخاب چهارپايه دقت کنيد و از چهارپايه مناسب استفاده کنيد. استفاده از نردبان نامناسب خود مي‏تواند موجب بروز حوادثي مانند شکستگي و ضرب ديدگي ‌شود. مطمئن شويد چهارپايه يا نردبان تحمل وزن شما را دارد و قبل از بالا رفتن از نردبان ضامن و قفل ايمني آن را ببنديد. بعد از برداشتن وسيله مورد نظر از کسي بخواهيد آن را از شما گرفته و در پايين آمدن به شما کمک کند. نردبان يا چهارپايه را روي سطوح ليز و ناصاف قرار ندهيد.‏

5 گوشه‏هاي تيز و برنده را برطرف کنيد:
 

گاهي ممکن است وجود گوشه‏هاي تيز و برنده در کنار کابينت،‏ ظرف‏شويي يا اجاق گاز موجب ايجاد بريدگي و جراحت ‏شود.‏ اين نقاط و گوشه‏هاي تيز و برنده از عوامل خطر در آشپزخانه به حساب مي‏آيند و بايد نسبت به برطرف کردن آنها حساس بود. اين نقاط خطر گاهي با چند ضربه چکش صاف مي‏شوند و همچنين مي‏توان با استفاده از پشم شيشه يا چسب‏هاي پارچه‏اي روي آنها را پوشاند.

6 مراقب ظروف شکستني باشيد:
 

يک مشکل ديگر ترک خوردن و شکستن ظروف شکستني است که به خصوص در فصول سرد بيشتر اتفاق مي‌افتد. براي پيشگيري از وقوع اين اتفاق از ظروف با کيفيت استفاده کنيد. به يکباره آب جوش و غذاي داغ را در ظروف نريزيد و اين کار را با احتياط بيشتري انجام دهيد.

7 به ايمني برق توجه کنيد:
 

کليه وسايل و لوازم برقي مانند پلوپز، آب‌ميوه‏گيري و چرخ گوشت را به طور مرتب از نظر ايمني برق بررسي کنيد. مراقب باشيد سيم‌‌ها سالم و بدون نقص باشند. در صورت وجود پارگي و فرسودگي سيم‌ها را تعويض کنيد. بدنه و ساير قسمت‌هاي وسايل برقي را هميشه تميز نگه داريد و مراقب باشيد در معرض رطوبت قرار نگيرند. هنگامي که از آنها استفاده نمي‌کنيد، آنها را از برق بکشيد.‏

8 هنگام کار کردن با وسايل برقي احتياط و دقت را فراموش نکنيد:
 

متاسفانه حوادثي مانند بريدگي و قطع انگشتان دست و برق گرفتگي در خانم‏هاي خانه‏دار شايع است.‏ براي پيشگيري از اين حوادث لازم است هنگام کار با وسايل برقي احتياط و دقت ويژه به خرج داد. قبل از بستن در وسايلي مانند چرخ‏گوشت، مخلوط‏کن و سبزي‏خرد‏کن آنها را روشن نکنيد. هنگام قراردادن و برداشتن مواد غذايي از وسايل برقي آنها را خاموش کنيد و صبر کنيد تا تيغه يا پره آن کاملا متوقف شود.

9 از آتش‎سوزي پيشگيري کنيد:
 

براي پيشگيري از حريق در آشپزخانه وسايل آتش‏گير مانند دستمال‏ها و دستگيره‏هاي آشپزخانه را از اجاق گاز دور نگه داريد و هنگام آشپزي لباس آستين گشاد و بلند نپوشيد. وقتي غذا روي اجاق گاز در حال پخت است، آشپزخانه را به مدت طولاني ترک نکنيد.

10 استفاده از مواد سفيدکننده و ضدعفوني‏کننده را محدود کنيد:
 

يکي ديگر از حوادث شايع در خانم‏هاي خانه‏دار مسموميت با بخارات مواد سفيدکننده و ضدعفوني‏کننده است. تا جاي ممکن استفاده از اين مواد را محدود کنيد و ظروف و سطح را با آب گرم و مواد شوينده تميز کنيد. درصورت استفاده نکات ايمني و بهداشتي را رعايت کنيد. اين مواد را طبق دستور العمل روي بسته و در غلظت مناسب استفاده کنيد. هنگام استفاده براي ايجاد تهويه مناسب در و پنجره‏ها را باز بگذاريد و از دست‌کش و ماسک استفاده کنيد.
منبع:www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image