? مواد لازم
? روغن مايع 1 فنجان
? شکر 1 فنجان
? عسل 1 قاشق سوپ خوري
? بادام خلال شده به مقدار لازم (نگاه کنيد به تصوير)
? خلال پسته
? ظروف و وسايل لازم:
? يک قابلمه تقريبا 2 تا 3 ليتري، يک سيني مسي يا نظير آن
? طرز تهيه:
شکر، عسل و روغن را با هم مخلوط ميکنيم و روي حرارت ميگذاريم و هم ميزنيم تا رنگ مواد طلايي رنگ بشود.
بادام خلال شده را توي مواد ميريزيم و حرارت گاز را کم ميکنيم و مواد را با حرارت کم مداوم هم ميزنيم تا بادام به رنگ طلايي درآيد.
دقت کنيد عسلي را که من براي سوهان استفاده کردم رنگش مثل عسلهاي ايراني نيست (قاطي دارد!) به همين خاطر رنگ سوهان کمي روشن تر شده در اصل اگر عسلي را که استفاده ميکنيد از همان نوعي باشد که معمولا در ايران به فروش ميرسد رنگ سوهانها کمي تيرهتر خواهد شد، طلايي رنگ نزديک به قهوهاي روشن.
بعد از اينکه مواد به رنگ دلخواه رسيد ظرف را از روي حرارت برداريد و بوسيله قاشق سوپ خوري مواد را روي يک سيني مسي يا نوع ديگري که به راحتي بتوان بعد از سرد شدن سوهانها را به راحتي از سيني جدا کرد ميريزيم. دقت کنيد براي اينکار بايد کمي سريع عمل کنيد تا مواد سرد نشود در غير اين صورت اگر مواد زياد سرد شد کمي آنرا روي آتش گرم کنيد تا راحتتر بتوان به آنها فرم داد. بعد از اينکه مواد را روي سيني ريختيد مقداري خلال پسته روي سوهانها بريزيد. سوهانها را بگذاريد سرد شوند.
پس از چند دقيقه سوهانها سرد خواهند شد، پس از سرد شدن به وسيله قاشق يا کارد يا کاردک يا هر وسيلهاي مشابهي که در دسترس داريد سوهانها را از سيني جدا کنيد.
منبع: آشپز ايراني