جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
10 اسفند 1387 / 2 ربيع الاول 1430 / 28 فوريه 2009
-(5 Body) 
10 اسفند 1387 / 2 ربيع الاول 1430 / 28 فوريه 2009
Visitor 324
Category: دنياي فن آوري
1) 10اسفندماه سال1310هجري شمسي: ضرابخانه دولتي مجهز به دستگاهها و ماشين آلات جديد افتتاح شد. اين ضرابخانه 57 سال قبل ازاين تاريخ درايران دايرشده بود اما بعلت كمبود دستگاههاي مورد نيازبراي ضرب وجوه رايج مملكتي بي‎استفاده مانده بود. ضرابخانه نوبنياد، روزانه 250000ريال سكه ضرب مي‎كرد.
2) 10اسفندماه سال1337هجري شمسي: قانون تأسيس اداره كل هواشناسي ايران كه تشكيلاتي وابسته به وزارت راه و ترابري بود ازتصويب مجلس وقت گذشت. اين اداره را ازسال1335دكتر محمد حسن گنجي جغرافيدان ايراني اداره مي‎كرد. ايشان درمدت 12سال هواشناسي ايران را براساس اصول علمي پايه ‎گذاري كرد. گفتني است كه سازمان هواشناسي ايران ازسال 1338شمسي به عضويت سازمان هواشناسي جهاني درآمده است.
3) 10اسفند ماه سال1366هجري شمسي: حملات موشكي حكومت بعثي عراق به شهرتهران آغازشد. دشمن بعثي حمايت ابرقدرتها بويژه اِمريكا به اين حملات غيرانساني مبادرت كرد. شايان توجه است كه درمقابل اين حملات حكومت بعثي عراق مجامع بين المللي سكوت اختياركردند.
4) 10اسفندماه سال1357هجري شمسي: حضرت امام خميني(ره) رهبرفقيد انقلاب اسلامي پس از15سال تبعيد و دوري ازوطن به خاك مقدس قم پاي گذاشتند. بدين ترتيب بعد از سالها دوري ازقم دراين شهرمقدّس به هدايت نهضتهاي ديني و سياسي ميهن اسلامي پرداختند.
5) آغاز به كار رسمي كميته حسن نيت در اوايل جنگ تحميلي (1359ش): براساس پيشنهاد وزراي امور خارجه سازمان كنفرانس اسلامي و موافقت اجلاس سران، كميته حسن نيت با هدف پايان دادن به جنگ عراق و ايران از طرق صلح‌آميز به وجود آمد. اين كميته كه بعدها نام خود را به كميته صلح‌ تغيير داد و از رؤساي جمهوري برخي كشورهاي اسلامي تشكيل شده بود، با انجام سفرهايي به تهران و بغداد، آخرين نظريات دو كشور متخاصم را دريافت مي‌كرد و پس از جمع‌بندي اين نظريات، نشست‌هايي را ترتيب مي‌داد. در نهايت تصميمات اين كميته در چارچوب قطعنامه و يا بيانيه صادر و اعلام مي‌شد. اولين سفر كميته حسن نيت به تهران و بغداد در تاريخ10 اسفند1359 صورت گرفت و پس از پايان اين سفر، اولين طرح خود را ارائه نمـود كـه در آن به احتـرام كـامـل بـه تمـاميت ارضي، عدم تصرف اراضي با اعمال زور، همچنين آتش‌بس ميان ايران و عراق و نيز عقب‌نشيني و چگونگي استفاده طرفين از آبراه شط‌العرب اشاده شده بود. در اين طرح، همچنين پيش‌بيني شده بود كه ناظران نظامي سازمان كنفرانس اسلامي بر آتش‌بس و عقب‌نشيني نظارت كنند. در اين ميان، جمهوري اسلامي ايران، پيش شرط هرگونه آتش‌بس را عقب‌نشيني مزدوران بعث عراق به مرزهاي بين‌المللي و معرفي آغازگر جنگ عنوان نمود كه با مخالفت عراق، اين طرح و طرح‌هاي بعدي كميته صلح، راه به جايي نبردند، سرانجام كار كميته صلح پس از نه سفر و ارائه شش طرح صلح، و در حالي كه وضعيت جبهه‌ها به نفع ايران بود، در بيستم آبان1365ش در جده عربستان بدون دسترسي به نتيجه مطلوب پايان پذيرفت.
6) رحلت عالم بزرگوار "سيدمحمدباقر شفتي" معروف به "حجت الاسلام" (1260ق) : سيدمحمد باقر بن محمد تقي شفتي مشهور به "حجةالاسلام"، رشتي الاصل و از بزرگان علماي اماميه، فقيه، اصولي، اديب، نحوي، رجالي و رياضي‏دان بوده است. او هم‏چنين در درايه، هيئت و علوم ادبي و فنون عربي از مشاهير روزگار و در مراحل اخلاقي بي‏هماورد بوده است. او به حال فقرا و طلاب علوم ديني كمك بسيار مي‏نمود و در عبادت و مناجات و سخاوت و نيز اجراي حدود الهي بسيار كوشا بود. حجت السلام شفتي از محضر درس حضرات آيات بهبهاني، سيد مهدي بحرالعلوم، شيخ جعفر كاشف الغطاء، ملامهدي نراقي و ميرزاي قمي استفاده برد و داراي تاليفات بسياري است. آداب نماز شب، الاجازات، اصحاب الاجماع و... از آن جمله‏اند. همچنين رساله‏هاي فراواني را در تحقيق حال هر يك از رجال حديث امامي، به رشته‏ي تحرير درآورده است. سرانجام اين عالم سترگ در 85 سالگي در اصفهان وفات يافت و در مسجدي كه خود بنا نهاده بود و به مسجد سيد معروف شد، دفن گرديد.
7) دوم ربيع الاول سال1306هجري قمري: ملامحمد ايرواني معروف به فاضل ايراواني ازاستادان بزرگ و مراجع بلند مرتبه شيعه وفات كرد. فاضل ايرواني درفقه، اصول، حديث و تفسيردانش فراوان كسب كرده بود و درتعليم و تربيت طلاب حوره نجف توجهي خاص مبذول داشت. ازجمله آثاراين عالم فاضل، «حاشيه برشرح لُمعه و حاشيه بررَسائِل و مَكاسِب شيخ مرتضي انصاري» را مي توان نام برد.
8) دوم ربيع الاول سال 630هجري قمري : « ابن اثير جزري» ملقب به« عزالدين» از مشهورترين مورخان، اديبان و محدثان جهان اسلام در گذشت. ابن اثير حافظ حديث بود و تواريخ رااز بر داشت ادبيات عرب را بخوبي مي دانست و به اخبا ر عربي آگاهي كامل داشت آثار و نوشته هاي ابن اثير بطور كلي درباره تاريخ است و معروفترين اثر او كه از جمله مهمترين منابع تاريخ است «الكامل في تاريخ » نام دارد .مولف در اين كتاب وقايع عالم را از ابتداي خلقت تا سال 628 هجري قمري دنبال كرده است اين كتاب از لحاظ جامعيت ، تاريخ طبري را به ياد مي آورد.
 9) 28فوريه سال1991ميلادي: جرج بوش رئيس جمهور وقت اِمريكا درنبرد 40روزه خليج فارس آتش بس اعلام كرد. بعد ازبرقراري آتش بس مذاكراتي ميان نمايندگان متحدين و عراق انجام گرفت و عراق هر12مادّه قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد را پذيرفت. نيروهاي متحدين نيزمكلف شدند كه خاك عراق را ترك كنند. جنگ خليج فارس درپي حملات ناگهاني حكومت بعثي عراق به كشور كويت آغازشده بود.
10) 28فوريه سال1522ميلادي: قيام مردم سوئد برضدّ سلطه و نفوذ كريستيان دوم شاه دانمارك كه سوئد و نروژ را تحت سلطه خويش قرارداده بود، آغازشد. رهبري اين قيام را گوستاووازا ازبزرگان و شاهزادگان سوئد به عهده داشت. وي به كمك دهقانان و ديگر محرومان پروتستان مذهب سوئد براي استقلال اين كشور به پاخاست. اين قيام به سلطنت وازا و خلع كريستيان دوم ازاين مقام منتهي شد؛ وازا و جانشينانش به مدت 295سال درسوئد فرمانروايي كردند. اما سرانجام درسال1818ميلادي كارشال ژان با تيست برنادوت افسرناپلئون بناپارت اين سلسله را متعرض كرد.
11) وقوع آتش سوزي عظيم و دهشتناك لندن و ويران شدن نيمي از شهر (1666م)
12) انعقاد پيمان اتحاد سياسي نظامي بين روسيه و پروس (1813م): در 28 فوريه 1813م پيمان اتحاد سياسي، نظامي ميان دو كشور مقتدر اروپا در قرن نوزدهم يعني امپراتوري روسيه و پادشاهي پروس به امضا رسيد. هدف اصلي فرمان‏روايان اين دو كشور از اين اتحاد، مقابله با قدرت‏طلبي‏هاي ناپلئون بُناپارت، امپراتور فرانسه بود كه سپاهيان روس و پروس را شكست داده بود. با الحاق كشورهاي انگليس، اتريش و سوئد به اين پيمان، اتحاديه هفتم دول اروپايي عليه ناپلئون بُناپارت ايجاد شد كه سرانجام وي را شكست داد.
13) تولد "ويليام سيدني پورتر" نويسنده امريكايي (1862م): ويليام سيدني پورْتِر نويسنده نامدار امريكايى در 28 فوريه 1862 در كاروليناي شمالي متولد شد. وي از نوجواني به تگزاس رفت و سپس در يك بانك مشغول كار گرديد. پورتر در ضمن اشتغال، هفته نامه "رولينگ ستون" را با مضامين فكاهي و طنز به راه انداخت اما در سال 1899م به جرم اختلاس در بانك به سه سال زندان محكوم گرديد و پس از گذراندن دوره محكوميت، براي ادامه زندگي به نيويورك رفت. پورتر در نيويورك به داستان نويسي روي آورد و طي كمتر از 10 سال حدود 600 داستان كوتاه نوشت كه در 13 جلد به چاپ رسيده است. خصوصيت اغلب داستان‏هاي وي كه صحنه وقايع آن در نيويورك مي‏باشد عبارت از ايجاز، پرهيز از نتيجه‏گيري‏هاي اخلاقي، پايان زيركانه و غيرمترقّب، لحن خودماني و... است. اما از لحاظ محتوا بيشتر به احوال و كردار مردم ولگردِ فروتن و طبقات پايين جامعه پرداخته است. برخي از داستان‏هاي وي عبارتند از قلب مغرب، آواز شهر، راه‏هاي سرنوشت، اختيارات، سنگ‏هاي غلطان و ولگردان و آوارگان. ويليام سيدني پورتر كه با نام "او. هنري" نيز شناخته مي‏شود در 29 ژانويه 1910 بر اثر ابتلا به بيماري سل در 48 سالگي درگذشت. در سال 1918م جايزه يادبود "او. هنري" براي گراميداشت وي تأسيس شد كه اين جايزه هر ساله به بهترين داستان‏هاي منتشره در مجلات امريكا تعلق مي‏گيرد.
14) صدور اولين گواهي نامه رانندگي (1897م)
15) مرگ "هنري بِسْمِر" مهندس و مخترع انگليسي (1898م): هنري بِسْمِر، صنعت‏گر انگليسي در 11 ژوئيه 1813م در اين كشور به دنيا آمد. وي تحصيلات خود را در رشته مهندسي به پايان برد و بعدها براي توسعه توليدات آهن و فولاد و چُدن، كوره‏هاي بلند ذوب فلزات را اختراع نمود. بسمر توانست به وسيله كوره مخصوص كه با جريان هوا كار مي‏كرد و آهن ناخالص مذاب را بدون كربن مي‏نمود، فولاد عالي به دست آورد. از اين رو، اين كوره به اسم او، به نام كوره بسمر معروف است. وي با اين اختراع، اساس صنايع انگلستان و جهان را دگرگون ساخت و تحولات شگرفي در اين عرصه ايجاد كرد. بسمر در سال 1859، مراكز تهيه فولاد و آهنْ ايجاد نمود و به ساخت اسلحه و ريل راه آهن پرداخت كه اين كارخانه، هنوز نيز فعال است. هنري بسمر سرانجام در 28 فوريه 1898م در 85 درگذشت. (ر.ك: 24 ژوئن)
16) روز استقلال كشور "مصر" از تحت‏الحمايگي استعمار انگلستان (1922م): كشور كهن مصر، از حدود هشت هزار سال قبل، مسكوني و از 6500 سال پيش، داراي حكومت مركزي بوده است. بيست سال پس از ظهور اسلام، اين كشور توسط مسلمانان فتح شد. در سال 969م فاطميان، مصر را تصرف كردند و به تدريج اين كشور، مركز خلفاي فاطمي شد. سلسله فاطميان در سال 1172م به دست ايوبيان سرنگون شد. در اوايل قرن شانزدهم، عثماني‏ها بر مصر مسلط شدند. در سال 1805م پس از آن كه قواي مشترك عثماني و انگليس، مصر را از اشغالِ چند ماهه ناپلئون خارج ساختند، حكم‏راني اين كشور به محمدعلي پاشا سپرده شد كه وي و جانشينانش تحت عنوان خديوْ، حكومت مستقل مصر را در اختيار داشتند. بي‏كفايتي خديوهاي مصر در اواخر قرن نوزدهم باعث نفوذ روز افزون انگليس در مصر شد تا اين كه دولت انگليس در پي شورش مردم، در بندر اسكندريه مصر، نيرو پياده كرد. در اوايل جنگ جهاني اول، انگليس، مصر را تحت الحمايه خود اعلام كرد. ادامه مبارزه مردم مصر به ويژه پس از جنگ، باعث شد تا انگليس در 28 فوريه سال 1922، استقلال مصر را به رسميت بشناسد. مصر كشوري است در شمال شرقي افريقا و ساحل جنوب شرقي درياي مديترانه، با مساحت 997/739 كيلومتر مربع و بيش از 68 ميليون نفر جمعيت كه اكثريت قريب به اتفاق آنها مليت عربي داشته و به زبان عربي صحبت مي‏كنند. دين رسمي مردم اين كشور اسلام و پايتخت آن شهر قاهره است. از شهرهاي مهم مصر، اسكندريه، پرت سعيد، منصوره و جيزه قابل ذكرند. پيش‏بيني مي‏شود جمعيت مصر تا سال 2025م بيش از 95 ميليون نفر گردد. واحد پول مصر، ليره است. مصر كه مهد يكي از قديمي‏ترين تمدن‏هاي جهان است. پس از استقلال از انگلستان، در سال 1953م نوع حكومت خود را جمهوري با يك مجلس قانون‏گزاري اعلام نمود. اين كشور داراي دو روز ملي است يكي 23 ژوئيه سال‏روز انقلاب (كودتا) 1952م و ديگري 6 اكتبر، سال‏روز آغاز جنگ چهارم اعراب و اسرائيل در سال 1973م مي‏باشد.
17) درگذشت "ايوان پاوْلوف" پزشك و زيست شناس بزرگ روسي (1936م): ايوان پتروويچ پاولوف، پزشك و زيست‏شناس بزرگ روسي در 14 سپتامبر 1849م در روسيه متولد شد. ايوان ابتدا به تحصيل علوم مذهبي پرداخت و از همان زمان به علوم طبيعي تمايل پيداكرد. وي تحصيلات خود را در طب ادامه داد تا اين‏كه در اين رشته فارغ التحصيل گرديد. پاولوف از همان ابتدا، اوقات خود را صرف مطالعات رواني و رشته فيزيولوژي مي‏كرد و در آزمايشگاه كوچك خود به آزمايش مي‏پرداخت. وي در سال‏هاي بعد به تدريس در آكادمي طب و انيستيتوي سن پترزبورگ مشغول شد و آزمايش معروف خود را به انجام رساند. اين آزمايش بدين ترتيب است كه او هر روز در ساعت معيني به سگي غذا مي‏داد و در همان هنگام، زنگي را به صدا در مي‏آورد. پس از مدتي، سگ به صداي زنگ عادت كرده بود و با شنيدن آن، در مي‏يافت كه موقع غذا است. پاولوف روزي بدون آن كه غذايى به سگ بدهد، زنگ را به صدا درآورد و مشاهده كرد كه بُزاق دهان سگ ترشح كرده است. اين آزمايش كه به انعكاس‏هاي شرطي شهرت يافت و هم‏چنين تحقيقات وي در روش تحليلي اعمال بدن، پاولوف را به عنوان يك دانشمند بين‏المللي معرفي كرد و در سال 1904م جايزه پزشكي نوبل را از آن او كرد. پاولوف نخستين پژوهنده‏اي بود كه رابطه بين دستگاه گوارش و دستگاه اعصاب را كشف كرد. امروزه روانشناسان از تجربيات پاوْلوف در مورد سگ‏ها استفاده زيادي برده‏اند و به ويژه برخي از عقايدش در مورد اصول تربيتي انسان را به كار گرفته‏اند. پاولوف ثابت كرد كه اگر سگ را مي‏توان به آساني از حالت طبيعي‏اش خارج كرد و دوباره او را به حالت طبيعي باز گرداند، با انسان هم مي‏توان به همان ترتيب رفتار كرد. هم‏چنين تحقيقات مهم پاولوف در زمينه اعصاب و ترشحات معده و امور رواني و گوارشي، در علم پزشكي اهميت بسياري دارند. ايوان پاولوف سرانجام در بيست و هشتم فوريه 1936م در 87 سالگي درگذشت.
18) ترور "اولاف پالْمِه" نخست وزير پيشين سوئد (1986م): اولاف يوكاچيم پالْمَه نخست وزير پيشين سوئد در سال 1927م متولد شد و تحصيلات خود را در رشته حقوق و علوم سياسي به پايان رساند. پالمه گرچه در يك خانواده سرمايه‏دار به دنيا آمده بود ولي پيرو سوسياليسم و مخالف نظام سرمايه‏داري بود. وي از سال 1953م مشاور نخست وزير سوئد بود و ده سال در اين سمت فعاليت كرد. پالمه از سال 1969 تا 1976م و بار ديگر از 1982م نخست‏وزير سوئد شد. پالمه يكي از چهره‏هاي برجسته ميانه‏رو و مخالف سياست‏هاي خارجي امريكا در سراسر خاك اروپا به شمار مي‏رفت. وي از دهه 1960م به عنوان يكي از سياست‏مداران عمده مخالف امريكا، به ويژه در رابطه با جنگ ويتنام، شهرت بسزايى داشت. اولاف پالمه در سال 1968م زماني كه وزير آموزش و پرورش سوئد بود در كنار ديپلمات‏هاي ويتنام شمالي در راهپيمايى عليه سياست‏هاي امريكا شركت كرد. وي هم‏چنين به عنوان ميانجي سازمان ملل در حل مشكلات بين‏المللي مانند بحران خاورميانه و جنگ تحميلي عراق عليه ايران فعاليت چشم‏گيري داشت. پالمه سرانجام در بيست و هشتم فوريه 1986م در 59 سالگي، به هنگام خروج از سينما، دريكي از خيابان‏هاي استكهلم مورد سوء قصد قرار گرفت و به قتل رسيد. پليس سوئد درپايان جستجو براي يافتن قاتل يا قاتلين پالمه اعلام كرد كه وي توسط عوامل سازمان جاسوسي بزرگ يك كشور نيرومند غربي كه داراي موقعيتي ممتاز در پيمان آتلانتيك شمالي، ناتو است، ترور شده و افشاي نام آن كشور به مصلحت سياست خارجي سوئد نيست. با اين همه، جرايد رسمي و نيمه رسمي سوئد، علناً سازمان جاسوسي امريكا، سيا را، مسئول قتل پالمه دانستند.
19) پايان جنگ امريكا و متحدان غربي عليه عراق (1991م): بحران خليج فارس، پس از حمله ناگهاني ارتش عراق به كويت و اشغال اين كشور در دوم اوت 1990م آغاز شده بود. به دنبال پافشاري بغداد بر ادامه اشغال كويت و اصرار واشينگتن بر حل نظامي بحران، هواپيماهاي امريكايي، انگليسي و فرانسوي، از 17 ژانويه سال 1991م حمله به عراق را آغاز كردند و در 24 فوريه، حمله زميني متحدين عليه ارتش عراق در خاك كويت شروع شد. سرانجام پس از 4 روز از اين حمله و عقب‏نشيني نيروهاي عراق، آتش بس، توسط جورج بوش، رئيس جمهور وقت‏اعلام شد. اين جنگ كه بزرگ‏ترين عمليات نظامي پس از جنگ جهاني دوم به شمار مي‏رفت، پس از بيرون رانده شدن نيروهاي عراق از كويت و تسليم عراق در برابر شرايط امريكا و متحدين، در روز 28 فوريه 1991م پايان يافت و صدام حسين، ديكتاتور سفاك عراق، در روز اول مارس آن سال، به تمامي شرايط متحدين تن درداد. پس از آن، مذاكراتي ميان كشورهاي متحد و عراق انجام شد و عراق قطعنامه شوراي امنيت را پذيرفت. نيروهاي متحد نيز پس از آتش بس، به تدريج خاك عراق را ترك كردند، اما تعداد قابل توجهي از آنان كه عمدتاً امريكايي بودند، در پايگاه‏هايي واقع در عربستان سعودي، كويت، بحرين و در آب‏هاي خليج فارس مستقر شدند. از اين پس، تحريم‏هاي گسترده‏اي توسط شوراي امنيت و تحت نفوذ امريكا بر عراق اعمال شد كه باعث خسارات بسياري بر مردم ستم‏ديده عراق گشت.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image