جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
حداکثر استفاده از فضاي آشپزخانه
-(9 Body) 
حداکثر استفاده از فضاي آشپزخانه
Visitor 363
Category: دنياي فن آوري

آشپزخانه را بازار شام نکنيد

تا حالا به چيدمان لوازم آشپزخانه فکر کرده‌ايد؟ چقدر از فضاي موجود استفاده کرده‌ايد؟ دقت کرده‌ايد که آشپزخانه‌اي نامنظم و شلوغ که هر وسيله در آن جاي مشخصي ندارد، چقدر زشت و ناراحت‌کننده است؟ اما صبر کنيد! با به کارگيري اين روش‌ها مي‌توانيد نه تنها حداکثر استفاده را از فضاي آشپزخانه ببريد بلکه يک آشپزخانه زيبا و تميز داشته باشيد.
اگر خوب فکر کنيد، مي‌بينيد که زماني که در خانه هستيم، بيشتر ساعات را در آشپزخانه به سر مي‌بريم. آنجا نه تنها مکاني براي غذاپختن و غذاخوردن است بلکه خيلي از ما کارهايمان را هم در آشپزخانه انجام مي‌دهيم. گاهي آشپزخانه اتاق کارمان مي‌شود. خيلي اوقات وقتي مي‌خواهيم با اعضاي خانواده گپي بزنيم، در ميز شام با هم اختلاط مي‌کنيم و تصميمات مهمي مي‌گيريم. گاهي هم آشپزخانه جايي براي سرگرم‌شدن ماست. وقتي کسل و بي‌حوصله مي‌شويم، به آشپزخانه مي‌رويم و با درست کردن يک غذاي خوب خودمان را سرگرم مي‌کنيم بنابراين آشپزخانه يکي از مهم‌ترين قسمت‌هاي يک خانه محسوب مي‌شود و چون ساعات بيشتري آنجا هستيم، چيدمان و سازمان‌دهي وسايل آن خيلي مهم است.

چيدمان آشپزخانه

مهم نيست فضاي آشپزخانه چقدر باشد، کوچک يا بزرگ بودن آن تفاوتي نمي‌کند. مهم اين است که بهترين استفاده را از فضاي آشپزخانه بکنيم. چيدن مناسب وسايل آشپزخانه موجب مي‌شود بتوانيم خيلي سريع آنچه را لازم داريم، پيدا کنيم. در آشپزخانه براي برداشتن بعضي وسيله‌ها ناگزيريم يا خم بشويم يا قد دراز کنيم اما مي‌شود اين وسايل را طوري چيد که کمتر مجبور باشيم خم و راست شويم. مي‌توانيم وسايلي که هر روز و بيشتر از آنها استفاده مي‌کنيم را پايين‌تر از زانو‌هايمان و بالاتر از 25 سانتي‌متر از سرمان نگذاريم.
مي‌توانيم بخش‌هاي بالايي و پاييني قفسه کابينت را براي وسايلي بگذاريم که مورد استفاده هر روزه ما نيست. به طور مثال، وسايلي مانند دستگاه بخور و يا چرخ‌گوشت.
همين‌طور وسايل سنگين را نبايد در قفسه‌هاي بالايي کابينت گذاشت، چرا که ممکن است هنگام بيرون آمدن با مشکل مواجه بشويم. وسايل سنگين که خيلي هم ظاهر زيبايي ندارند بهتر است در قفسه‌هاي زيرين کابينت قرار داده بشوند.
وسايل پخت و پز و لوازمي که براي درست کردن غذا لازم است بايد در جايي گذاشته شوند که دسترسي به آنها راحت‌تر باشد.
قابلمه و کتري و تابه و کفگيرها، قاشق‌هاي چوبي را هم در نزديک‌ترين قفسه کابينت که نزديک‌ گاز يا فر است، قرار دهيد. به همين ترتيب، چاقوها و تخته گوشت و وسايل اندازه‌گيري مواد لازم براي تهيه غذاها، قاشق‌ها و ظروف هم‌زن را هم در کابينتي قرار دهيد که نزديک ميز آماده کردن غذا باشد.
لازم نيست همه لوازم آشپزخانه حتما در کشو يا کابينت باشد. براي راحتي کار خود مي‌توانيد بعضي از اين وسايل را به وسيله آويزهايي به ديوار آشپزخانه نصب کنيد. برخي ظروف استيل کوچک را هم‌ مي‌توان با آهن‌ربا در کنار کابينت وصل کرد. حتي مي‌توان شيشه‌هاي مربا را در بخشي از آشپزخانه که خنک‌تر از ساير قسمت‌هاست قرار داد.

قابلمه‌ها و تابه‌ها

قابلمه‌ و تابه‌‌هايي که زياد با آنها سر و کار داريد، جدا کنيد و سپس جايي را براي آنها درنظر بگيريد، طوري که دسترسي به آنها راحت باشد.
تابه‌ها و قابلمه‌هاي سنگين‌تر که کاربرد بيشتري دارند را نبايد بالاتر و پايين‌تر از 30 سانتي‌متري مچ دست‌تان بگذاريد.
از اينکه اين وسايل در جاي ايمن و محکمي قرار دارند و به راحتي قابل ديد و برداشتن هستند و بدون اينکه ساير لوازم درون آن قفسه هنگام برداشتن واژگون شوند، اطمينان حاصل کنيد.
در صورتي که فضاي درون قفسه کابينت پر است و هيچ قفسه خالي وجود ندارد، مي‌توانيد به وسيله يک تخته چوبي و فلزي، طاقچه زيبايي درست کنيد و وسايل را روي آن قرار دهيد.
فقط بايد مطمئن باشيد که اين طاقچه خوب محکم شده و مي‌تواند وزن تابه‌ها و قابلمه‌ها را تحمل کند. روي اين طاقچه‌ها مي‌توانيد ظروفي را بگذاريد که شکل و شمايل زيباتري دارد و به آشپزخانه جلوه مي‌دهد. هرچه اين طاقچه نزديک‌تر به گاز خوراک‌پزي باشد، دسترسي به وسايل سريع‌تر است.

وسايل کوچک

توستر، چاي‌ساز، غذاساز و ساير وسايلي که روزانه مورد استفاده قرار مي‌گيرند، بهتر است در نزديک‌ترين و در دسترس‌ترين جاي آشپزخانه باشند. براي استفاده از فضاي قفسه کابينت‌ها اين وسايل را مي‌توان روي سطح کابينت قرار داد. وسايلي که به ندرت استفاده مي‌شوند مانند انواع دستگاه‌هاي هم‌زن يا آرام‌پز را مي‌توان در داخل کابينت گذاشت. وسايلي که ممکن است يک يا دو بار در سال استفاده شوند را بايد در بخش انتهايي کابينت يا در فضاي خالي آشپزخانه يا حتي خارج از آشپزخانه نگهداري کرد.
دستمال‌ها، زيربشقابي‌ و روميزي‌ها را هم مي‌توانيد در کشوي کابينت بگذاريد. براي اينکه اين وسايل از هم جدا باشند و برداشتن آنها راحت‌تر باشد مي‌توانيد با يک تخته نازک کوچک که ميان آنها قرار مي‌دهيد، از هم جدايشان کنيد. به اين ترتيب، اين دستمال‌ها به طور مرتب در کشو قرار مي‌گيرند. اين کار مانع از به هم ريختگي و بي‌نظمي در کشو مي‌شود. حتي مي‌توانيد آنها را در جعبه‌هاي جداگانه بگذاريد.
ادويه‌ها را مي‌توانيد درون ظروف کوچک بگذاريد تا راحت‌تر و سريع‌تر بتوانيد از آنها استفاده کنيد. حبوبات، غلات، ماکاروني‌ها و پاستاها، سوپ‌هاي آماده، روغن‌هاي پخت و پز و سرخ‌کردني، نوشيدني‌ها مانند قهوه و چاي هرکدام بايد ظروف مخصوص و جاي مشخص داشته باشند.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image