با تركيب گوشت با انواع و اقسام مركبات و همچنين شيره و آبنبات پستهاي، ميتوان دسري خوشمزه درست كرد كه هم طعم و مزه ترشي مركبات را داشته باشد، هم بهعنوان دسري شيرين، به هضم غذا كمك كند.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 2 عدد پرتقال معمولي
- 2 عدد پرتقال توسرخ
- 2 عدد گريپفروت
- يك عدد ليموترش
- يك عدد نارنگي
- 50 گرم يا يكچهارم پيمانه كره مارگارين معمولي
- يكسوم پيمانه شكر
مواد لازم براي آبنبات پستهاي:
- روغن (مقداري)
- 115 گرم يا نصف پيمانه پودر قند
- 50 گرم يا نصف پيمانه مغز پسته خردشده
طرز تهيه:
1 – ابتدا آبنبات پستهاي را آماده كنيد؛ به اين صورت كه روي يك كاغذ شيرينيپزي را با كمي روغن چرب كنيد و داخل يك سيني و كناري بگذاريد؛ سپس مخلوط پودر قند و پسته را داخل تابه كوچك و نچسبي ريخته و روي شعله ملايم اجاقگاز قرار دهيد و آنقدر هم بزنيد تا پودر قند ذوب شود.
اين كار را آنقدر تكرار كنيد كه مغز پسته در پودر قند ذوب شده، سرخ شود و مواد تغييررنگ (رنگ طلايي تيره) پيدا كنند.
2 – حالا اين مواد را روي سطح كاغذ شيرينيپزي كه قبلا چرب كرده بوديد، بريزيد. پس از گذشت مدتي، مواد در مجاورت با هوا سرد شده و بهصورت لايهاي سفت ميشوند.
اين درواقع همان آبنبات پستهاي است. اين لايه آبنباتي را با چاقو به قطعات ريز خرد كنيد.
2 – حالا ابتدا پوست ضخيم ميوهها را با چاقو بكنيد و سپس پوست داخلي نازك ميان پرههاي آنها را نيز از گوشت جدا كنيد. اين كار را داخل كاسهاي انجام دهيد تا آب مركبات نيز در آن ريخته شود. مركبات پرپرشده را در ظرفي جداگانه بريزيد.
3 – از طرفي ديگر، تابه متوسط نچسبي آماده كنيد و شكر و كره مارگارين را در آن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا شكر آب شده و مايهاي طلاييرنگ حاصل شود؛ سپس آب حاصل از پرپركردن مركبات را نيز به آن اضافه كنيد.
پس از اينكه مواد غليظ شده و حالت شيره پيدا كرد، گوشت مركبات را به شيره اضافه كنيد و با قاشق روي همان حرارت ملايم، مواد را كمي با هم مخلوط كنيد.
در پايان، اين دسر را داخل ظرف موردنظر ريخته و با آبنبات پستهاي و درصورت دلخواه با برگ نعنا تزئين كنيد.