محصولات
دریافت کاتالوگ محصولات
پورتال ایمن
سیستم آرشیو اسناد
سیستم پشتیبانی (Ticketing)
سیستم مدیریت جلسات
سیستم مدیریت وظایف
سیستم پورتال داخلی ویژه همکاران
سیستم تولید و مدیریت وب سایت
سیستم اتوماسیون اداری
سیستم مدیریت فروشگاه
سیستم گفتگوی آنلاین (پشتیبانی)
نرم افزار های اندروید
فروشگاه
جستجوی محصولات
همه محصولات
بانک شماره موبایل
گالری تصویری فایل PSD
گالری تصویری فایل افتر افکت
سیستم پیامک
عضویت رایگان در سامانه
ورود به سامانه پیامک
ارسال به BTS ایرانسل
امکانات سامانه پیامک
وب سرویس رایگان پیامک
سرویس HTTP پیامک رایگان
افزونه ورد پرس
نرم افزار ویندوزی پیامک
خرید خط هزار و تلفن ثابت
عمومی
اخبار
تقویم تاریخ
نرم افزارهای موبایل
مقالات
معرفی سایت
درباره ما
پرسش و پاسخ
ارسال تیکت
اطلاعات تماس
درباره ما
پرسش و پاسخ
آموزش برنامه نویسی
سفارش تبلیغ اندروید
Type
All
کامپيوتر
دنياي فن آوري
جستجو در محصولات
14 تير 1388 / 12 رجب 1430 / 5 جولاي 2009
-(5 Body)
14 تير 1388 / 12 رجب 1430 / 5 جولاي 2009
Visitor 360
Category:
دنياي فن آوري
1) 14 تير سال 1374 هجري شمسي :
مدرسه بين المللي منجمان جوان در زنجان با حضور جمعي از دانشمندان و دانش پژوهان و اختر شناسان داخلي و خارجي گشايش يافت. هدف از تشكيل اين مدرسه ارتقاء دانش نجوم ،لزومك فراگيري آموزشهاي بين المللي براي منجمان جوان و بحث و تبادل نظر درباره آخرين يافته هاي علمي در زمينه نجوم عنوان گرديد. گفتني است هزينه ايجاد اين مدرسه به عهده انجمن بين المللي نجوم بوده است.
2) رحلت فقيه مجاهد و عالم بزرگ شيعه آيتاللَّه "محمدتقي نجفي اصفهاني" (1293 ش):
شيخ محمدتقي بن شيخ محمدتهراني رازي، معروف به آقا نجفي در حدود سال 1225 ش (1262 ق) در اصفهان چشم به جهان گشود. وي در زادگاه خود به تحصيل علوم ديني روي آورد و پس از حضور در درس بزرگان آن سامان به مقام عالي اجتهاد دست يافت. شيخ محمد تقي رازي، از بزرگان علماي اماميه اوايل سده چهاردهم هجري قمري بود كه او را به عنوان جامع علوم معقول و منقول و حاوي فروع و اصول و قوت حافظه شناختهاند. آقا نجفي در جنبش تنباكو از آغازگران مبارزه و داراي نفوذ معنوي فراواني در منطقه بود. وي در دوران مرجعيت خود، در كمك به مردم و رفع ستم از ايشان اهتمام ميورزيد و در جهت تامين وسايل آسايش آنان كوشش ميكرد. از اين عالم بزرگوار بيش از صد اثر باقي مانده است كه آداب الصلاة، آداب العارفين، الاجتهادُ والتقليد، اسرارُ آلايات، اسرارُ الاَحْكام، اسرارُ الزيارات، اسرار الشريعه، اصول الدين و الافاضات المَكْنوُنَه و انوار العارفين از آن جمله است. اين فقيه وارسته سرانجام در چهاردهم تيرماه 1293 ش برابر با 11 شعبان 1331 يا 1332 ق در اصفهان وفات يافت و نزديك امامزاده احمد بن علي بن امام محمدباقر(ع) مدفون گرديد.
3) افتتاح اولين خط اتوبوسراني شركت واحد در تهران (1335 ش)
4) درگذشت خطاط شهير، استاد "ميرزا طاهر خوشنويس تبريزي" (1355 ش):
ميرزا طاهر خوشنويس فرزند عبدالرحمان، خطاط برجسته معاصر، در سال 1267 ش در خانوادهاي روحاني در تبريز به دنيا آمد. وي تحصيلات خود را از هفت سالگي نزد پدر آغاز كرد و در محضر او به قرائت قرآن پرداخت. ميرزا طاهر سپس صرف و نحو و فقه را فرا گرفت و چون علاقه وافري به هنر خوشنويسي داشت در اثر پشتكار و تمرين بسيار توانست در اصول و قواعد هنر خط به استادي برسد. مرتبه ميرزا طاهر خوشنويس در هنر خوشنويسي به درجهاي است كه استادان اين فن به مهارت او در خط نسخ معترفند. اين استاد گرانپايه در طول حيات خود كتب فراواني را خوشنويسي نمود كه نهج البلاغه، صحيفه سجاديه، مفاتيح الجنان، منتهي الآمال و قرآنهاي متعدد از آن جملهاند. ميرزا طاهر خوشنويس سرانجام در هشتاد و هشت سالگي در سال 1355 شمسي درگذشت و به ديدار معبود شتافت.
5) ربودن ديپلماتهاي ايراني در لبنان توسط صهيونيستها (1361 ش):
در چهاردهم تيرماه 1361 ش، سه ديپلمات و خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران در بيروت، در چهل كيلومتري شمال اين شهر در حالي كه عازم محل كار خود در سفارت ايران بودند، توسط نيروهاي حزب فالانژ لبنان ربوده شدند. در آن زمان، ارتش رژيم صهيونيستي به لبنان حمله كرده بود و حزب فالانژ، همكاري نزديكي با اين رژيم اشغالگر داشت. اگرچه ابتدا گفته ميشد كه سيدمحسن موسوي كاردار جمهوري اسلامي ايران در بيروت و همراهانش كشته شدهاند؛ اما شواهد و مدارك موجود، حاكي از آن است كه آنها در اسارت رژيم صهيونيستي ميباشند. با وجود اقدامات متعدد جمهوري اسلامي، براي آزادسازي ديپلماتها و اتباع خود از چنگال رژيم صهيونيستي، اين رژيم هنوز تن به اين كار نداده است. برادر پاسدار حاج احمد متوسليان از فرماندهان سپاه نيز جزو ديپلماتها بوده است.
6) درگذشت دكتر "كريم سنجابي" وزير امور خارجه دولت موقت (1374 ش):
كريم سنجابي در سال 1283 ش در كرمانشاه به دنيا آمد. وي پس از پايان تحصيلات، در ايران و اروپا به استادي دانشگاه رسيد و در سال 1325 به رياست دانشكده حقوق و علوم سياسي و اقتصادي دست يافت. سنجابي پس از موضوع ملي شدن صنعت نفت و شكلگيري جبهه ملي، وارد اين حزب شد و در دولت دكتر مصدق به وزارت فرهنگ رسيد. وي در طول يك سال وزارت فرهنگ، نه تنها قدمي براي اصلاح فرهنگ برنداشت، بلكه اوضاع آشفته آن وزارتخانه را آشفتهتر كرد. دكتر سنجابي پس از كودتاي 28 مرداد 32، مدتها به حالت اختفا زندگي ميكرد تا اينكه با وساطت يكي از متنفذين، بار ديگر كرسي استادي گرفت. او پس از پانزده خرداد 42، بار ديگر وارد مبارزات سياسي شد و چندين بار به زندان افتاد تا اينكه در سال 1357 رهبر جبهه ملي ايران شد و به طور علني عليه شاه و رژيم مبارزه كرد. كريم سنجابي در آبان 1357 به ديدار شاه رفت ولي به دليل شرايط زمان، پيشنهاد نخستوزيري محمدرضا پهلوي را نپذيرفت. وي پس از پيروزي انقلاب در كابينه مهندس بازرگان به وزارت امور خارجه منصوب شد و پس از چند ماه فعاليت، در اعتراض به اشغال لانه جاسوسي آمريكا به همراه ساير اعضاي كابينه استعفا داد. سرانجام دكتر سنجابي پس از سالها اقامت در اروپا و آمريكا در سال 1374 ش در 91 سالگي درگذشت.
7) روز قلم
8) 12رجب سال 32هجري قمري :
«عباس ابن عبدالمطلب» عموي بزرگوار پيامبراسلام (ص) وازبزرگان قريش وفات يافت. او مردي توانگربود و گويند كه پيش از هجرت پيامبراكرم (ص) به مدينه ، اسلام آورد، اما عقيده اش را آشكار نساخت . برخي ديگراز مورخان معتقدند كه عباس ابن عبدالمطلب كمي پيش ازفتح مكه درسال 8هجري به مسلمانان پيوست وپس از فتح مكه منصب سقايت خانه خدا يعني تامين آب براي زائران خانه كعبه رارسول خدا(ص) به ايشان واگذار كرد . عباس در غزوه حنين دركنارياران حضرت محمد(ص) حضورداشت و دراواخرعمرازدوچشم نابينا شد وچندي بعد بدرود حيات گفت و چندي بعد بدرود حيات گفت. پيكرپاك عباس ابن عبدامطلب راپسرش«عبدالله» درگورستان بقيع درمدينه منوره به خاك سپرد.
9) 12رجب سال206هجري قمري:
« ابوحذيفه» راوي اخبار تاريخي ، قصص انبيا و حديث ديده ازجهان فروبست. اودربلخ بدنيا آمد اما دربخارا زندگي كرد. وي مدتي هم درمكه و مدينه به فراگيري حديث مشغول بود. ابوحذيفه راوي احاديثي معتبراست . ازميان افرادي كه وي ازآنان روايت كرده است ،امام جعفرصادق(ع)، محمّدبن اسحاق و مالك بن انس رامي توان نام برد. همچنين محمدبن قدامه بخاري ، محمدبن نيشابوري و عبدالله ابن احمد مروزي از جمله ناقلان روايات ابوحذيفه بودند. ازتاليفات ابوحذيفه المبتداء رامي توان نام برد كه مهمترين اثراوست و ازنخستين تاليفات اسلامي درباره خلقت و قصص پيامبران به شمار مي آيد. الفتوح و روايتي بلند ازامام صادق(ع) درباره معراج حضرت رسول(ص) ازديگرآثارابوحذيفه است.
10) 12رجب سال 306هجري قمري :
« احمدبن يحيي رَملي» ازمشاهير عارفان قرن 4هجري قمري درگذشت. كنيه وي ابوعبدالله و شهرتش ابوالجلاء بود. برخي از علما براين عقيده اند كه درسرتاسرسرزمينهاي شام، حجاز، عراق و حلب مانند رَملي كسي نبوده است . رملي كه باذوالفنون عالم مصري هم عصر بود درطلب علم سفرهاي بسياركرد و به گردآوري روايات و احاديث همت گماشت . برخي از يادداشتهاي ابن عارف بزرگ بصورت خطي موجود است .
11) انتخاب كوفه به عنوان مقر حكومت امام علي (عليه السلام)(36 ق):
اميرالمؤمنين امام علي(عليه السلام) پس از پيروزي در جنگ جمل به همراه لشكريان و گروهي از مردم بصره به شهر كوفه وارد شد و آن جا را به عنوان مركز حكومت اسلامي خود انتخاب كرد. كوفه از آن جهت كه در مرز شام بود، اين امكان را به امام ميداد كه در مقابل فتنههاي معاويه، ايستادگي نمايد. ايشان پس از ورود به كوفه به مسجد رفت و پس از نماز، خطبهاي ايراد نمود. از آن پس به تنظيم امور حكومت پرداخت و استانداران را براي خدمت به سوي محل ماموريتشان فرستاد.
12) قتل "لطفعلي خان زند" آخرين فرمانرواي زنديه به فرمان "آقامحمد خان قاجار"(1209 ق):
لطفعلي خان زند، پسر جعفرخان بن صادق خان، يعني نوادهي برادري كريم خان زند و هشتمين و آخرين خانِ سلسلهي زنديه از سال 1203 تا 1209 ق، فرمان رانده است. با وجود سنِّ كم، به فتوحات مهمي نايل آمد و تا زنده بود، آقامحمدخان قاجار از او بر جان و دولت خويش، بيم داشت. با به قدرت رسيدن خانِ قاجار، جنگ بين آن دو درگرفت و لطفعلي خان زند شكست خورد. لطفعلي خان زند پس از شكست از سپاه آقامحمدخان قاجار در كرمان، به بم گريخت. در آنجا به دست يكي از يارانش كه به او خيانت كرد، گرفتار شد و به دست دشمن خونخوار خود آقامحمدخان افتاد. پادشاه قاجار با انگشتان خود دو چشم لطفعليخان را از حدقه بيرون آورد و پس از شكنجههاي فراوان و اعمال وحشيانه، او را در تهران به قتل رساند. قبر او در امامزاده زيد تهران واقع است.
13) تولد عالم فاضل آيتاللَّه "سيدمصطفي خميني" فرزند ارشد "امام خميني" (1349ق):
آيتاللَّه سيد مصطفي خميني در 12 رجب 1349 قمري در شهرستان قم ديده به جهان گشود. پس از اتمام دروس ابتدايى، به فراگيري دروس اسلامي پرداخت، دوره سطح را در محضر اساتيدي چون حائري، صدوقي، سلطاني و شيخ محمد جواد اصفهاني گذارند. در 21 سالگي مشغول دروس خارج گشته و از محضر آيتاللَّه بروجردي، پدر بزرگوارش امام خميني(ره) و محقق داماد استفاده كرد. حاج سيدمصطفي خميني در علم رجال و تاريخ، اطلاعات گستردهاي داشت. معظم له علاوه بر مقام و درجهاي كه در فقه و اصول داشت، در علوم معقول، فلسفه و كلام نيز متبحّر بود. همچنين آثاري از ايشان به يادگار مانده است كه مكاسب محرّمه، تفسير قرآن، القواعد الحكميه و كتاب البيع از آن جملهاند. آيتاللَّه مصطفي خميني همراه و همگام با پدر بزرگوارش عليه استبداد مبارزه كرد و سرانجام از سوي عُمّال شاه، مسموم شد و در نجف اشرف به شهادت رسيد.
14) تولد "تاسي توس" نويسنده شهير رومي (50م)
15) روز ملي و استقلال "ونزوئلا" از استعمار اسپانيا (1811م):
كشور جمهوري ونزوئلا با 912/050 كيلومتر مربع وسعت در شمال قاره امريكاي جنوبي و در همسايگي كلمبيا، برزيل و گويان واقع شده است. كاراكاس پايتخت و واحد پول آن بوليوار است. جمعيت اين كشور بيش از 24 ميليون نفر بوده كه حدود 90% مسيحي و عمدتاً كاتوليكاند. پيشبيني شده است كه جمعيت ونزوئلا تا سال 2025م نزديك به 35 ميليون نفر خواهد بود. نژاد اكثريت مردم آن دو رگه (سرخ و سفيد) و زبان رسمي آن اسپانيايى است. ماراكايبو، والنسيا و كومانا از شهرهاي مهم آنند. اين سرزمين به همراه مناطق اطراف از اوايل قرن شانزدهم ميلادي به مدت سه قرن تحت استعمار اسپانيا بود و در اين مدت صدمات فراواني به مردم بومي اين سرزمين وارد آمد. ونزوئلا به معناي ونيز كوچك نامي است كه كاشفان اسپانيايى به خاطر شباهت خانههاي ساحلي اين مناطق به شهر ونيز ايتاليا، به آن داده بودند. از اوايل قرن نوزدهم، مبارزات استقلال طلبانه مردم ونزوئلا آغاز شد كه با شكست مواجه گرديد. با اين حال در سالهاي بعد، سيمون بوليوار، آزادي خواه معروف امريكاي جنوبي، مبارزاتش را ادامه داد و در 5 ژوئيه 1811 استقلال ونزوئلا را اعلام نمود. اما وي توسط سلطنتطلبان كه مخالف استقلال ونزوئلا بودند دستگير گرديد. سرانجام بر اثر تلاشهاي بوليوار و جنگهاي متعدد وي، مقاومتسربازان اسپانيايي در فوريه 1819 در هم شكسته شد و بوليوار به رياست جمهوري ونزوئلا رسيد. اين امر مقدمهاي بود بر تشكيل كلمبياي بزرگ. (ر.ك: 15 سپتامبر)
16) درگذشت "ژوزف نيپس" مخترع دوربين عكاسي (1833م)
17) روز استقلال "الجزاير" از استعمار فرانسه (1962م):
الجزاير كشوري است در شمال قاره افريقا با وسعت 2/381/741 كيلومتر مربع كه بخش اعظم آن را صحراي افريقا تشكيل داده است. جمعيت الجزاير 31/5 ميليون نفر بوده كه حدود 80% آنها مليت عرب داشته و سياه پوستاند و بقيه از نژاد بربر هستند. پايتخت الجزاير شهر الجزيره نام دارد و قُسَنْطنيه، وَهْران و سطيف از شهرهاي مهم آنند. واحد پول اين كشور افريقايى دينار الجزاير و دين رسمي آن، اسلام بوده و مردم آن به زبان عربي صحبت ميكنند. پيشبيني ميشود كه جمعيت الجزاير تا سال 2025 بيش از 46/5 ميليون نفر خواهد بود. در سالهاي دهه 1960م، بسياري از كشورهاي مستعمره و نيمه مستعمره و تحت قيموميت در قارههاي آسيا، افريقا و اقيانوسيه و امريكاي لاتين استقلال يافتند و به عضويت سازمان ملل متحد پذيرفته شدند. در اين ميان، استقلال كشور افريقايى الجزاير نيز به دنبال جنگهاي طولاني بين نيروهاي فرانسه و استقلالطلبان الجزاير كه مدت هشت سال از 1954 تا 1962م به طول انجاميد، تحقق يافت. در اين ميان ژنرالهاي فرانسوي در الجزاير پيش از بازگشت شارل دوگل به قدرت در سال 1958م، سر به شورش برداشتند و با هر گونه راهحلي كه متضمن جدايى الجزاير باشد، مخالفت كردند. شورش ژنرالها و بحران سياسي در فرانسه، موجبات بازگشت دوگل به قدرت را فراهم ساخت، ولي دوگل كه سياستمدار واقعبيني بود، پس از تغيير قانون اساسي فرانسه و اختياراتي كه در مقام رياست جمهوري به دست آورد، درصدد مذاكره و مصالحه با استقلال طلبان الجزاير برآمد و سرانجام با مراجعه به آراء عمومي در الجزاير، درباره استقلال اين كشور يا وابستگي آن به فرانسه موافقت كرد. ژنرالها بار ديگر در برابر دوگل سر به شورش برداشتند، ولي اين بار سركوب شدند و با راي قريب به اتفاق مردم الجزاير به استقلال، دولت فرانسه در روز سوم ژوئيه سال 1962م استقلال اين كشور را به رسميت شناخت. مقامات الجزاير نيز استقلال كشورشان را دو روز بعد، در روز پنجم ژوئيه آن سال اعلام كردند و آن را جشن گرفتند.
18) روز ملي و استقلال جمهوري "كيپ وِرْد" "دماغه سبز" از استعمار پرتغال (1975م):
كشور جمهوري كيپ ورد با بيش از 4 هزار كيلومتر مربع وسعت در غرب افريقا و در نزديكي سواحل سِنِگال و موريتاني واقع شده است. جمعيت كيپورد 428 هزار نفر بوده كه نزديك به 99% آنها پيرو آيين مسيحيت و عمدتاً كاتوليكاند. زبان رسمي مردم كيپورد پرتغالي و خط آنها لاتين است. اكثريت سكنه اين كشور افريقايى از نژاد دو رگه سياه و سفيد ميباشند و ديگر گروههاي نژادي سياه و سفيد در اقليتند. پيشبيني ميشود كه جمعيت كيپورد تا سال 2025، در حدود ششصد و هفتاد هزار نفر خواهد بود. پايتخت كيپوردْ پرايا نام دارد و شهرهاي مهم آن ميندلو و سائو فيليپه ميباشند. اين جمهوري شامل پانزده جزيره ميباشد كه از قرن پانزدهم به تصرف پرتغاليها، درآمدند. اما مواجه شدن اين مناطق با خشكسالي به از ميان رفتن كشاورزي انجاميد. در نتيجه، با مهاجرت ساكنان، اين جزاير تقريباً خالي از سكنه شد و اين وضعيت تا نيمه دوم قرن بيستم ادامه يافت. اوجگيري جنبشهاي استقلالطلبانه در نقاط مختلف جهان مردم معدودِ اين مناطق را تحت تاثير قرار داد. در اين راستا، از سال 1961م مبارزات مسلحانه مردم كيپورد عليه استعمار پرتغال آغاز شد و بر اثر گسترش دامنه اعتراضات در سال 1974م دولت دست نشانده پرتغال در كيپورد سرنگون گرديد. سرانجام در 5 ژوئيه 1975 م استقلال اين كشور اعلام شد و بيش از 5 قرن استعمار پرتغال خاتمه يافت. كشور كيپورد با نظام جمهوري چند حزبي و يك مجلس قانونگزاري اداره ميگردد. 5 ژوئيه روز ملي و استقلال اين كشور قلمداد ميشود.
19) سرنگوني دولت "ذوالفقار علي بوتو" نخست وزير پاكستان طي يك كودتاي خونين (1977م):
در پنجم ژوئيه 1977م ژنرال محمدضياءالحق رئيس ستاد ارتش پاكستان، با استفاده از شرايط بحراني كشور با يك كودتاي خونين، دولت ذوالفقار علي بوتو را سرنگون كرد و قدرت را در دست گرفت. ضياءالحق سپس سمتهاي نخست وزيري و رياست جمهوري را بر عهده گرفت و علاوه بر اعدام بوتو در 4 آوريل 1979م و سركوب جمعي از مخالفان خود، مجالس پاكستان را تعطيل و فعاليت احزاب و مطبوعات را ممنوع كرد. ژنرال ضياءالحق بر اثر فشارهاي داخلي در سال 1985م انتخابات را برگزار كرد و حكومت نظامي را لغو نمود. سرانجام وي در سال 1988 بار ديگر مجالس ملي و ايالتي را منحل كرد و پس از بركناري نخستوزير وقت، وعده برگزاري انتخابات ديگري را داد. عليرغم اينكه ضياءالحق هنگام كودتا وعده داده بود كه ظرف سه ماه با انجام انتخابات آزاد، حكومت را به دولت منتخب پارلمان تفويض خواهد كرد، ولي بيش از يازده سال با كمال قدرت و خشونت بر پاكستان حكومت كرد تا اينكه در هفدهم اوت 1988 به همراه تني چند از سران ارتش پاكستان در انفجار يك هواپيماي نظامي كشته شد.
20) ربوده شدن سه ديپلمات و خبرنگار ايراني در بيروت توسط فالانژهاي لبنان (1982م):
در پنجم ژوئيه 1982م برابر با 14 تير 1361ش سه ديپلمات و خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران در بيروت، در چهل كيلومتري شمال اين شهر در حالي كه عازم محل كار خود در سفارت ايران بودند، توسط نيروهاي حزب فالانْژْ لبنان ربوده شدند. در آن زمان ارتش رژيم صهيونيستي به لبنان حمله كرده بود و حزب فالانژ، همكاري نزديكي با اين رژيم اشغالگر داشت. اگرچه ابتدا گفته ميشد كه سيدمحسن موسوي كاردار جمهوري اسلامي ايران در بيروت و همراهانش كشته شدند اما شواهد و مدارك موجود، حاكي از آن است كه آنها در اسارت رژيم صهيونيستي هستند. با وجود اقدامات متعدد جمهوري اسلامي، براي آزادي سازي ديپلماتها و خبرنگار ايران از چنگال رژيم صهيونيستي، اين رژيم هنوز تن به اين كار نداده است.
/خ
Add Comments
Name:
Email:
*
User Comments:
SecurityCode: