محصولات
دریافت کاتالوگ محصولات
پورتال ایمن
سیستم آرشیو اسناد
سیستم پشتیبانی (Ticketing)
سیستم مدیریت جلسات
سیستم مدیریت وظایف
سیستم پورتال داخلی ویژه همکاران
سیستم تولید و مدیریت وب سایت
سیستم اتوماسیون اداری
سیستم مدیریت فروشگاه
سیستم گفتگوی آنلاین (پشتیبانی)
نرم افزار های اندروید
فروشگاه
جستجوی محصولات
همه محصولات
بانک شماره موبایل
گالری تصویری فایل PSD
گالری تصویری فایل افتر افکت
سیستم پیامک
عضویت رایگان در سامانه
ورود به سامانه پیامک
ارسال به BTS ایرانسل
امکانات سامانه پیامک
وب سرویس رایگان پیامک
سرویس HTTP پیامک رایگان
افزونه ورد پرس
نرم افزار ویندوزی پیامک
خرید خط هزار و تلفن ثابت
عمومی
اخبار
تقویم تاریخ
نرم افزارهای موبایل
مقالات
معرفی سایت
درباره ما
پرسش و پاسخ
ارسال تیکت
اطلاعات تماس
درباره ما
پرسش و پاسخ
آموزش برنامه نویسی
سفارش تبلیغ اندروید
Type
All
کامپيوتر
دنياي فن آوري
جستجو در محصولات
30 شهريور 1388 / 2 شوال 1430 / 21 سپتامبر 2009
-(3 Body)
30 شهريور 1388 / 2 شوال 1430 / 21 سپتامبر 2009
Visitor 356
Category:
دنياي فن آوري
1) تهاجم چرخ بالهاي آمريكايي به كشتي خدماتي "ايران اجر" در خليج فارس (1366ش):
با ورود نيروهاي نظامي آمريكا به خليج فارس، آنان قصد داشتند كه ضمن معرفي كردن ايران به عنوان كشور جنگ طلب، قطعنامه شديداللحني را به تصويب برسانند كه شامل مجازات عليه كشور متخاصمي بشود كه از اجراي مفاد قطعنامه 598 شوراي امنيت خودداري كند. در مقابل، ايران نيز، ضمن اقدامات تلافيجويانه در برابر عراق، تلاشهاي ديپلماتيك خود را براي تغيير و جابجايي بندهاي قطعنامه 598 انجام ميداد. بنابراين تشديد حملات عراق نيز در چهارچوب سياستهاي اين كشور و آمريكا معنا و مفهوم داشت. از اين رو، دولت آمريكا به دنبال بهانهاي بود تا بتواند ايران را كشوري جنگطلب به دنيا معرفي كند. بنابراين پس از چندين روز كنترل و شناسايي، اقدام به حمله به كشتي ايران اجر نمود. در 30 شهريور 1364، كشتي تداركاتي و لجستيكي ايران، موسم به "ايران اجر" متعلق به نيروي دريايي ارتش جمهوي اسلامي ايران كه از بندرعباس به سوي بندر بوشهر در آبهاي بينالمللي در حركت بود، از سوي دو فروند هليكوپتر آمريكايي به اتهام مين گذاري، بدون هيچ هشداري مورد حمله قرار گرفت كه طي آن، 4 تن از خدمه كشتي شهيد و چهارتن نيز مجروح شدند، همچنين ده ملوان ديگر اين كشتي را به ناو فرماندهي آمريكا در منطقه منتقل كردند. پس از اين حادثه، سفير آمريكا در سازمان ملل اعلام كرد كه چون اين كشتي در حال مين گذاري بوده است، بر اساس قوانين متعارف، مستلزم برخورد بود. چند روز بعد، مجلس سناي آمريكا با حمايت از اقدام نظامي نيروي دريايي آمريكا، قانوني تصويب كرد كه به موجب آن، نيروي دريايي آمريكا، حق داشت هر كشتي ايراني را كه سعي كند مانع از عبور كشتيهاي آمريكا شود، غرق نمايد. تمامي اين كارها، براي فشار به ايران براي قبول قطعنامه 598 توسط ايران و منزوي ساختن آن بود كه به شكست منجر گرديد.
2) اعلام ممنوعيت حجاب اسلامي در مدارس فرانسه (1373 ش):
در سال 1994 م (1373 ش) كشور فرانسه، عليرغم ادعاي داشتن آزاديهاي فردي و اجتماعي و نيز دموكراسي، قانوني وضع كرد كه دانشآموزان مسلمان در فرانسه، جهت ادامه تحصيل نبايد از حجاب اسلامي استفاده كنند. اين قانون بعدها گستردهتر شد و دانشگاهها و مراكز ديگر اين كشور را در بر گرفت. ممنوعيت حجاب در حالي در اين كشور صورت ميگيرد كه هركس در پذيرش و انجام عقايد ديني خود، تا آنجا كه آسيبي به ديگران وارد نسازد، آزاد است و فرانسه با آن همه ادعاي خود، اين اصل مهم را نقض كرده بود.
3) 2 شوال سال604هجري قمري:
« اِبْن واصِل» مورخ، قاضي و اديب مشهور عرب درشهر حَماة بدنيا آمد. ابن واصل نزد پدرش كه مدرس مدرسه ناصريّه بود تحصيل را آغاز كرد و سالها بعد خود بجاي پدرنشست و تدريس كرد. ابن واصل درساختن رصدخانه و دستگاهها و آلات نجومي با تَعاسيف رياضيدان مصري همكاري ميكرد و درحدود سال 663هجري قمري قاضي القضاة شهر حَماة شد. ازابن واصل سه اثر مشهور و تاريخي برجاي مانده است. «اَلتّاريخُ الصّالحي، تاريخ عمومي اززمان پيامبراكرم (صلّي الله عليه و آله و سلّم) تا زمان حيات مؤلف و مُفَرِّجُ الكُروب في اَخبار بَني اَيّوب» گرانبهاترين منبع تاريخي درباره سلسله ايوبيان ازآن جملهاند.
4) درگذشت "ابن تعاويذي" شاعر بغدادي(584 ق):
ابوالفتح محمد بن عبيداللَّه تعاويذي، ازمشاهير ادبا، شعرا و نويسندگان قرن ششم هجري در دهم رجب سال 519 ق در بغداد به دنيا آمد. در اشعار وي، بسياري ازمعاني دقيق در قالب الفاظ لطيف و كم نظير بيان شده است. لقب تعاويذي را به اين جهت به او دادهاند زيرا جدِّ وي دعانويس بوده و "تعويذ" به معني دعايى است كه به بازو ميبندند. اين شاعر مسلمان، بيشتر اوقاتش را به سرودن شعر صرف كرد. ابن تعاويذي، قصايد بسيار زيبا و بلندي در مدح اهلبيت پيامبر اسلام سروده است. اشعار وي همواره مورد تمجيد شاعران و نويسندگان بعد از او قرارگرفته است. ابن تعاويذي سرانجام در سال 584 ق در 75 سالگي در بغداد وفات يافت و در همان شهر به خاك سپرده شد.
5) وفات "ابوبكر نقاش" محدث شهير عراقي(604 ق):
ابوبكر نقاش، قرآن شناس و محدث مشهور مسلمان عراقي، در اوايل جواني به بغداد رفت و نزد اساتيد مشهور زمان خود، علوم ديني را آموخت. سپس طي سفرهاي متعدد به سرزمينهاي مختلف اسلامي، با ديگر معارف ديني، به ويژه علم حديث، آشنايي عميق يافت. ابوبكر نقاش، در زمان حيات خود، در قرائت قرآن و نقل حديث، داراي اعتبار خاصي بود. او را داراي آثار بسياري دانستهاند، اما تنها، كتاب تفسير قران وي به نام "شَفاءُالصَّدر" به جاي مانده است.
6) تصرف آمل مركز حكومت سادات علوي به دست سپاهيان "اميرتيمور گوركاني" (795ق)
7) 21سپتامبر سال1792ميلادي:
با الغاي رژيم سلطنتي در فرانسه، مجلس شوراي ملي بنام كنوانسيون كار خود را آغاز كرد. پس ازلغو سلطنت درفرانسه، نظام جمهوري دراين كشوربرقرارشد. اولين دوره جمهوري 12سال بطول انجاميد و شامل سه بخش بود: بخشهاي جمهوري اول فرانسه بنام هاي «كنوانسيون، ديركتوآر و كنسولا درتاريخ فرانسه» معروفند.
8) 21سپتامبر سال1909ميلادي:
دكتر قوام نكرومه سياستمدار و باني استقلال كشور غنا بدنيا آمد. او درنهضت استقلال طلبانه مردم غنا شركت كرد و پس ازاولين انتخابات عمومي دراين كشور به نخست وزيري رسيد. درآن زمان نكرومه رياست حزب ملي خلق غنا را بعهده داشت. اما درسال 1966ميلادي زمانيكه قوام نكرومه سرگرم ديدار ازكشورچين بود ژنرال ژوزف آنكِرآ درغنا كودتا كرد و دولت نكرومه سقوط كرد. غنا به ساحل طلا نيزمعروف است.
9) امضاي قرارداد صلح بلگراد ميان اتريش و امپراتوري عثماني (1739م):
سرزمين اتريش در طي سالهاي متمادي، زيرنظر اسپانيا و امپراتوري روم قرار داشت تا اينكه از سال 1700م مردمان اين سرزمين به عنوان يك قدرت در اروپا عرض اندام كردند. در اين ميان نبردهاي پيدرپي ميان لشكريان اتريش و عثماني به وقوع پيوست و هر از چندي يكي از دو كشور، براي تصاحب سرزمينهاي بيشتر عليه ديگري وارد جنگ ميشد. در سالهاي اوليه قرن هجدهم ميلادي، هنگامي كه اتريش از جانب مرزهاي غربي خود احساس آرامش نمود، قصد تصرف نواحي شرقي را در سر داشت. اين امر باعث نبرد بين نيروهاي اتريش و عثماني گرديد كه در نهايت به عقد قرارداد صلح بلگراد در 21 سپتامبر 1739م انجاميد. به موجب اين قرارداد كه عامل اصلي آن دولت فرانسه بود، بسياري از متصرفات اتريش در شرقْ به عثماني واگذار شد و مرزهاي دو طرف تعيين گرديد. اين عهدنامه تا آغاز قرن بيستم و پايان جنگ جهاني اول پابرجا بود تا اينكه پس از جنگ جهاني اول، هر دو امپراتوري اتريش و عثماني فرو پاشيدند.
10) اشغال شهر "مَدْرَس" هند توسط نيروهاي استعماري فرانسه (1746م)
11) درگذشت "والتر اسكات" شاعر و داستانسراي برجسته انگليسي (1832م):
سِرْ والْتِرِ اِسْكات، اديب و شاعر معروف انگليسي در دوم دسامبر 1771م در ادينبورو در اسكاتلند به دنيا آمد. وي در كودكي بر اثر ابتلا به بيماري فلج اطفال، از ناحيه پا آسيب ديد با اين حال تحصيلات خود را ادامه داد و به وكالت دعاوي مشغول شد. اسكات از نوجواني به شعر و تاريخ و قصههاي خيالانگيز شوق فراوان داشت و زيبايىهاي طبيعت باعث شد تا به چشماندازهاي شاعرانه و ترانههاي عاميانه علاقهمند گردد. از اين رو به فراهم آوردن ترانههاي عاميانه و غزلهاي مرزي كه به وسيله دهقانان از حفظ خوانده ميشد دست زد و اين مجموعه را در سال 1803م در سه جلد منتشر كرد. بدين ترتيب، اسكات پيشواي گروهي از شاعران گشت كه بعدها به جمع آوري اشعار عاميانه پرداختند. اسكات حتي در اشعاري كه خود ميسرود از اين ترانهها الهام ميگرفت. وي طي سالهاي بعد آثار متعددي عرضه كرد و به شهرت زيادي دست يافت. اسكات سالياني نيز به امور سياسي و اجرايى پرداخت و در 28 سالگي فرماندار يكي از مناطق انگلستان شد و با آن كه سالها در اين سمت باقي ماند، هرگز از نويسندگي دست باز نداشت. والتر اسكات در اشعار كهن و قصايد اسكاتلند و ترانههاي عاميانه آگاهي فراوان داشت و از راه فراهم آوردن اين اشعار، خدمتي بزرگ به فرهنگ ميهنش انجام داد. اگر چه در منظومههاي داستاني والتر اسكات، زبان تصنعي و مبالغهآميز و وزنيِ يكنواخت به كار رفته، با اين حالْ استادي او در نقل و داستانپردازي و ادراكش از عالم انساني، اين نقص را جبران ميكند. در قلمرو رمان تاريخي، اسكات نويسندهاي بيرقيب بود و كمتر نويسندهاي چنين نفوذ گستردهاي بر زندگي هنري زمان خود داشته است، نفوذي كه تنها بر شاعران و رمان نويسان محدود نميگشت و دامنه آن به نمايشنامهنويسان، آهنگسازان، طراحان و نقاشان نيز كشيده ميشد. از اسكات آثار گوناگوني بر جاي مانده كه بانوي درياچه، ترانه آخرين خنياگر، طلسم و آيوانْهو از مهمترين اين آثار ميباشند. درباره آثار والتر اسكات گفتهاند: در اين آثار، پيوسته اعتماد و اعتبار و عمق عظيم در ادراك وجود دارد. آثار او از معرفت وسيعي از عالم واقعي برخوردار است، معرفتي كه نويسنده در سراسر زندگي بر اثر مشاهده دقيق و توجه بسيار به مسائل دشوار زندگي به آن دست يافته است. زندگي اسكات در اواخر عمر با سختيها و دشواريهاي فراواني روبرو شد تا اين كه در 21 سپتامبر 1832م در 61 سالگي درگذشت.
12) تولد "هربرت وَلزْ" نويسنده معروف انگليسي (1866م):
هِرْبِرْت جورج وِلْزْ، نويسنده و داستاننويس معروف و خيالپرداز انگليسي در 21 سپتامبر 1866م در ناحيه كنت انگلستان به دنيا آمد. پدر هربرت كاسبي فقير بود كه از عهده مخارج خانواده بر نميآمد، از اينرو، هربرت به عنوان فرزند ارشد خانواده از كودكي مشغول به كار شد. با اين حال و با همه دشواريها وي به تحصيلات جدي و مطالعه فراوان پرداخت و پس از طي دوره كالج سلطنتي علوم، در 22 سالگي از دانشگاه لندن در رشته علوم فارغالتحصيل گرديد. ولز كار نويسندگي را با نوشتههايى در موضوع زيستشناسي آغاز كرد و طولي نكشيد كه مخارج خود را از راه نويسندگي تامين نمود. اولين دوره نويسندگي ولز، دوره خلق داستانهاي علمي بود و نخستين رمانش به نام ماشين زمان با پيروزي عظيمي روبرو شد. ولز در اين اثر حوادث بيشمار و غيرقابل تصور زمان آينده را وصف ميكند و در ضمنْ پيشگويى هجوآميزي از جامعه سرمايهداري و درسي از جامعهشناسي و فرضيههايى علمي به دست ميدهد. پيروزي كتاب موجب شد كه ولز از اولين گامْ راه اصلي خود را بيابد. از آن پس او از همه منابع شگفتانگيز علمي براي خلق رمان علمي سود برد و دستگاههايى چون ضبط صوت، راديو، بالن، سفر ميان كرههاي آسماني، بمب هستهاي و مانند آن را براي خلق داستان به كار گرفت. ولز كه از طرفي از خانوادهاي فقير بود و به بيعدالتيهاي اجتماعْ واقف، و از طرف ديگر فرهنگي وسيع و آموزشي علمي يافته بود كه اميد برقراري نظامي صحيح و منطقي در جامعه را در او پديد آورده بود، به تدريج به مسائل اجتماعي علاقهمند شد و بيش از پيشْ خود را مصلح واقعي و پيامبر الهام بخش پنداشت. او در اين راستا انديشههاي اصلاح طلبانه خويش را در آثار گوناگون عرضه كرد، سپس به خلق داستانهاي واقعبينانه و انتقادي و هجوآميز روي آورد كه در آنها از دنياي رويا و تخيل دست برداشته و با صراحت به وصف جامعه پرداخته است. ولز در كتاب پيشگويىها، كه كمال مطلوب را پيشرفت صنعت و فن ميداند، اميدهايش را نه در زمينه مبارزه طبقاتي، بلكه بر مبناي تعليم و تربيت علمي قرار ميدهد كه راه قدرت مطلق را بر عالم طبيعت و بر بشر ميگشايد. اما جنگ جهاني اول، به طور عميقْ ولز را آشفته حال ساخت و در آثارش تاثيري فراوان بر جاي گذاشت. او پس از انقلاب سوسياليستي شوروي سابق از آن حمايت كرد اما پس از چندي درباره وضع صنعتي كردن كشور شوروي، دچار ترديد و سرخوردگي شد. در سالهاي پس از جنگ، ولز آثارمتعددي درباره انديشههاي سياسي خود انتشار داد كه مهمتر از همه، خلاصه تاريخ نام دارد. اين اثر، سرودي درباره قهرمان انسانيت و موعظهاي از اصول عقلاني و فلسفه مادي بود كه بلافاصله از طرف يكي از روحانيان مذهبي، پاسخي شديد به آن داده شد. در كتاب ديگر وي به نام توطئه آشكار، ولزْ حكومتي را پيشنهاد ميكند كه به وسيله مردان برتر اداره شود و همچنين دنيايى مذهبي كه بر پايه علم استوار باشد. در داستانهاي ولز كه از خاطرات و تجربههاي شخصي الهام گرفته، پيوسته عصياني بر ضد جامعه ناقص و سرشار از بيعدالتي ديده ميشود كه او آرزوي انهدام و از نو ساختن آن را داشته است. هربرت ولز از نويسندگان پر اثري است كه به موضوعهاي گوناگون در نويسندگي دست زده است. وي رمان نويس، مورخ، زيست شناس و اقتصاددان است و در تعميم انديشههاي تازه زمان خود، در راه دانش، سياست و ساده گرداندن مسائل اجتماعي، چنانكه درخور فهم عامه باشد، تسلط خاص دارد. اما شهرت ولز بيشتر در رمانهاي پرحادثه علمي اوست كه بعدها از بيشتر آنها فيلم سينمايي ساخته شده است. آثار ديگر ولز به سبب آنكه به زمان خاصي بستگي نزديك داشته، اعتبار خود را از دست داده و تنها چون گواهي تاريخي باقي مانده است. هربرت جورج ولز سرانجام در 13 اوت 1946م در هشتاد سالگي جان سپرد.
13) مرگ "هيپولت آدولف تِن" فيلسوف و مورخ مشهور فرانسوي (1893م):
هيپولت آدلْف تِن، منتقد، فيلسوف، اديب و مورخ فرانسوي در 17 مارس 1828م در فرانسه به دنيا آمد و پس از پايان تحصيلات خود، به سمت استاد دانشگاه هنرهاي زيباي پاريس منصوب شد. با انتشار رساله دكتراي تِن، اصول تحقيق و نقد آن، مبناي تاريخ ادبيات جديد فرانسه قرار گرفت. او را به شهرت رساند. تن در فلسفه، بر حسب طبيعت زمان، به علوم تكيه داشت و در نقد ادبي، روانشناسي و زيباشناسي نيز شيوه علوم را به كار ميبرد. بزرگترين اثر فلسفي تن، در سال 1870م درباب عقل انتشار يافت و نظريات جبر و قدر او را آشكار ساخت. اين كتابْ او را در جمع كساني قرار ميدهد كه به تأسيس علم روانشناسي به شيوه تحقيقي مذمت كردهاند. تن معتقد بود كه انسان محصول توارث يا نژاد، محيط يا مكان و زمان است و او هيچ اثر ادبي و هنري را خارج از اين سه واقعيت نميديد و نقد خود را بر همين اساس پايهگذاري كرد. وي در سال 1878م به عضويت آكادمي فرانسه انتخاب شد و آثار متعددي پديد آورد. آثار تاريخي تن، نظريه ارتباط تاريخ را با زندگي اجتماعي ملل ترويج نمود و نظريات او، اساس مكتب ناتوراليستي يا طبيعتگرايىِ اواخر قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم قرار گرفت. يكي از آثار او، ريشههاي مملكت در فرانسه معاصر در شش جلد، شامل تحقيقاتي در حدود سه هزار صفحه درباره تاريخ فرانسه در زمان انقلاب و در زمان حكومت سلطنتي است. تن در اين اثر با بررسي بيطرفانه انقلاب فرانسه، جامعه فرانسوي را نيز مورد مطالعه قرار داده است. وي پرده نقاشي دقيقي از جامعه نوين پيش چشم گذارده كه باز ريشهاش را در جامعه قديم يافته است. در نظر تن، در فرانسه قديم، لذت مورد توجه مردم بوده و در فرانسه جديد، ثروت، ماجراجويى و جنگ. روح قضاوت جامعه كه عنصر اصلي اثر است، همچنين استعداد نويسندگي انكارناپذير تن، موجب شده است كه اين كتاب تحقيقي در رديف آثار مهم آخر قرن نوزدهم قرار گيرد و بر بزرگان ديگري تاثير نهد. فلسفه هنر، كمال مطلوب در هنر و تاريخ ادبيات انگليس از ديگر آثار اوست. هيپولت تن سرانجام در 21 سپتامبر 1893 م در 65 سالگي درگذشت.
14) روز ملي و استقلال "مالْت" از استعمار انگلستان (1964م):
كشور مالْتْ مجمع الجزايري است متشكل از 5 جزيره، واقع در درياي مديترانه كه در جنوب جزيره سيسيل ايتاليا قرار گرفته است. از پنج جزيره مالتْ سه جزيره آن مسكوني ميباشد. مساحت اين كشور 316 كيلومتر مربع و جمعيت آن بيش از 390 هزار نفر است. اكثريت قريب به اتفاق مردم مالت پيرو مذهب كاتوليك هستند و به زبان مالتي و انگليسي صحبت ميكنند. بيشتر سكنه مالت مليت سفيد (مالْتي و انگليسي) دارند. پايتخت مالت، والتا نام دارد و از شهرهاي مهم آن بيركيركارا و كورمي است. واحد پول مالْتْ ليره بود كه بعد از پيوستن اين كشور به اتحاديه اروپا واحد "يورو" جايگزين آن گرديد. مالت تاريخ كهني دارد و به واسطه موقعيت خاص خود در وسط درياي مديترانه و بين اروپا و افريقا، از هزاران سال پيش مورد رقابت و كشمكش قدرتهاي بزرگ بود. مالت در نيمه دوم قرن شانزدهم، بارها مورد تهاجم دريايى قواي عثماني واقع گشت ولي دولت عثماني موفق به تصرف آن نشد. بعدها مالت به دست فرانسه افتاد و در نهايتْ مستعمره انگلستان گرديد. در سال 1921م، مالت به خودمختاري دست يافت. از سال 1958م تلاش مليگرايان براي استقلال اين كشور آغاز شد تا اينكه در 21 سپتامبر 1964م به استقلال رسيد و نظام سياسي خود را حكومت فرمانداري كل در چارچوب جامعه ملل مشترك المنافع اعلام نمود. در سال 1973م مالت به عضويت جنبش غيرمتعهدها درآمد و در سال 1974 نظام حكومتي آن از فرمانداري كل به جمهوري تغيير يافت. 21 سپتامبر روز استقلال مالت به عنوان روز ملي اين كشور نام گرفته است.
15) روز ملي و استقلال "بليز" از استعمار انگلستان (1981م):
كشور بليز با 22/965 كيلومتر مربع وسعت در امريكاي مركزي، در غرب درياي كارائيب و در همسايگي مكزيك و گواتمالا واقع شده است. جمعيت اين كشور، بيش از 200 هزار نفر است كه بيشتر مردم آن مسيحي و عمدتاً كاتوليك ميباشند. اكثريت سكنه بليز را تيرههاي نژادي دورگه اسپانيايى و سرخپوست تشكيل داده است. زبان رسمي مردم بليز انگليسي و واحد پولشان دلار بليز ميباشد. پايتخت بليز، بلمْوپان نام دارد و شهرهاي مهم آن بليزسيتي، اورنج واك و سان ايگناسيو است. انگليسيها در سال 1638م وارد اين سرزمين شدند و به استعمار آن پرداختند. 322 سال بعد، در سال 1960م قانون اساسي بليز وضع شد و در سال 1973م نام اين مستعمره از هُندوراس انگليس به بليز تغيير يافت. بليز سرانجام پس از گذشت حدود سه و نيم قرن استعمار، در 21 سپتامبر 1981م استقلال يافت. نظام سياسي حاكم بر بليز فرمانداري كل تحت حكومت تشريفاتي پادشاه انگلستان ميباشد. 21 سپتامبر، روز استقلال بليز، به عنوان روز ملي اين كشور، نام گرفته است.
16) آغاز زمامداري تحميلي "امين جُميِّل" بر لبنان (1982م):
امين جُميِّل سياستمدار لبناني پس از كشته شدن برادرش، بشير جُميِّل، به رياست جمهوري لبنان رسيد و حكومت او در نا امنترين و پر هرج و مرجترين مقطع تاريخ سياسي لبنان آغاز شد. امين در اولين روزهاي حكومتش با كمك و هدايت نيروهاي اشغالگر اسرائيلي، كشتار فجيعي عليه فلسطينيان مقيم لبنان در دو اردوگاه صبرا و شتيلا به خونخواهي برادرش انجام داد و سپس نيروهاي امريكايى و اروپايى را به لبنان دعوت كرد. اما اين نيروها نتوانستند در اين كشور دوام بياورند، زيرا يك رشته انفجارهاي عظيم عليه مقرّ تفنگداران امريكايى و فرانسوي و سفارتخانههاي آنان و همچنين انهدام پايگاه صهيونيستها در شهر صور كه با فاصله زماني اندكي از يكديگر صورت گرفت، آنان را ناگزير كرد كه يكي پس از ديگري مفتضحانه از لبنان خارج شوند. خروج دسته جمعي فلسطينيان مسلّح از لبنان در پي فاجعه صبرا و شتيلا نيز از حوادث دوران حكومت امين جُميِّل بود. وي در اواخر تابستان 1984م نيز با انتصاب ميشل عون، رئيس ستاد ارتش لبنان به نخستوزيري كشور، در شرايطي كه سليمالحُصِ مسلمان، نخستوزير قانوني لبنان بود، دور تازهاي از كشتار و جنايت عليه مسلمانان توسط مسيحيان ماروني لبنان را دامن زد. دوران رياست جمهوري امين جُميِّل تا سال 1988م به طول انجاميد.
17) روز ملي و استقلال "ارمنستان" از اتحاد جماهير شوروي سابق (1991م):
سرزمين ارمنستان طي قرنهاي متمادي محل درگيري دولتهاي ايران و عثماني بود، تا اين كه در سال 1918 و درپي انقلاب كمونيستي در شوروي، استقلال خود را اعلام كرد، اما اين استقلال ديري نپاييد و ارمنستانْ دو سال بعد به شوروي پيوست. ارمنستان تا آغاز تحولات سالهاي پاياني دهه 1980م در شوروي، يكي از جمهوريهاي اين كشور بود. اما در اوايل دهه 1990م در يك همهپرسي، بيش از 90 درصد از مردم به استقلال اين كشور راي دادند و به اين ترتيب، در 20 اكتبر 1991م استقلال ارمنستان اعلام شد. ارمنستان در غرب آسيا و منطقه قفقاز واقع است كه نزديك به 30 هزار كيلومتر مربع مساحت دارد و در همسايگي كشورهاي ايران، آذربايجان، تركيه و گرجستان قرار گرفته است. جمعيت ارمنستان، 3/5 ميليون نفر بوده كه اكثريت پيرو آيين مسيحيت بوده و به زبان ارمني صحبت ميكنند. پايتخت ارمنستان، ايروان نام دارد و واحد پول آن درام است. مليت مردم ارمنستانْ ارمني و شهرهاي مهم آن وانادزور و گيومري است. نظام سياسي حاكم بر ارمنستان جمهوري چند حزبي با يك مجلس قانونگزاري است. با اعلام استقلال در جمهوريهاي شوروي، ادعاي مالكيت ناحيه قرهباغ توسط ارمنستان به جنگ اين كشور با آذربايجان انجاميد. اين جنگ حدود 35 هزار كشته بر جاي گذاشت و به قرار داد ترك مخاصمه جنگ منجر شد، اما همچنان عامل اختلاف ميان دو كشور ميباشد. بيست و يكم سپتامبر سالروز رأي مردم به استقلال در سال 1991م به عنوان تاريخ استقلال و روز ملي اين كشور ميباشد.
/خ
Add Comments
Name:
Email:
*
User Comments:
SecurityCode: