برخي از آلرژي ها (آلرژي هاي غذايي و آلرژي هاي غير غذايي) با بالا رفتن سن بهبود مي يابند.
آلرژي هاي غذايي در افراد زيادي مشاهده مي شود و حساسيت هايي كه افراد مبتلا به آلرژي نسبت به يك ماده نشان مي دهند، متفاوت است.
در تخم مرغ، گوجه فرنگي و بادام زميني احتمال آلرژي زايي نسبت به مواد ديگر بيشتر است. علاوه بر اين عوامل ارثي نيز تا حدودي در ايجاد آلرژي در فرد دخالت دارند.
فردي كه مبتلا به اين بيماريست بايد در مصرف موادي كه بدون او واكنش نشان مي دهد و با استفاده از آن علايم آلرژي در او ظاهر مي شود، دقت كند.
كهير، آبريزش بيني و خارش پوست از علايم عمده آلرژي است.
ممكن است استفاده از يك ماده غذايي به مقدار كم براي فرد مشكلي ايجاد نكند و تنها در صورت استفاده از آن ماده به مقدار زياد علايم آلرژي ظاهر شود.
كودكان زير يك تا دو سال، به طور نسبي نسبت به استفاده گندم يا نان حساسيت نشان مي دهند. به اين ترتيب استفاده از نان براي كودكاني كه مي خواهند غذا خوردن را شروع كنند، توصيه نمي شود. البته اين حساسيت با بالا رفتن سن كودك كمتر مي شود. همچنين بعضي پروتئين هاي موجود در سفيده تخم مرغ نيز در كودكان آلرژي زا هستند.استفاده از داروهاي ضد حساسيت مي تواند در كنترل اين بيماري موثر بوده و واكنشهاي حساسيت زا را كنترل كنند. كساني كه آلرژي شديد دارند بايد به پزشك مراجعه كنند.
در بسياري از موارد فرد نسبت به يك ماده غذايي «عدم تحمل» دارد كه به اشتباه اين بيماري را نيز آلرژي مي گويند. در «عدم تحمل» اگر فرد به مدت طولاني از يك ماده غذايي استفاده نكند درجذب آن دچار مشكل مي شود كه اگر فرد آن ماده غذايي را به مقدار كم مورد استفاده قرار دهد و به تدريج بر مقدار آن اضافه كند، «عدم تحمل» نسبت به آن ماده به احتمال زياد از بين مي رود.
معرفي سايت مرتبط با اين مقاله