مواد لازم:
آرد برنج/4 ليوان
کره آب شده/ (1 ليوان+ 3 قاشق غذا خوري)
پودر قند/ 1 ليوان سرپر
گلاب/ نصف ليوان
تخم مرغ/ 1 عدد
پودر هل/ قدري
زعفران دم کرده/ 1 قاشق غذا خوري
پودر کاکائو /1 قاشق غذا خوري
تخم خرفه، خلال پسته/ براي تزئين
طرز تهيه:
در انتخاب آرد برنج بايد دقت داشته باشيد رنگ و خوش عطر و نرم باشد. سفيده تخم مرغ را جداگانه بزنيد تا کاملا پف کند و اسفنجي شود. زرده تخم مرغ و پودر قند و هل و کره آب شده را خوب با هم مخلوط کنيد. و سفيده و گلاب را به آن اضافه کنيد و به هم بزنيد و در آخر آرد برنج را به آن اضافه کنيد و خوب ورز دهيد وقتي کاملا خمير آماده شد آن را در نايلکس ريخته و به مدت 24 ساعت در فضاي آشپزخانه (جايي که زياد گرم نباشد) بگذاريد تا خمير ورز بيايد.
در زمان پخت فر را از قبل گرم کنيد. خمير را داخل يک سيني به قطر نيم سانتي متر باز کنيد و قالب بزنيد و با تخم خرفه و خلال پسته تزئين کنيد و آنها را در سيني فر با کمي فاصله بچينيد و سيني را در فر بگذاريد و به مدت يک ربع الي بيست دقيقه با 300 درجه حرارت، پخته شود و بعد از فر خارج کنيد و در ديس بچينيد و نوش جان کنيد. اگر خواستيد نان برنجي دو رنگ يا سه رنگ تهيه کنيد مقداري از مايه نان برنجي را با پودر کاکائو حل شده در يک قاشق آب گرم و مقداري را با زعفران مخلوط کنيد و از هر کدام مقداري برداشته لوله کنيد و کنار هم گذاشته و کمي آنرا فشرده تا خمير به هم بچسبد و خمير سه رنگ را قالب بزنيد.
منبع:205 دستور آشپزي/ شماره 21
/س