سؤال از شما پاسخ از متخصصان ما
-(4 Body)
|
سؤال از شما پاسخ از متخصصان ما
Visitor
366
Category:
دنياي فن آوري
قاطعيت در برخورد
كودك سه ساله اى دارم كه به بعضى از دستورات من بى اعتنايى و بى توجهى مى كند. به نظر شما من در برخورد با فرزندم تا چه حد بايد قطع و جدى باشم؟ «ف - ميرزاپور اصفهان» هرگاه قوانين مدون در خانواده موجود باشد و فرزندان در نهايت صميميت، موظف به پيروى از قوانين خانواده خانواده باشند، آن گاه قاطعيت و جديت از اساسى ترين ملزومات برخورد با فرزندان است، اما وقتى قوانين، مشخص نباشند و پدر و مادر خود را در اجراى آن موظف نبينند و براى خود حق و تو قايل باشند، نمى توان از فرزندان انتظار داشت كه در مقابل جديت پدر و مادر، به خشم گرايش نيابند. بنابراين، وظيفه ى متقابل پدر و مادر و فرزندان در عمل به قوانين موجود در خانواده و تجديد نظر در آن، در جلسات منظم خانوادگى وجود دارد و امكان اظهار نظر و قاطعيت و جديت را براى پدر و مادر فراهم مى كند. اما توجه به اين نكته اهميت دارد كه هميشه مرز بين عصبانيت، خشونت، سخت گيرى و قاطعيت شما به عصبانيت و خشونت و سخت گيرى تبديل نشود؛ زيرا نتيجه ى عكس خواهد داشت.
عزت نفس يكى از دغدغه هاى هميشگى من اين است كه آيا توانسته ام فرزندى تربيت كنم كه از عزت نفس بالايى برخوردار باشد يا نه؟ به نظر شما چه گونه مى توان عزت نفس شايسته را در فرزندان به وجود آورد؟ «كبرى باقرى – كرمانشاه» عزت نفس همواره برخاسته از احساس ارزش مندى در آدمى است و اين احساس ارزش مندى از كودكى در فرزند شما شكل مى گيرد. البته اگر، پدر و مادر خوبى باشيد. مى گوييم خوب، چون وقتى پدر و مادر، خود انسان هاى مثبت و خوش بينى نباشند، هرگز نمى توانند وجوه مثبت را در فرزندان خود به طور كامل ببينند و مهم تر از آن، اين كه بر آن وجوه مثبت تأكيد كنند. بنابراين يكى از راه هاى ايجاد عزت نفس در فرزندان، آگاهى به وجوه مثبت آن ها و بيان تأكيد بر آن در طول زندگى است. دومين روش، پذيرش بى قيد و شرط فرزندان است. فرزند خود را آن طور كه هست، بپذيريد و با انتقادهاى پى در پى و دايمى بدون فرصت دادن به او، به جنگ احساس ارزش مندى در او نرويد. وقتى محبت خود را بدون قيد و شرط و با صداقت كامل به او ابراز كنيد، احساس ارزش مندى را در او تقويت كرده ايد. يكى از مشخصه هاى عزت نفس بالا، استقلال در عمل و تصميم گيرى است. بنابراين بايد براى استقلال و آزادى -هاى فردى فرزند خود، احترام قايل شويد و او را به مشاركت در تصميم گيرى هاى خانواده و استقلال در تصميم گيرى هاى شخصى تشويق نماييد. حس مسؤوليت از ديگر مشخصه هاى كسى است كه عزت نفس بالا دارد. پرورش روحيه ى مسؤوليت پذيرى توسط پدر و مادر به اين امر كمك مى كند. بنابراين به فرزندان خود مسؤوليت هايى در حد توان آن ها واگذار كنيد و تشويق را فراموش نكنيد. همين طور مى توانيد كمك كردن به ديگران را آموزش داده و خود الگوى مناسبى باشيد تا فرزندان نيز با كمك كردن به ديگران احساس با ارزش بودن پيدا كنند. براى اين كه الگوى خوبى در به وجود آوردن عزت نفس بالا در فرزندان خود باشيد، سعى كنيد از تغييرات مثبت استقبال كنيد. انعطاف پذير باشيد و قدرت ابراز عواطف و هيجانات را در خود پرورش دهيد. هم چنين اگر در مواجهه با مشكلات زندگى صبور، شكيبا و منطقى باشيد، پرورش چنين مهارتى در فرزندان شما و الگو پذيرى از سوى آن ها مى توانيد آن ها را در آينده از عزت نفس بالا برخوردار سازد.
لج بازى كودكانه مدتى است كه دختر شش ساله ام مرتب لج بازى مى كند. من هم كه نگران تربيت او هستم، سعى مى كنم به خواسته هاى غير منطقى او پاسخ منفى بدهم و اين امر بيش تر وقت ها به مشاجره ى لفظى بن من و او منجر مى شود. شايد اگر علت لج بازى او بر من آشكار شود، ارتباط مناسب ترى را با هم داشته باشيم. لطفا من را راهنمايى كنيد.«فاطمه بابايى- كرج». مهم ترين علت لج بازى كودكان كه با حذف آن درصد زيادى از اين رفتار كاسته مى شود، انتقام مداوم و گاه بى رحمانه و غير منصفانه از كودك است كه با بى توجهى شما به نكات و وجوه مثبت شخصيت و رفتار او همراه مى شود. اگر به رفتار خود دقت كنيد، مى بينيد كه كمى نرمش از سوى ديگران، حالت دفاعى را در شما كاهش مى دهد و شما حتى ممكن است به كارى كه مايل به انجام آن نيستيد، در شرايط مثبت و بدون امر و نهى شديد اقدام كنيد. فرزندان نيز چنين هستند، يعنى اگر شما خواسته هاى خود را منطقى بيان كنيد، اگر بيان شما همراه با محبت و عشق باشد، اگر انتقادهاى شما با فاصلهى زمانى باشد و او را مورد بمباران انتقاد قرار ندهيد، اگر به او زمان و امكان تجديد نظر بدهيد و اگر نكات مثبت او را تأكيد كنيد، مى -توانيد ريشه هاى لج بازى و حالت دفاعى را در او از بين ببريد و با او رابطه اى سالم و مثبت و سازنده داشته باشيد. قاطعيت و جديت ازا اساسى ترين ملزومات برخورد با فرزندان است، اما وقتى قوانين، مشخص نباشند و پدر و مادر خود را در اجراى آن موظف نبينند و براى خود حق و تو قايل باشند، نمى توان از فرزندان انتظار داشت كه در مقابل جديد پدر و مادر، به خشم گرايش نيابند. يكى از راه هاى ايجاد عزت نفس در فرزندان، آگاهى به وجوه مثبت آن ها و بيان و تأكيد بر آن در طول زندگى است. دومين روش، پذيرش بى قيد و شرط فرزندان است. مهم ترين علت لج بازى كودكان با حذف آن درصد زيادى از اين رفتار كاسته مى شود، انتقام مداوم و گاه بى رحمانه و غير منصفانه از كودك است كه با بى توجهى شما به نكات و وجوه مثبت شخصيت و رفتار او همراه مى شود. منبع :ماهنامه جانباز
|
|
|