مواد لازم:
بادام پوست گرفته چرخ کرده=نيم کيلو
خاکه قند=250 گرم
هل کوبيده الک کرده نرم=يک قاشق سوپخوري سرخالي
مواد لازم براي لواش باقلوا:
زرده تخم مرغ=2 عدد
شير=1 استکان
روغن آبکرده=دو قاشق سوپخوري
آرد بمقداري که مايه خمير بشود و بدست نچسبد=در حدود 150 تا 200 گرم
پکينگ پادر=2/1 قاشق مرباخوري
مواد لازم براي شربت باقلوا:
شکر=نيم کيلو
آب=1 و نيم پيمانه
گلاب=نصف پيمانه
طرز تهيه:
اول خمير لواش باقلوا را بطريق ذيل آماده مي کنيم:شير،پکينگ پادر و روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط مي کنيم و کم کم آرد مي ريزيم و مرتب بهم مي زنيم تا مايه خمير شده به دست نچسبد و زياد هم سفت نشود،بعد خمير را خوب مالش مي دهيم و مي گذاريم دو سه ساعت در کيسه نايلون بماند.مايه بادام و قند و هل کوبيده را مخلوط مي کنيم روي ميز را کمي آرد مي پاشيم .در صورت تهيه در جعبه از خمير گلوله اي به اندازه يک گردو بر مي داريم روي ميز را کمي آرد مي پاشيم و خمير را با نورد نازک تا حدي که ممکن است باز مي کنيم و دقت مي کنيم به آن فرم جعبه را بدهيم.با برس مخصوص آرد روي لواش را پاک مي نماييم جعبه را روي لواش قرار مي دهيم و لواش را کمي بزرگتر از جعبه مي بريم و در جعبه مي اندازيم و به همين طريق داخل جعبه را مي توان 2 تا 3 ورقه لواش انداخت،بعد جعبه را با مايه بادام و قند آماده شده پر مي کنيم و با پشت قاشق مايه را فشار مي دهيم تا کاملا سفت و صاف شود. کمي گلاب با دست روي بادام و قند مي پاشيم و دو تا چهار ورق لواش بطريق فوق روي جعبه مي اندازيم و باقلوا را با کارد بصورت لوزي يا چهارگوش مي بريم،بعد 150 گرم روغن آب کرده جرم گرفته را داغ مي کنيم و به تناسب روي جعبه ها مي دهيم و جعبه ها را داخل سيني فر مي چينيم و سيني را روي پنجره اول فر بطرف پايين با حرارت 300 درجه مي گذاريم تا يکربع الي 20 دقيقه بماند و روي باقلوا کمي طلايي رنگ شود.سيني را بيرون مي آوريم کمي که سرد شد روي جعبه ها را بتناسب از شربت آماده مي ريزيم(شربت باقلوا را يک مرتبه روي باقلوا نمي دهيم. بهترست شربت را بدفعات روي باقلوا داد تا باقلوا زياد خمير نشود).
طرز تهيه شربت باقلوا:
شکر را با آب مخلوط مي کنيم و روي آتش مي گذاريم تا جوش بيايد و کمي غليظ شود. گلاب را مي ريزيم چند جوش که زد شربت را از صافي رد مي کنيم. در صورتيکه باقلوا مدتي ماند و خشک شد کمي شربت رقيق و گرم روي باقلوا مي دهيم. در صورتيکه باقلوا را در سيني تهيه کرديم بايد لواش را بزرگ به اندازه سيني باز کرده بطريق فوق عمل نمود.
منبع: آشپز ايراني