جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
پرورش روح و جسم کودک
-(8 Body) 
پرورش روح و جسم کودک
Visitor 345
Category: دنياي فن آوري
در تمام دنيا، و در همه مراکز پرورشي، در شرق و غرب، به جنبه هاي مادي و جسم کودک توجه دارند، غذا، لباس، اسباب بازي، سلامت و بهداشت، و زن، زيبائي ورزش، شستشوي بدن، و استحمام. مورد دقت و مراقبتهاي دقيق قرار مي گيرد. در صورتي که در فرهنگ اسلام جسم و سلامت تن، همراه با سلامت روح و روان، مطرح است، لباس زيبا و غذاي خوب، همراه با اخلاق نيکو و ادب صحيح مورد توجه است. هم بايد کودکان خود را به ورزش و بازي واداريم، و هم آنها را به عبادات ديني و مراسم مذهبي، و ايثار و فداکاري، تمرين داده و تشويق نمائيم. هم بايد وزن کودک را در نظر داشت، و هم بايد ميزان اخلاق و رفتار نيکو و شايسته را در نظر گرفت. هم لباس زيبا براي کودک لازم است و هم نام نيکو.
رسول خدا (صلي الله عليه و آله) فرمودند: اکرموا اولادکم و احسنوا آدابکم (1)، ( به کودکان خود اکرام و با آنان خوش رفتاري کنيد. و ادب صحيح و لازم به آنان بياموزيد)، و علي عليه السلام فرمودند: خير ما ورث الاباء الابناء الادب ( بهترين ارثي که پدر و مادران مي توانند به فرزندان خويش بدهند، ادب و تربيت صحيح است)، (2) علي عليه السلام در کلام بلند ديگري نوع تربيت و چگونگي رفتار رسول خدا ( صلي الله عليه و آله) را با خودش اين گونه شرح مي دهد: يرفع لي في کل يوم علما من اخلاقه و يأمرني بالاقتداء به ... هر روز رسول خدا از اخلاق پسنديده خود پرچمي براي من مي افراشت و به من امر مي فرمود که در ارزشهاي اخلاقي از آن حضرت پيروي نمايم (3).
حضرت سجاد (عليه السلام) در رابطه با مسؤوليت پدران مي فرمايد: و انک مسئول عما وليته به من حسن الأدب و الدلاله علي ربه عزوجل. و المعونه له علي طاعته... تو اي پدر در خانواده و سرپرستي فرزندانت مسؤولي، 1- فرزندانت را بايد با آداب و اخلاق نيکو پرورش دهي.
2- کودکت را بايد به خداوند بزرگ راهنمائي کني.
3- او را در اطاعت و بندگي پروردگارش ياري نمائي(4)
و رسول خدا (صلي الله عليه و آله) فرمودند: حق الولد علي والده اذا کان ذکرا ان يستفره امه و يستحسن اسمه و يعلمه کتاب الله و يطهره و... حق فرزند بر پدر اين است که : 1- مادرش را احترام کند، 2- براي کودک نام خوب انتخاب نمايد، 3- به کودک خود قرآن بياموزد، 4- و او را در پاکي و پاکدلي پرورش دهد... و در کلام ديگري فرمودند: من حق الولد علي الوالد ان يحسن اسمه و يحسن ادبه (5).
مي بينيم که در تمام اين گونه سخنان بلند تربيتي، ادب و اخلاق ، علم و آموزش قرآن، معرفت و شناخت خدا، نام نيکو، کمک در خوبيها. پاکي روح ، مطرح است و در روايت ديگر نيز سلامت و صحت کودک مورد توجه قرار گرفته است. و اين از ويژگي هاي مکتب اسلام است که جسم و جان و روح روان به هر دو در تربيت اسلامي توجه کافي مي شود. در سيره ي رسول اکرم ( صلي الله عليه و آله ) و امامان معصوم ( عليهم السلام) نمونه هاي فراواني به چشم مي خورد. علي عليه السلام وقتي با يتيمي مي نشيند نيازهاي مادي و روحي او را در نظر مي گيرد، هم دستور مي دهد از بيت المال نيازهاي مادي او تأمين شود و هم را به دامن خود مي نشاند، و دست محبت به سر و روي او مي کشيد و يتيم را مي بوسيد.
اين همه اسرار علي عليه السلام در نوازش کودکان يتيم همان پرورش روح و جسم آنان بود، گاهي که عسل را تقسيم مي فرمود و سهم يتيمان را جدا مي کرد، با 2 انگشت خودش عسل را به دهان آنها مي گذاشت. و در برابر اعتراض حاضران پاسخ مي داد. کودکاني که پدر دارند 2 چيز را احساس مي کنند. شيريني عسل و شيريني از دست پدر گرفتن، اما يتيمان فقط شيريني عسل را مي چشند بايد با دست خودم عسل را به دهانشان بگذارم تا احساس کمبود نکنند (6) و در آخرين لحظات عمر گرانبهاي خود وصيت فرمود : الله الله في الايتام فلا تغبوا افواههم و لا يضيعوا بحضرتکم ...
خدا را خدا را ( از خدا بترسيد) درباره ي يتيمان ، در غذاي جسم آنان مسامحه نکنيد و در غذاي جان آنها نيز مراقبت کنيد و حقوق آنان را ناديده نگيريد (7).

پي نوشت:

1- بحارالانوار ج 23 ص 11
2- غررالحکم ص 393
3- نهج البلاغه صبحي الصالح خطبه 192 آواخرش.
4- مکارم الاخلاق 232
5- مستدرک الوسائل ج 2 ص 618
6- بحارالانوار ج 41 صفحه 29 ( قال ابوالطفيل) : رأيت عليا يدعوا ليتامي فيطعمهم العسل حتي قال بعض اصحابه. لوددت اني کنت يتيما)
7- نهج البلاغه کتاب 47

منبع: مسئوليت تربيت
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image