سوخاري شيرين نوعي شيريني است كه به لحاظ طعم بسيار شبيه به زولبيا و باميه است ولي روش پختي ساده و سريع دارد. اين شيريني در ماه رمضان در مناطق سردسير شمال كشور و خطه آذربايجان پخته ميشود. علاوه بر اين، سوخاري شيرين ميتواند صبحانهاي مقوي و لذيذ براي بچهها باشد.
مواد لازم براي 8 نفر:
- نان سوخاري 200 گرم
- كره 250 گرم
- آب يك پيمانه
- شكر نصف پيمانه
- زعفران ساييده شده يك قاشق چايخوري سرپر
توضيح: نان سوخاري را ميتوانيد به صورت بستهاي يا باز و كيلويي از سوپرماركتها و محل فروش نانهاي فانتزي تهيه كنيد.
طرز تهيه:
تابه بزرگي آماده كنيد و كره را داخل آن بريزيد. تابه را روي شعله ملايم اجاق گاز قرار دهيد و صبر كنيد تا كره آب شود.
حالا نانهاي سوخاري را تكتك داخل كره قرار دهيد و بگذاريد تا يك طرف آنها سرخ شده و طلاييرنگ شود. پس از آنكه يك طرف نانهاي سوخاري سرخ شد، آنها را برگردانيد و بگذاريد طرف ديگرشان نيز طلاييرنگ شود.
وقتي مرحله سرخ كردن سوخاريها در كره به پايان رسيد، آنها را در ظرف ديگري بگذاريد و مشغول درست كردن شيره شويد.
طرز تهيه شيره: يك قابلمه متوسط را آماده كنيد و يك پيمانه آب را همراه شكر داخل آن بريزيد و قابلمه را روي شعله ملايم اجاق گاز قرار دهيد تا در اثر حرارت، شكر كمكم در آب حل شود.
سپس زعفران ساييده شده - كه در يكچهارم پيمانه آب جوشيده حل كرده بوديد– را به آن اضافه كنيد و بگذاريد تا اين محلول به جوش آمده و قوام آيد.
پس از اينكه اين شربت يا همان شيره قوام آمد، با توجه به اندازه قابلمه، چند عدد نان سوخاري سرخ شده را داخل اين شيره قرار دهيد و بگذاريد يكي دو جوش بزند؛ سپس آنها را با كفگير سوراخدار خارج كنيد.
پس از اينكه تمام نان سوخاريها را از داخل شيره خارج كرديد، آنها را در ظرف مورد نظر بچينيد و سرو كنيد.
نكته 1: براي آنكه شربت خوب قوام آيد، مدت 5 دقيقه آن را حرارت دهيد.
نكته 2: بيش از ظرفيت قابلمه، سوخاريها را به طور همزمان روي هم داخل شيره قرار ندهيد زيرا به اين ترتيب، سوخاريها بههم چسبيده و له ميشوند.
نكته3: براي اينكه مقدار اضافي كره سوخاريها كمي از آن خارج شود، آنها را پس از سرخ كردن روي دستمال كاغذي حولهاي بچينيد و روي آن كمي فشار دهيد تا مقداري از كره اضافي به دستمال كاغذي منتقل شود.
نكته4: براي تسريع در كارتان هنگام مهماني ميتوانيد هر دو مرحله يعني سرخ كردن سوخاريها و آماده كردن شيره را از قبل انجام داده و آنها را در يخچال نگهداري كنيد.
سپس حدود 10 دقيقه پيش از سرو كردن، شيره را داغ كنيد و سوخاريها را داخل آن بيندازيد.
منبع: آشپز ايراني