? مواد لازم:
ـ گندم دويست و پنجاه گرم
ـ آرد يک کيلو
? طرز تهيه:
گندم را پاک کرده و مي شوييم. داخل کاسه دو تا سه بند انگشت آب روي گندم مي ريزيم، دو روز در آب نگه مي داريم و روزي يک تا دو بار آب گندم را عوض مي کنيم تا گندم جوانه زده و نوک گندم نقره اي رنگ شود. در اين مرحله گندم را در دستمال خيس شده ريخته و در کاسه اي مي گذاريم. با دست، کمي آب روي آن مي پاشيم. بعد از يک تا دو روز که ريشه پيدا کرد، در سيني گذاشته و باز آب روي آن مي پاشيم تا گندم ساقه پيدا کند. ساقه نقره اي براي تهيه سمنو آماده است.
گندم همراه ساقه و ريشه را تکه تکه کرده، خوب مي شوييم. بعد از گرفتن آب آن کم کم با هاون يا چرخ گوشت مي کوبيم تا له شود. معمول است که دو بار با چرخ گوشت و هفت بار باهاون زده شود. داخل ظرف بزرگي به اندازه اي آب در گندم مي ريزيم تا مايع شلي بدست آيد سپس داخل پارچه مي ريزيم تا شيره گندم خارج شود اين کار را چند بار تکرار مي کنيم تا عصاره گندم به طور کامل خارج شود. عصاره را دقايقي درمحلي ساکن بگذاريد تا نشاسته گندم ته نشين شود سپس فقط مايع زلال رويي را در ديگي مي ريزيم. آرد را در ديگ الک کرده بعد آرد و شيره را يواش يواش بهم مي زنيم تا رقيق شود. سمنو را روي حرارت زياد گذاشته تا بجوش آيد، مرتبا” بهم مي زنيم تا غليظ شود و به شکل حلوا در آيد. با حرارت کم نيم ساعت دم مي کنيم. سمنو آماده است.
منبع: آشپز ايراني