نان پنجرهاي يكي از شيرينيهاي قديمي ايراني است و با توجه به اينكه پخت آن مانند ديگر شيرينيها نياز چنداني به مهارت ندارد، اغلب خانمهاي ايراني لااقل يك بار پختن اين نوع شيريني را امتحان كردهاند. شما هم به جاي خريد شيريني براي مهماني شب يلدا، خودتان براي پخت نان يا شيريني پنجرهاي دست به كار شويد.
مواد لازم:
آرد سفيد گندم، 100 گرم
تخممرغ، 6 عدد
پودر نشاسته، 100 گرم
گلاب، 4 تا 5 قاشق سوپخوري
روغن به مقدار لازم براي سرخ كردن
مقداري خاك قند
طرز تهيه:
ابتدا كاسه بلورياي آماده كرده و پودر نشاسته را داخل آن بريزيد، سپس كمكم گلاب را به نشاسته اضافه كنيد تا گلوله گلوله نشود.
پس از اينكه نشاسته به صورت خمير درآمد، تخممرغها را بشكنيد و به آن بيفزاييد و با قاشق، خوب مواد را با هم مخلوط كنيد.
آخرين ماده مورد نياز اين شيريني آرد است؛ ابتدا آن را خوب الك كرده، سپس به مواد افزوده و هم بزنيد. به اين ترتيب مايه شيريني آماده ميشود.
با توجه به اينكه براي پخت اين شيريني نياز به روغن زيادي است، كاسه فلزي گودي در اندازه متوسط آماده كرده و از روغن پر كنيد، سپس روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا داغ شود.
پس از اينكه روغن داغ شد، قالب مخصوص شيرينيپزي را داخل روغن داغ قرار دهيد تا آن هم داغ شود. بعد دسته قالب را گرفته و آن را در مايه به اندازهاي فرو كنيد كه مايه تنها تا يك ميليمتر مانده به لبه قالب را دربر بگيرد؛ پس از آن، بلافاصله قالب را داخل روغن داغ روي شعله ملايم قرار دهيد و به محض اينكه شيريني خودش را گرفت، قالب را كمي تكان دهيد تا بهراحتي جدا شده و در روغن سرخ شود. بقيه مايه را نيز با قالبهاي مختلف برداشته و سرخ كنيد.
پس از اينكه شيرينيها آماده شد، آنها را در ظرف مورد نظر بچينيد و خاك قند را روي آن بپاشيد.
نكته: بعضيها به جاي آنكه خاك قند را به تنهايي روي شيريني بپاشند، آن را با مقداري مغز پسته آسياب شده و هل كوبيده مخلوط كرده و روي نان پنجرهاي ميريزند.
منبع: آشپز ايراني